עבור לתוכן

בקשת מפרט עבור מחשב גיימינג 5500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי 5,500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , GENERALS 2, CIV5 , Europa Universalis IV, ROME2 SIMS 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).DELL ULTRASHARP LED 23" 1920 * 1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה ובדיקה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. השרון.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

צריך כונן SSD , ומארז Fractal Design Define R4 Black Pearl

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שיחזיק מעמד לחמש שנים

שאלה: האם מספיק 8GB זיכרון או שצריך/מומלץ 16GB?

תודה.

פורסם

הצעות אפשריות לפי הדרישות:

מ-StartPC

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=526fe2b87b573

מ-TMS

http://www.tms.co.il/preview/spec/8etn2a51

אופציה חסכונית יותר (עם מארז לא פחות טוב) + שדרוג לוח אם ומעבד ב-95 ש"ח

http://1pc.co.il/product-3560-Crusader_II,_i5_3470,_8GB,_1TB128Gb,_R9_280X_VX.aspx

אופציה חסכונית במסלול כפול ללא ריבית משתנה (משכנתא קבועה)

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=526fe56f4cb7c

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה BIT על המהירות והמבחר.

לגבי כרטיס מסך, קיבלתי המלצה ללכת על Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB, הוא זול בסביבות 200+ ש"ח מ- R9 280X.

אמרו לי שלרזולצית מסך של 1080 על 1920 הוא מעולה (לעומת 280X שמומלץ עבור רזולציה גבוהה יותר) ושהוא מתאים מעל ומעבר עבור המשחקים מהסוג הנ"ל (שלא דורשים יכולות כמו ל BF4 ו COD קרי FPS).

בנוסף אני מקבל מקריאה בפורום תחושה שהמוצרים של Radeon נחותים ביחס למתחרים ונוטים להתחמם מאוד ולהינזק ,יש אמת בדבר או שזה שטויות?

חוץ מזה לא כדאי להשקיע במעבד חזק יותר כמו ( Intel Core i5 4670K 3.4Ghz ( 3.8Ghz Turbo ?

שאלות פתוחות לכל חוות דעת.

תודה על כל העזרה.

פורסם

הייתי מתחיל מהתחלה, אבל לשאלה שהצגת, אני חושב שהמענה הנכון יהיה מהסוף להתחלה.

בעיקרון, אנחנו חיים בעולם שיווקי, פרסומי, שעובד על גימיקים ודרכי מכירה, ובאופן טבעי זה יוצר ניגוד בין מוצרים שונים, ובין חברות שונות,

כתוצאה מכך (אולי אף כתוצאה ישירה) נוצרים מחנות, שבלא יודעין לעיתים מפתחים הילת מסתורין או קודש שאפופה סביב תמהילי מילים לא מובנות,

שאת סיכומן ניתן לתמצת ל-"המחנה האדום" וה-"מחנה הירוק", משם לרוב מתגלעת ונוצרת דעה שמוצר או חברה שהם, טובים או מושמצים.

לרוב, הדעות הללו לא מגובשות על סמך המציאות או ההיגיון הישר, אלא על הפלסטיות של המוח והרגש האנושי,

והקלות בה ניתן לקשור אסוסיאציות שליליות (וגם חיוביות) בעד וכנגד מוצר או חברה מסויימת.

הנגזרת הפרסומית והתקשורתית הזאת קיימת גם בעולם המחשבים והחומרה בגלגול ובצורה המותאמת שלה.

בעבר הלא רחוק, מלחמות בין המחנות השונות היו תדירים הרבה יותר, אוהדי Nvidia ואוהדי ATi (כיום AMD) זה כנגד זה,

לצערנו, חלק מן הטענות בהם עשו שימוש שני המחנות, המשיכו ונדדו הלאה לקהל העכשוי, ולעיתים יוצא שפה ושם ניזון אדם (המחפש ביקורת לגיטימית)

משמועות לא מבוססות על מוצרים כאלו ואחרים.

כדוגמת זאת שהזכרת, ואני מצטט:

"בנוסף אני מקבל מקריאה בפורום תחושה שהמוצרים של Radeon נחותים ביחס למתחרים ונוטים להתחמם מאוד ולהינזק"

איך אמר ביבי-פריים מיניסטר שלנו:

"החלק הראשון לא נכון, החלק השני לא יהיה"

עקת ההתחממות איננה זרה בעולם החומרה,

כאשר חברה כמו Nvidia או AMD משחררות את כרטיסי הקצה העליון שלהם, כמו את ה-R9 290X הנוכחי, או את ה-GTX 780 העדכני,

לרוב מדובר על כרטיסים שאמורים להיות הטופ מבחינת ביצועי ויכולת משחקים ושלל תכונות נוספות, כך שזה טבעי שאלו יתחממו יותר מהרגיל וזה מקובל.

כן אוסיף ואומר, שכאשר חברה משחררת כרטיסי קצה שכאלו, היא לעיתים מטילה וטו המונע מחברות בת שלה, או שותפות העובדות עמה,

לשחרר לשוק גרסאות מותאמות של הכרטיס, כמו מעגל מודפס מותאם אישית (PCB), או ציודו של הכרטיס בגוף קירור מתקדם יותר וכיוצא בזה.

זה נעשה על מנת לתת לאותה החברת (Nvidia\AMD) יכולת למקסם רווחים מאחר וכל הכרטיסים מיוצרים על ידה, והרווחים בהתאם כמובן.

הבעיה בזאת היא עם כרטיסי קצה שמראש יוצרים חום רב, אולם אותה החברה מציידת את הכרטיס בקירור סטוק\מפוח שלא תמיד מסוגל להתמודד ביעילות מרובה

עם כמות החום הנוצרת, (שלא כמו גוף קירור מותאם אישית שיכול לסלק את החום הנוצר ביעילות רבה)

כתוצאה מכך, מאותה ההחלטה לא בהכרח שגוייה, אבל לא בהכרח נכונה, נוצרת סטיגמה שלילית,

שבבסיסה באמת יותר "בעיית ילדות" (כפי שהמונח מתאר בעולם החומרה), מאשר תקלה אקוטית מהותית אמתית.

וזה לרוב מספיק על מנת לשתול את זרע הפורענות ו"ההסתה" אם תרצה לעתיד לבוא,

כעת כל פעם שישוחרר כרטיס או רכיב כזה או אחר של החברה המתחרה, תציין החברה הנגדית כי המוצר "חם\לוהט\הר געש שלא יודע שובע לקורבנות אדם"

ומסר זה יועבר להמוני המשתמשים ברחבי ה"אגודות" והמחנות השונות, ומכאן פרסומם והפיכתם של החלטות לטענות ומציאות שאין עליהן עוררין.

וזה על קצה המזלג גלגוליו של תחשיב.

לסיכומו של דבר, מוצרי AMD-Radeon אינם נופלים ממוצרי Nvidia, אולם שוב, יש לבחון כל מקרה לגופו, וכל כרטיס לגופו,

ותודה לאל שיש אתרי ביקורות מהוקצעים רבים שעושים את מלאכת הביקורת נאמנה בצורה שלא משתמעת לשני פנים, טוב שכך.

מבחינת מעבד, הרי שהבדלי הביצועים במשחקים בין ה-i5-4570 וה-i5-4670 יהיו יחסית זניחים עד לא שווים את תוספת ההשקעה,

אני לא אומר שאין הבדלי ביצועים, יש, אבל אני אינני רואה את הנכונות בתוספת כסף, כאשר התשואה היא רק אחוזים בודדים לכל היותר,

ביקורת לעיונך (יש לחפש את ה-i5-4570 ולא את ה-i5-4570T המודגש)

http://www.pcgameshardware.de/Core-i5-4570T-CPU-257403/Tests/Core-i5-4570T-Test-1077362/

לעיונך ושיקולך.

נערך על-ידי Bit

פורסם
  • מחבר

וואו.

לאחר הפירוט הנ"ל הסרת את הספקות שהיו לי לגבי Radeon.

סגרת לי את כל השאלות (וכתוצאה מזה גם את המפרט), למרות שהקישור שהבאת הוא בגרמנית - נגיד שהבנתי מהטבלאות את כוונת המשורר.

תודה רבה על הכל.

נ.ב

ח"ח על ביבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים