עבור לתוכן

אתר עם 5,000 ביקורים ביום (בעיקר צפיות יוטיוב דרך האתר) יכול להסתדר ללא php וללא VPS?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני די הדיוט (האמת - לגמרי). נא לא להיכנס בי :knuddel:

יש לי שאלה די פשוטה (את הסיבות אשמור לעצמי כדי לא להאריך את הת'רד שלא לצורך):

האם אתר (prageruniversity.com) שמקבל עד ל 5,000 ביקורים ביום (אבל עלול לגדול), יכול לחיות ללא VPS ולהיות כתוב ב HTML?

בקצרה: יש קצר של ממש בין מפתח ומתחזק האתר, לבין ההנהלה. ההנהלה קצת בני ערובה בסיפור, ולא אאריך.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם!!!

המון תודה ושבת שלום

פורסם

איך אנחנו אמורים לדעת משהו כזה?

HTML זה layout language, כלומר הדרך שבא התוכן מוגש למשתמש קצה . אין פה שום קשר ל backend שיכול להיותמבוסס על הרבה טכנולוגיות שונות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אני חושב שהתכוונתי לשאול האם עדיף להשתמש ב PHP ולא ב HTML. (אם כי אני לא בטוח מה ההבדל בינהם ממש - אבל נאמר לי ש PHP הינה שפה "מהירה" יותר מכיוון שהפעולות מתבצעות על השרת ולא על המחשב האישי. או משהו כזה).

יתרה מכך, האם אתר עם 5,000 ביקורים (ורצון להימנע מנפילה של האתר) דורש מעבר לאירוח (hosting) רגיל. ז"א - האם יש צורך בשירות כמו VPS עבור אתר כזה, או שלאו דווקא.

שוב תודה

פורסם

דף html הוא סטטי לחלוטין. כשאתה ניגש לדף html שיושב על האתר, אז השרת שבאתר פשוט שולח את הדף ישירות אל הדפדפן בחזרה, בלי שום עיבוד. מהבחנה הזו זו האופציה המהירה ביותר. החסרון הוא כמובן שהדף סטטי לחלוטין - אם תרצה לעשות בו שינוי תצטרך לערוך את הדף שיושב על גבי האתר. בגלל זה, אגב, html אינה שפת תכנות - לא רץ שם שום קוד.

דף html יכול להיות דינמי אם הוא מכיל קוד Javascript. זהו קוד שרץ בצד הלקוח (בניגוד ל-php שם הקוד רץ בצד השרת, לפני שהוא נשלח ללקוח). למעשה היום הטכנלוגיות מתקדמות לכיוון שבו יותר ויותר מהאתר הוא קוד שרץ בצד הלקוח, על מנת לאפשר ליצור דפים יותר דינמיים ורספונסיביים, וגם להקל על העומס בצד השרת.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

וואו! ממש תודה על ההסבר המפורט. אם כן, עבור אתר כמו prageruniversity.com עדיף (ככה אני מניח) אתר שאיננו סטטי? כי שם למשל יש דף שמיועד לקבלת תרומות, יש דף שבו ניתן להזמין חולצות, יש דף עם פלאגין ל Amazon, וכן הלאה. יש שם גם דף עם בלוג שמתדעכן לעתים.

אפשר לשאול ככה: אם זה היה האתר שלך (!), באיזה דרך היית בונה אותו? אנחנו רוצים לעבור לאתר שהוא באמת דינמי יותר, מודרני, שנראה חדשני.

נערך על-ידי benyben

פורסם

אין היום כמעט אתרים שהם סטטיים לחלוטין, פשוט כי אתרים סטטיים לא נוח לתחזק (כל פעם שתרצה להוסיף להם דפים תצטרך להתחיל לערוך html, במקום פשוט להוסיף רשומה ב-db).

סביר להניח שהייתי משתמש ב-ASP.NET MVC או בטכנלוגיית MVC אחרת, דוגמת Ruby on Rails. קשה לי לומר כי אני לא מפתח ווב ואין לי הרבה ניסיון אמיתי בנושא.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

אוי ווי!

אין לי מושג מה זה ASP.NET MVC או Ruby on Rails.

הדבר היחידי שאני מסוגל להתמודד איתו לבדי זה קניית Template והפיכתה לאישית ואז לשחרר אותה לאוויר העולם. האם Ruby on Rails, למשל, זה תוכנה לפיתוח אפליקציות-רשת?

אני מנסה להבין מה ההבדל בין אלה לבין, למשל, Adobe Dreamweaver או Brackets (אני אוהב את Brackets). אני מפספס משהו?

מעריך את התשובות שלך!

פורסם

כמו php, אלה תשתיות לכתיבת אפליקציות ווב. הן לא תוכנות כמו dreamweaver ו-brackets.

אולי כדאי שתלמד איך באמת מפתחים אתרי אינטרנט בצורה מסודרת. קח לך מדריך php או asp.net או ruby on rails ותתחיל ללמוד (אם לא למדת html אז תלמד את זה קודם).

פורסם

דיי ברור שיש קצר רציני בתקשורת בין פותח הדיון ובין המגיבים...

עושה רושם שפותח הדיון הוא מנהל האתר ושהמפתח הוא גורם שלישי שאיתו כרגע יש לו ויכוח.

פותח הדיון ככל הנראה לא מעוניין וגם לא צריך (מה לעזאזל..) ללמוד לפתח ב-PHP, הוא בסך הכל בא בשביל לקבל קצת הבהרות..

ובכן, למהותו של עניין,

סביר להניח שניסוח השאלה המקורית לא היה מדוייק, ושהכוונה של פותח הדיון היתה לשאול האם אתר בעל X כניסות ביום "יכול להסתדר" ללא מערכת צד-שרת כלשהי ולהתבסס על דפי HTML סטטיים בלבד.

התשובה היא כמובן - בפירוש כן.

למעשה, בהערת אגב, ככל שעולות כמות הכניסות לאתר - כך עדיף (מבחינת משאבים) שהדפים שיוגשו לגולשים יהיו דפי HTML סטטיים ולא כאלה שנוצרים דינמית ע"י השרת באמצעות שפת צד-שרת כלשהי (PHP לדוגמה).

אבל - יש פה עניין אחר. הדילמה פה בכלל לא קשורה לכמות הגולשים, אלא לאופי האתר ולצורך בעדכונים וניהול התוכן שלו.

נכון להיום, אם אתם רוצים לשנות משהו באתר - איך אתם עושים את זה?

שפות צד שרת כגון PHP מיועדות ליצירת תוכן דינמי בהתאם לתנאים מסויימים, להקמת מערכות לניהול אתרים (עדכון/הוספת תכנים, למשל), ועוד.

אם כרגע כל מה שיש באתר עובד בלי שום התערבות של שפת צד שרת ואין לכם דרישה ספציפית לפי'צרים חדשים שדורשים את זה - אז גם אין לגיטימציה (ולמעשה זה אפילו מיותר ומזיק) להוסיף קוד צד שרת רק "בשביל הפרנציפ".

אם כן יש לכם דרישה לפיצ'רים שדורשים את זה, כמו אפשרות לניהול התוכן באתר באופן עצמאי וללא "ידע ב-HTML" (שדורש גם עבודה פשוט פחות נוחה, אפילו אם ה"ידע" עצמו קיים), אז באופן טבעי כמובן שהדרך השפויה היחידה לעשות את זה היא באמצעות שפת צד שרת כלשהי.

פורסם

ניתן לשלב את שתי השיטות ביחד ע"י הפרדה של ה backend מה frontend כמו שזה עובד היום בהרבה אתרים שהם מבוזרים באמצעות CDN.

אתה יכולל לכולל את התוכן בCMS שעובד עם PHP או ROR ולזסנכרן את זה לשרת frontend שרק יגיש HTML סטאטי.

פורסם
ניתן לשלב את שתי השיטות ביחד ע"י הפרדה של ה backend מה frontend כמו שזה עובד היום בהרבה אתרים שהם מבוזרים באמצעות CDN.

אתה יכולל לכולל את התוכן בCMS שעובד עם PHP או ROR ולזסנכרן את זה לשרת frontend שרק יגיש HTML סטאטי.

נכון, אבל זה לא קשור לנושא.. אתה ממשיך להתעלם מהכוונה של פותח הדיון - ולהנציח את הקצר בתקשורת שהיה ביניכם.

ההערה הזאת נכונה אבל לא רלוונטית לשאלה שלו.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

הבעיה שלו הוא שמישהו תיחזק להם אתר מבחינת backend ועכשיו הם תלויים בו כדי להמשיך לקיים את האתר כי כנראה הם לא יודעים מה באמת נדרש בשביל להחזיק אותו מבחינה טכנית.

אנחנו בטוח לא יכולים לעזור פה מבלי לדעת על מה שיש מאחורי הקלעים של האתר.

הנסיון בללמד את פותח הדיון טכנלוגיות בעולם ה web באמת מיותר מהתחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים