עבור לתוכן

מפרט מחשב לעריכת תמונות + משחקים (לא גיימר)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם הפגיעה בביצועים תהיה שולית

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן - ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות רבות וכבדות, משחקים קצת (למרות שאני לא גיימר, תמיד נחמד להריץ cod חדש ומשחקים שונים מדי פעם - ולא להתבאס מאיך שהם רצים)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום - תדיר מאד. סימולטור טיסה עם תוספות. אני עובד עם הרבה חלונות עבודה פתוחים.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כמו שכתבתי למעלה + אופציה למשחקים שונים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל המסך הוא 19 אינץ

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - לא כל כך מבין בזה, אני לא איזה גיימר, אז אני מניח ש"בינוניות +"?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. (אשמח לשמוע מחוץ למסגרת התקציב המלצה על עכבר ומקלדת אל חוטיים מומלצים)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך ברכיבים הבאים: הארד דיסקים (ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה), צורב, מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? -רק הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור רעננה (אני יודע שיש ברעננה קיי אס פי אם זה עוזר, אבל כל חנות באזור רעננה כפר סבא, הוד השרון יכולה להתאים אם היא מומלצת.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשוב לי תמיכה בחיבורי usb3 מאחורה ומקדימה

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? תמיד כדאי וחשוב שהמחשב יהיה רלוונטי גם ב-3 שנים הקרובות

11. דגשים נוספים: 1. חשוב לי מאד ספק כוח איכותי ואמין (לא בהכרח מודולרי) שיהיה מספיק חזק לתמוך בהתקנים נוספים בלי להתאמץ.

2. יש לי 2 הארד דיסקים פנימיים שיורכבו על המחשב וחשבתי לקנות הארד דיסק ssd עבור מערכת ההפעלה ואבקש לשמוע דעות או המלצות לעניין זה האם כדאי בכלל? (ככל וכן ניתן לחרוג עבור זה ב-500 ש"ח).

תודה רבה

פורסם

הצעה אפשרית, כאמור ניתנת לשינוי ע"פ הדרישות

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1370 ₪ - Intel Quad Core i7 4770 3.5Ghz S1150

400 ₪ - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150

670 ₪ - 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

860 ₪ - *מבצע* Sparkle GTX660 2GB DUAL FAN OC GDDR5 *מבצע*

499 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III

580 ₪ - BUNDLE *שקט במיוחד* Cooler Master Silencio 450 + FSP Raider 550W

130 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4509 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים ללא ריבית

בנוגע לסט אלחוטי, כעיקרון הייתי כבר מסכם ומציע סט של Microsoft

או את ה-Wireless Desktop 2000 - במידה ואתה מחפש סט איכותי, נוח לעבודה, משלבת בין מולטימדיה לעבודה.

או את ה-Wireless Desktop 3000 - במידה ואתה מחפש סט איכותי, נוח לעבודה, עם יותר דגש על עבודה, מה שכולל עוד כמה מקשים ייעודיים.

הכי זול שמצאתי - אומנם לא מצויין אם יש עברית, אם לא יש ב-KSP\Ivory גם במחיר אטרקטיבי

http://www.tms.co.il/product/11202

http://www.tms.co.il/product/9323

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

הי ביט,

תודה על המענה המהיר.

מכיוון שאני באמץ לא כל כך מבין בזה, הייתי שמח אם תוכל להסביר על הרכיבים המוצעים. הלוח? במה הוא תומך?

וגם האם ספק הכוח הוא ספק איכותי וחזק כמו שביקשתי (יתמוך ב-3 דיסקים קשיחים, כרטיס מסך +התקנים נופסים חיצוניים שאני מחבר ליציאות ה-usb)?

האם אני באמת חייב 16 ג'יגה זיכרון? וכרטיס מסך של 860 ש"ח?

רק להבהיר שהשאלות אלה הם רק כי אני לא באמת מבין בזה ולא כי לא אני מפקפק או מזלזל - אלא חשוב לי להבין בגדול (לא חייב הסבר טכני מעמיק) - ועם הסבר קצר וקולע אני מבין מבין מהר.... חחח

שוב המון תודה

פורסם

1. מה טוב ממראה עיניים ~ לחץ עלי ~, נתונים טכניים מאתר היצרן ~ לחץ עלי ~

בקצרה, הלוח תומך ב: USB 3 ו-SATA 3, קו המעבדים בארכיטקטורת Haswell (קו המעבדים העדכני), 4 אפיקי הרחבה ל-DDR3, אפיק PCIe x16 לכרטיס המסך

אפייה מהירה, עירבול בטון וערכת קריוקי מתקדמת, סה"כ כל התופינים והמגדנות שניתן להכניס בלוח אם למרבית הדרישות של רוב המכריע של המשתמשים.

2. ספק הכוח Raider 550W יהיה מעל ומעבר לדרישות ציינת, גם ספק של 450W יעשה את העבודה מצוין,

קשיח מודרני בנפח של 1-2 טרה צורך בממוצע 5 וואט, כפול 3 יוצא כ~15 וואט בממוצע, בא נגזים לרגע, ונאמר שכל הקשיחים בצריכה מלאה (מה שלא נמשך הרבה זמן)

תכפיל את הצריכה הממוצעת, יוצא כ~30W, זהו, בסה"כ 30W עסקינן במקרי -קיצון- מדובר על צריכה שרוב הספקים האיכותיים לא ירגישו.

במידה ותרצה קצת מידה טכני על כונני Seagate ~ לחץ עלי ~ חפש Power Management

למידע טכני על ספק הכוח ~ לחץ עלי ~

USB 3 יכול לספק עד 4.5W, כאשר תקן ה-USB 2 יכול לספק עד 2.5W,

התקן USB ממוצע לא מתקרב להספק המקסימלי, התקנים חיצוניים כמו מדפסות בין כה וכה מסתמכים על מקור כוח חיצוני.

גם אם תמקסם את יציאות ה-USB 3 על הלוח, ונניח שכל ההתקנים צורכים את המקסימום, 4.5x4=18W, סה"כ 18W בתרחיש יום הדין.

ורק לשם קינוח, (אם כבר אופה אז גם יפה) על מנת להכניס אותך לפרופורציות של צריכת מערכות, קח דוגמה,

מערכת עם מעבד i7-3960X (מעבד רעב לחשמל, אבל רעב רעב) יחד עם GTX 780 ועוד חומרת פרימיום שלא אציין, כמה צרכה? 340W בעומס.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_780_review,9.html

בתיאוריה זה אומר שגם ה-Raider 550W יכול להחזיק את המערכת הזאת בעומס מלא, תחת מבחני עומס, במשחקים אין בכלל שאלה.

2. לגבי נפח הזיכרון, לדרישות שציינת, משמע עבודה עם תמונות ברזולוציה ונפח גבוה, אני חושב שזה מתבקש, כמובן שזה לשיקולך,

במידה ותפרט יותר, אוכל למקד את התשובה.

לגבי כרטיס מסך, שוב זה תלוי דרישות, אתה רוצה להריץ משחקים נוכחיים בהגדרות גבוהות~בינוניות פלוס? אפילו שמדובר במסך 19,

ה-660 לטעמי הוא לא מעל ומעבר, הוא כרטיס מצוין, ובהחלט כוחו עדיין במותנו, אפשר כמובן לקחת כרטיס חלש יותר, אבל סה"כ המחיר שלו אטרקטיבי,

והוא מתברג היטב אל תוך המענה שאתה מחפש (לפחות על פניו)

אז בקצרה, שמחתי לתת הסבר """קצר""" ממצה (?) קולע [לסל] ומהר שאתה הבנת מהר מהר, מהירות האור וכאלה,

אפייה כבר אמרתי?

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים