עבור לתוכן

התלבטות קשה ואחרונה בין שני ULTRABOOKS - תקציב 6K

Featured Replies

פורסם

VS

זה פשוט:

128GB VS 256GB

I5 HASWELL VS I7 IBY BRIDGE

TOUCH SCREEN VS NON TOUCH SCREEN

8GB RAM VS 4GB RAM

קשה לי להחליט, אני סטודנט להנדסת תוכנה שנה שנייה. מריץ תוכנות פיתוח כמו Eclipse, Visual Studio. הבנתי שהמגע די חלק חשוב בווינדוס 8. מה גם שסוללה חשובה לי, והכרטיס הגרפי של האסוול יותר טוב.

מה אתם אומרים?

עריכה:

אני רואה שההבדלים לא כאלה משמעותיים + ההאסוול חוסך לי סוללה. אני נוטה יותר לכיוון המחשב החדיש יותר. מה אתם אומרים?

פורסם

אני הייתי מחכה לעוד דגמים, אתה קופץ מהר מדי למים עמוקים בשביל מפרט מחשב לא-מי-יודע-מה ובשביל 6,000 ש"ח כדאי מאד שהוא יכין לי קפה בבוקר.

בקרוב יגיעו דגמים נוספים שהם 13.3" FHD IPS, דגם ה-Samsung ATIV Book 9 Plus לדוגמא ועוד חברות בטווח המחירים הזה.

פורסם
  • מחבר
אני הייתי מחכה לעוד דגמים, אתה קופץ מהר מדי למים עמוקים בשביל מפרט מחשב לא-מי-יודע-מה ובשביל 6,000 ש"ח כדאי מאד שהוא יכין לי קפה בבוקר.

בקרוב יגיעו דגמים נוספים שהם 13.3" FHD IPS, דגם ה-Samsung ATIV Book 9 Plus לדוגמא ועוד חברות בטווח המחירים הזה.

ראיתי שה-

Samsung ATIV Book 9 Plus עולה 1400 דולר בחו"ל משמע זה בכייף יכול להגיע ל-8K בארץ. מה אתה אומר?

ואגב, יש השערה מתי הוא יגיע?

נערך על-ידי ltzik

פורסם

גם האסוס מתומחר באופן דומה, תלוי במפרט.

לפי ידיעה של סמסונג הוא היה אמור להיות בחנויות כבר מ-1.9, משום מה הוא מתעקב...

פורסם

תברר עד כמה אתה צריך 8GB בשביל העבודה השוטפת שלך עם המחשב. אם התשובה היא לא (ותכלס 8GB זה משהו שלא היה נפוץ כסטנדרט, אפילו היום זה לא ממש נחשב סטנדרט) אז ברור שעדיף את המחשב החדש יותר. כל עוד אתה משתמש בשימושים רגילים אתה לא מתקרב לניצול יכולות העיבוד של המעבדים האלה והמחשב יטוס (כי יש לו SSD...).

השיקולים העיקרים של גודל SSD, חיי סוללה ומשקל כולם נוטים לטובת המחשב החדש יותר ואני במקומך הייתי לוקח אותו. לדעתי מסך מגע זה גימיק נחמד שאפשר לוותר עליו, מה גם שיש סיכוי יותר מסביר שתעיף את ווינדוס 8 ותחזור ל7.

יכול בהחלט להיות ששווה לך לחכות ולראות מה יהיה התמחור של הדגמים של האולטרהבוקים שיגיעו לארץ ורק אז לקנות. נגיד לנובו X1, אייסר S7, סמסונג 9 פלוס וכו'

פורסם
  • מחבר
תברר עד כמה אתה צריך 8GB בשביל העבודה השוטפת שלך עם המחשב. אם התשובה היא לא (ותכלס 8GB זה משהו שלא היה נפוץ כסטנדרט, אפילו היום זה לא ממש נחשב סטנדרט) אז ברור שעדיף את המחשב החדש יותר. כל עוד אתה משתמש בשימושים רגילים אתה לא מתקרב לניצול יכולות העיבוד של המעבדים האלה והמחשב יטוס (כי יש לו SSD...).

השיקולים העיקרים של גודל SSD, חיי סוללה ומשקל כולם נוטים לטובת המחשב החדש יותר ואני במקומך הייתי לוקח אותו. לדעתי מסך מגע זה גימיק נחמד שאפשר לוותר עליו, מה גם שיש סיכוי יותר מסביר שתעיף את ווינדוס 8 ותחזור ל7.

יכול בהחלט להיות ששווה לך לחכות ולראות מה יהיה התמחור של הדגמים של האולטרהבוקים שיגיעו לארץ ורק אז לקנות. נגיד לנובו X1, אייסר S7, סמסונג 9 פלוס וכו'

האמת שהחדש יותר הוא דווקא זה שעולה 6 אלף, הזול יותר(התבלבלת מי החדש ומי הישן). ראיתי שהביצועים של המעבדים די דומים, ל-I5 יש את ה-HD 4400 שהוא יותר נחמד גרפית. עדיין מתלבט קשה לי ממש לבחור, קצת באסה לקנות מחשב ישן למרות שהוא יותר חזק כביכול.

הסמסונג נראה מאוד מפתה אבל יעלה לפחות 1000 ש"ח יותר

פורסם

תתקשר ליבואן של סמסונג תשאל איפה הוא נמכר כי הוא היה אמור להיות בחנויות כבר.

תחכה עוד קצת

פורסם
  • מחבר
תתקשר ליבואן של סמסונג תשאל איפה הוא נמכר כי הוא היה אמור להיות בחנויות כבר.

תחכה עוד קצת

מצטער שאני משגע אותך.

ביררתי הכל. הוא יעלה 6999 ש"ח לדגם ה-4200U, 128 SSD, 4GB RAM. בכללי מפרט זהה לאסוס רק עם הרזלוציה המטורפת.

המפרט זהה לאסוס למעט ה-8GB שיש באסוס. השאלה היא האם השינוי במסך שווה את ה-1000 ש"ח. הרי מסך FULL HD ל-13.3 ממרחק 30 ס"מ יכול להיראות זהה לעין הממוצעת גם אם המסך הוא QHD. בנוסף הבנתי שיש חיסרון למסך עם רזלוציה גבוהה כ"כ במסך קטן וזה גודל הגופן בכמה תוכנות שלא מותאמות. בכללי הבנתי שהבנייה של אסוס טובה מאוד ולא נופלת מזו של סמסונג. כך שהשאלה היא האם מסך משודרג שווה 1000 ש"ח והורדה של 4GB ראם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים