עבור לתוכן

נייד 13-14 אינץ' לצורכי סטודנט + מולטיטסקינג + סרטים HD עד 4.6K

Featured Replies

פורסם

שלום!

מחשב לסטודנט בתקציב של עד 4.6K +-

מטרות המחשב: לשימוש סטודנט..עבודות משרדיות, עבודה עם מספר רב של תוכניות בו זמנית.. צפייה בסרטים באיכות HD

מסך: עדיפות למסך מאט בגודל 13-14 אינץ'

דרישות מיוחדת לאמצעי קלט: עדיפות למקלדת מוארת.

משקל רצוי: רצוי לא יותר מ2.3 קילו אך לא קריטי

זמן סוללה? עדיפות למינימום חמש שעות סוללה ללא חיבור למקור חשמל

האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף לשלב בין כונן קשיח בנפח של 500GB יחד עם SSD mSata בנפח של 128 עד 256 GB.

כונן אופטי? רצוי אך לא שובר עסקה

האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא צריך אחריות בינ"ל (נרכש בארץ) אך אחריות של 3 שנים לפחות "באתר לקוח".

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ווינדוס 7.

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כרגע בכיוון של דל או לנובו

כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין צורך במסך מגע. כנראה אהיה מעוניין לשדרג זיכרון ל-8RAM

*ניתן לחרוג מעט מהתקציב

פורסם
  • מחבר

קבלתי המלצה על המחשב הבא:

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude/dell-latitude-e5430-3230m.htm

עם מערכת הפעלה WIN 7 PRO וכונן mSata הוא יוצא 4680. מגיע עם 4 שנות אחריות באתר לקוח.

מצדיק את המחיר ? על הכונן mSata 128GB הם דורשים 880 ש"ח...

פורסם

יצא לך יקר, מאד.

בין השאר שבתוספת 100 ש"ח אתה יכול לקבל את המחשב עם מסך בעל רזולוציה טובה יותר וכולל מע' הפעלה וינדוס 8.

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12224

לגבי הכונן - אז אני לא יודע מי אמר לך מה, אבל ב-E5430 אין סלוט mSATA

וכפי שהבנת, המחיר נמוך משמעותית ממה שנאמר לך לכונן עצמו. בכל אופן,

יש 2 אפשרויות - להחליף את הכונן הקיים או להחליף את הצורב בכונן SSD סטנדרטי בעזרת מתאם שעולה 40 ש"ח.

ה"שדרוג" באתר שלהם שעולה 880 (!) ש"ח זה לכונן SSD 128GB רגיל, כתחליף ל-500GB, לא בנוסף.

עם כל הכבוד, ב-880 ש"ח אתה יכול לקנות SSD בנפח כפול של 256GB (!)

ההמלצה על ה-E330 תתאים לך, גם עם התוספות השונות והשילובים מבחינת ביצועים/משקל/סוללה.

Costia,

אם אתה מצטט הודעות, בבקשה תצטט באופן מלא כולל מי שרשם את זה (אני). :)

נערך על-ידי Chevy

פורסם

לא משנה, תמיד כשאתה מצטט מישהו מהפורום או מאתר אחר, חובה לתת קרדיט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות..

chevy, תודה שהסבת לתשומת ליבי שב-E5430 אין סלוט ל-mSata.

מתלבט כעת בין הדל E5430 ל-לנובו E330..

כל העניין הזה עם ה-SSD פתאום נראה לי מסובך: אני מתחיל ללמוד בשבוע הבא ואני צריך את המחשב כמה שיותר מהר. במידה וארכוש את הלנובו וארצה כונן mSata אצטרך להתקין אותו בעצמי ואצטרך גם להתקין עליו את מערכת ההפעלה ואין לי את הזמן להתעמק בזה פשוט. האם יש חנות שניתן להזמין ממנה את המחשב עם mSata מותקן כבר כולל מערכת הפעלה עליו?

שאלה נוספת: לא הצלחתי לברר בוודאות האם יש דגם מסדרת לטיטוד (או ווסטרו) של דל עם סלוט ל-mSata [משום מה נורא נדלקתי על הדל..המקלדת המוארת, הצורב, האחריות ל-4 שנים וכן..גם החיצוניות משחקים תפקיד כנראה]. השילוב האולטימטיבי מבחינתי יהיה נייד עם צורב+HDD+mSata. קיימת חיה כזאת?

נערך על-ידי coldplay

פורסם

ה-5430 נחמד אבל הוא שוקל יותר, משהו כמו 2.3~ לדעתי (כיוון שיש מגוון רחב של סוללות אז המשקל משתנה, זה לא ממש 2 ק"ג) וסוללה של 4-5 שעות לדעתי.

להתקין את ה-SSD עניין של 2-3 דקות גג, להתקין מע' הפעלה כולל דרייברים עוד איזה שעה בערך לאחר שתגדיר אותו כמו שאתה רוצה, עדכונים וכו'.. זה ממש לא מסובך והגישה נוחה להתקנת ה-SSD. התקנת מע' הפעלה תצטרך לעשות בעזרת DOK עליו תצטרך לשים את ההתקנה של וינדוס.

בעניין ה-msata ב-Dell, אז ל-Vostro אמור להיות, אך יש דיווחים שרק אם אתה מזמין מראש מחשב עם mSata (גם קטן) אז החיבור הפיסי יהיה במחשב, אחרת לא תהיה לך תושבת לכונן מולחמת ללוח אם, קטע מעצבן. בלנובו זה קיים 100%.

בצורב כמעט ולא משתמשים היום כך שהתוספת למשקל היא דיי גדולה רק בשביל צורב שלא תשתמש בו כמעט. לכן אם אתה רוצה צורב שיהיה לך פה ושם ופעם ב... תקנה חיצוני שמתחבר ב-USB. כך שאתה נהנה ממחשב קל יחסית E330 = 1.8Kg, זמן סוללה ארוך יותר 6~ שעות ושילוב ביצועים מבחינת SSD מהיר ומעבד I5.

פורסם
  • מחבר

ה-E5430 מגיע עם סוללת 9 תאים

97WHr ואחריות של 4 שנים (חשובה לי האחריות של עוד שנה, נסיון מר עם מחשב קודם)

פחות אכפת לי שהוא שוקל יותר מכיוון שאני בשנת הלימודים האחרונה ולאחר מכן המחשב ישמש כתחליף לנייח בעיקר.

נכון שהוא יקר יותר אבל לפי הבנתי איכות הבנייה שלו מרשימה, הוא מגיע עם כונן אופטי ומקלדת מוארת. שאני מסתכל על כל החבילה זה לא נראה לי כמו מחיר מופקע.

לגביי התקנת ה-mSata ומע' ההפעלה על הלנובו.. אהיה כנה ואגיד שאני לא רוצה להתעסק בזה. ההתקנה הפיזית של הכונן נראית פשוטה אך לגביי כל מה שקשור להתקנת מע' ההפעלה על הכונן - לא ממש מבין בזה ולא בא לי לעשות ניסוי וטעייה..לכן האופציה היחידה היא כנראה לתת לטכנאי מחשבים לעשות לי את זה בפרטי (מחבר שעשה זאת הבנתי שזה יעלה לי 200 ש"ח בערך (ההתקנה הפיזית והתקנת מע' ההפעלה על ה-SSD).

עדיין נורא מתלבט..שחקתי קצת עם הטאצ'פד של הלנובו והוא לא הרגיש נוח.

שאלה: בהתאם לצרכים שהגדרתי האם הוספת כונן SSD היא הרת גורל? שוקל לקחת את הדל עם דיסק קשיח רגיל בלבד. ראיתי את הסרטונים ביוטוב על ההבדלים בין SSD לבין HDD אבל לא ראיתי איך ההבדל בעבודה השוטפת..

פורסם

המשקל שאני התייחסתי אליו הוא עם סוללת 6 תאים, עם 9 תאים זה 2.5 ק"ג ל-14" (!) זה מאד כבד. מה גם שזה דגם עם כל הכבוד קצת ישן ועדיף לך לחכות לדגמים חדשים שיחליפו אותו.

איכות הבנייה טובה בשני המחשבים, זמן הסוללה גם זהה יחסית, למרות שמחשב אחד עם "6 תאים" והשני עם "9 תאים" (בהתאם לנתוני הצריכה שלהם בפועל).

כפי שאמרתי ואתה אמרת ההתקנה היא פשוטה - הפיסית

לגבי התקנת מע' ההפעלה, התהליך הוא זהה לחלוטין להתקנת מע' רגילה במחשב שולחני או נייד, אין שום הבדל! אז בהתקנה יהיו לך 2 כוננים לבחור מהם איפה להתקין C בתור ה-SSD ו-D בתור הכונן הנוסף, אתה בוחר בהתקנה את C וממשיך כרגיל - ממש לא מסובך ואתה סתם מכניס את עצמך לסרטים.

הוספת SSD היא כדאית ותגובתיות המחשב תהיה גבוהה יותר מדיסק קשיח סטנדרטי. פתיחת קבצים, זמני העלאת תוכנות, העברת קבצים בתוך ה-SSD ועוד...

אם עוד שנה המחשב ישמש כ"שולחני", למה לך לאבד מהניידות שלו ולסחוב איתך טנק במשקל 2.5 ק"ג? עוד שנה, תקנה מסך 23-24" שולחני גדול ובעזרת כבל תחבר את המחשב הנייד למסך ותעבוד איתו באופן רגיל ונוח יותר כמחשב שולחני לכל דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים