עבור לתוכן

מחפש מחשב לעבודה/משחקים קלים בתקציב של 2500-3500 שח

Featured Replies

פורסם

שלום רב

הנני מתעתד להחליף את ה LENOVO X61S הנושן שעוד משרת אותי, אבל מתחיל להכביד עליי ועל אשתי בעבודה שוטפת איתו, איטי להחריד והסוללה מתחילה להחלש בצורה דרסטית.. מה שמביא לי הזדמנות להצדיק החלפה למחשב חדיש יותר לאחר כל כך הרבה שנים איתו.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, משחקים קלים

* גודל המסך? 13-14 אינץ'. אני חושב שמט יהיה עדיף בכדי להמנע מהשתקפויות ומהחזרי אור

* רזולוציית המסך? אין דרישה ספציפית. מה שיהיה ייספק

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה ספציפית

* משקל רצוי? 2-3 ק"ג. עדיף כמה שפחות כדי להקל על הניידות בתוך הבית

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שיותר, לפחות 4-5 שעות ומעלה

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ייספק לכל הצרכים

* Bluetooth? נחמד שיהיה אבל לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? יספיק לי גם 256 GB, וכמובן שעדיף 320 ג"ב ומעלה. אבל עדיפות גבוהה יותר היא שיהיה הרד דיסק SSD. בכל אופן, יש לזה השפעה אדירה על מהירות העבודה השוטפת של המחשב, ככה שזה מצדיק וויתור על נפח איחסון של שאר הדברים

* כונן אופטי? עדיפות נמוכה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רגילים ל LENOVO, אבל לא מחייב אם לחברה אחרת יש מחשב עדיף

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין משהו ספציפי

דרך אגב,

אין לי בעיה לקנות גם כן נייד משומש. בהנחה שבאותו מחיר אוכל למצוא מחשב עדיף עם חומרה חזקה יותר. כמובן שכן חשוב לי שיהיה לפחות שנה, שנתיים של אחריות וככל שיותר שנים כך זה עדיף, כדי לכסות את עצמי מבחינת תקלות או בעיות שונות שעלולות לצוץ במהלך "החיים" של הנייד

סה"כ צריך מחשב עבודה נטו, כזה שייספק את הצרכים, בלי עלות גבוהה מדי, וכמובן, שיוכל לספק את הצרכים גם לתקופה ארוכה..

נראה לי שאת ה X61S עברנו מזמן את אורך החיים שלו, אבל הוא פשוט ממשיך לעבוד. הסיבה היחידה לשדרג זה שכבר נמאס לעבוד על מחשב שלוקח לו דקות ארוכות לבצע איתחול מחדש, או אפילו לעלות ממצב של שינה או HIBERNATION..

תודה

רמי

פורסם

מה דעתך על המחשב הבא?

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330-Notebook.83754.0.html

(בביקורת מופיע מעבד חלש יותר I3 ועם כרטיס גרפי מובנה לא מעודכן, בקישור של המפרט למטה זה I5 חזק עם Intel 4000 לצורך העניין)

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447

+

הרחבת אחריות ל-3 שנים

+

כונן SSD בחיבור mSATA למע' הפעלה http://www.tms.co.il/product/12901 (זה בנוסף ל-500GB שיהיו במחשב, יש מקום ל-2 כוננים, אחד רגיל ואחד mSATA שהוא בגודל פיסי קטן יותר)

+

ואם תוכל לגרד עוד טיפה אז להוסיף עוד 4GB זיכרון (180 ש"ח)

אילו משחקים אתה רוצה לשחק במחשב? האם הליבה הגרפית במחשב תספיק לך? Intel 4000 או שאתה רוצה משהו מעבר.

מלבד משחקים המחשב יחסית מתאים לכל מה שרשמת פה.

פורסם
  • מחבר

Chevy,

תודה על התגובה, גם לי וגם לשאר האנשים שמתייעצים איתך כאן

המחשב שסימנת לי, גם כן שמתי עליו את העין, במיוחד אחרי שהמלצת עליו בעשרות הודעות שקדמו לי שהיו בערך באותו סדר גודל של עלות שאני ביקשתי.

לפי המפרט המחשב אכן עונה על הציפיות שלי ועל הדרישות,

סה"כ ראיתי גם עוד מפרט של LEVONO, ה G580 בלינק הבא: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12999

שנראה לי על פניו כזהה ל E330, בהבדל קל של מסך גדול יותר, איך הוא באמת לעניות דעתך לעומת ה E330?

ובנוסף, אני משחק סה"כ בכמה משחקי דפדפנים והילדים קצת במשחקים שלהם, לא משהו "חזק מדי" כיוון שאין זמן לזה כבר כשעובדים ונשואים עם ילדים :)

אבל עדיין, איך ה INTEL 4000 לעומת כרטיסי מסך של nVidia ו ATI? לאיזה רמה של הכרטיסים שלהם הוא משתווה?

וכמובן, שאלת השאלות,

אתה חושב שיש כדאיות בקנייה כיום של מחשב משומש? אולי יש במחיר כזה מחשבים חזקים ובעלי ביצועים טובים יותר שאוכל להשיג אם אחכה למחשב יד שנייה שיימכר אחרי שהבעלים החזיק אותו לחצי שנה או שנה?

או שבמחיר כזה המחשב שהמלצת די עונה על מה שביקשתי ואפילו במחיר שכדאי לרכוש כבר חדש ולא משומש?

תודה על העזרה וההכוונה שוב פעם

רמי

פורסם
  • מחבר

COSTIA,

שכחתי להודות גם לך, מצטער :)

ונגיד ואבחר באחד מהניידים האלה, גם ל G580 אוכל להוסיף 8GB זיכרון, וכונן SSD mSATA?

ולדעתי ה4000 אמור להספיק מאחר שכמו ורשמתי, לא ממש מוצא את הזמן לפנות לעצמי זמן לשחק, אז זה לא ממש רלוונטי, אבל למקרה שארצה בעתיד, ישנה אפשרות להחליף כרטיס מסך או לשדרג אותו בניידים האלה?

ושוב פעם, יש כדאיות או הגיון בלחפש לדוגמא במחיר הזה מחשב משומש חזק יותר או שכל מה שאמצא במחיר הזה והוא בן שנתיים לבטח יהיה עם חלקים חלשים יותר ולא מהדור הנוכחי של המעבדים/זכרונות/לוחות אם וכדומה?

רמי

פורסם

אתה תתאכזב מאיכות הבניה של ה-G580 אחרי שהיה לך ThinkPad איכותי קרוב ל-6 שנים.

קח את ה-E330 ואתה תהנה מכל רגע, השיפור בין I3 ל-I5 לא קריטי כל כך כיום ולשימושים ביתיים.

גם מבחינת ניידות, משקל, זמן סוללה, מסך מט, ה"נקודה האדומה" ואפשרויות השדרוג.

ב-G580 תוכל להוסיף זיכרון, לא תוכל להוסיף SSD במקביל (אלא אם תוותר על צורב נניח), עדיין המחשב פשוט פחות טוב, זו סדרה זולה ופשוטה ורק "תקעו" בה מעבד חזק וזהו...

לא ניתן לשדרג כרטיסי מסך או משהו כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים