עבור לתוכן

נייד 13 אינץ' לסטודנט + שימוש גרפיקה עד 4.5K בישראל

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימדי? ישמש אותי כסטודנט + לצורך עיבוד תמונות/

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ'.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות משנה.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת מוארת.

* משקל רצוי? בשאיפה עד 2 ק"ג - אבל לא קריטי.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מינימום 5 שעות עבודה ללא חיבור לחשמל.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא

* Bluetooth?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג"ב כונן רגיל. SSD לא קריטי.

* כונן אופטי? אין צורך.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך באחריות בינלאומית - אבל באחריות של 3 שנים.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן - כולל. אין לי בעיה עם ווינדוס 7.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין צורך במסך מגע.

לסיכום - מחשב עד 14 אינץ', שיחזיק סוללה לפחות 5 שעות, ושאני אוכל מדיי פעם לעבד בו תמונה או שתיים בפוטושופ.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם נייד נייד, וההמלצה שלהם הייתה ל:

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12914

זה מעבד Haswell - עם כרטיס גרפי וסוללה שאמורה להחזיק מעמד הרבה זמן.

מה דעתכם?

יחס עלות תועלת מצדיק את המחיר?

פורסם

לא ממש...

בין השאר שאפשר לקנות את המחשב הזה ב-1000 ש"ח פחות (!!)

http://ksp.co.il/?uin=19932 + הרחבת אחריות ל-שנתיים, יוצא לך 3,400 ולא 4,500 (!!!) ב"נייד נייד".

אתה לא חייב כרטיס מסך חיצוני בשביל לפתוח פוטושופ לעבודות קטנות פה ושם.

הזמן סוללה המוצהר באתר של לנובו לדגם הזה זה עד 5 שעות, בפועל זה תמיד פחות מזה אז תצפה ל-4 שעות.

אפשר נניח משהו כזה גם (ללא מע' הפעלה):

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23798

+ הרחבת אחריות ל-3 שנים, יוצא 3,200.

ואתה קונה דיסק קשיח SSD גדול של נניח 250GB, מחיר 800 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=18002

ב-4000 ש"ח אתה מקבל מחשב קל 1.6~ ק"ג, עם מסך מט, זמן סוללה של כ-6-7 שעות בקלות.

אפשר גם לקחת את ה-Lenovo E330 הסמי-עסקי, בו אפשר לשלב גם דיסק קשיח גדול וגם SSD.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447 + הרחבת אחריות ל-3 שנים זה 3,050 ש"ח (ללא מע' הפעלה)

כונן SSD בגודל 120GB - מחיר 560 ש"ח http://www.tms.co.il/product/12901

פה אתה מרוויח בכך שהמעבד הוא I5 אמיתי, מהיר, מסך מט, איכות בנייה טובה יותר, משקל 1.8 ק"ג, זמן סוללה 6 שעות. ועוד נשאר לך עודף להוסיף עוד סטיק של 4GB נניח (עלות של 180 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=15885 )

פורסם
  • מחבר

Chevy - רציתי לומר לך תודה ענקית על כל הפירוט והעזרה.

ממש מעריך את ההשקעה.

רציתי להוסיף מספר שאלות בהקשר למה שכתבת:

1. אני מעדיף אחריות עד הבית כי אני לא כזה נייד, לכן ההצעה של KSP יורדת מהפרק. העניין הוא שמה שהצעת ב KSP הוא עם מעבד Haswell - השאלה אם יש לי צורך במעבד הזה? הבנתי מהמוכר של "נייד נייד" שעדיף את המעבד החדש כי הוא משמעותית חוסך סוללה, והביצועים הם הרבה יותר טובים. אשמח לשמוע את דעתך.

2. כונן SSD נוסף - עד כמה קריטי, ואיפה אני אראה את השיפור.

3. ההצעה שהכי נראתה לי - מבחינת אחריות בעיקר היא ההצעה האחרונה ל thinkpad של לנובו. רציתי לשאול האם יש הרבה הבדלים (פרט ל 300 גרם משקל) בין ה thinkpad ל Idea pad?

4. מבחינת מערכת הפעלה - יש לי כרגע נייד הרוס של דל שהיה עליו windows 7 ויש לי עדיין את הקוד שלו. האם אוכל להתקין ווינדוס 7 על המחשב החדש, יחד עם השימוש של הקוד הקודם וזה כביכול ייחשב למע' הפעלה חוקית?

תודה שוב על העזרה!

פורסם

1. " השירות הינו בבית הלקוח (איסוף והחזרה)" - אלא אם ההרחבה פתאום מבטלת את זה לשירות במעבדה בלי איסוף, כדאי להתקשר לברר. Haswell חוסך בסוללה, כן במידה מסויימת תלוי בדגם, אבל אתה גם חוסך בביצועים אם זה מה שאתה יכול לספוג.

2. שיפור בתגובתיות המחשב, זמן העלאה כללי, זמני גישה והעלאה של תוכנות, בכלל השיפור שהכל הרבה יותר תגובתי ומהיר, תריץ חיפוש ביוטיוב hdd vs ssd ותראה בעצמך. במיוחד שזה SSD אמיתי ולא "8GB SSD בתור Cache".

3. איפה הבדל במשקל? שני המחשבים (ThinkPad וה-IdeaPad) שוקלים 1.8 ק"ג (לפי אתר היצרן). אתה מדבר על HP או IdeaPad?

הבדל באיכות בנייה לטובת ה-ThinkPad, אולי ה-IdeaPad "מעוצב" יותר מה-ThinkPad, אני לא רואה שיש ל-IdeaPad יציאת VGA (אולי זה חשוב לך) רק HDMI.

4. אין לי מושג איך זה עובד, צור קשר עם מיקרוסופט אם אתה מתכנן "להשבית" את המחשב הנוכחי. לא יודע... בכל אופן זה לא קריטי מה תשים על המחשב, זה לא יפגע באחריות או משהו... אם יש לך חששות.

פורסם
  • מחבר

5 שאלות אחרונות כדי להיסגר:

1. האם יש טעם לשדרג ל 8 ג'יגה זיכרון?

2. האם רק ב lenovo e330 שהצעת יש אפשרות לשלב HDD רגיל יחד עם SSD? או שגם בדגם השני של lenovo ideapad 310 ניתן לשלב?

3. מבין 2 מחשבי ה lenovo שהמלצת - ראיתי שה e330 לא מגיע עם cache של SSD - האם זה קריטי?

4. האם יש אפשרות באחת החנויות מראש לבקש שיחליפו לי את ה HDD ב 256 של SSD מראש?

5. מבחינת סוללה - באיזה מ 2 מחשבי הלנובו שהמלצת היא תחזיק מעמד יותר זמן לפי דעתך?

פורסם

1. תמיד תוכל להוסיף, תתחיל עם 4GB, אם תרגיש שלא מספיק, תקנה. זה לא שאתה מוגבל או משהו בעניין. המחשב מסוגל לקלוט עד 16GB סה"כ, כך שבעתיד אתה יכול להוסיף בנוסף ל-4GB הקיים עוד 4 או 8 בהתאם לתקציב שלך.

2. ספציפית ב-E330 ניתן, בין השאר כי זה דגם סמי-עסקי. ב-IdeaPad לא ניתן. שים לב שבחיבור mSATA (החיבור הנוסף ב-E330 ל-SSD) הכונן המקסימלי הוא 120GB ולא 256GB כפי שרשמת. אלא אם כן אתה רוצה להיפטר מה-500GB HDD הרגיל ולשים במקומו כונן SSD "רגיל". כונן בגודל mSATA הוא פיסית קטן יותר ובכך ניתן לשים אותו בנוסף לכונן הקיים ולהנות משני העולמות.

3. לא קריטי, אך כאמור - אתה יכול לשים בו SSD אמיתי שיהיה עדיף בכמה רמות מאשר SSD Cache. ועדיין להישאר בגבולות התקציב שלך.

4. הפעולה מאד פשוטה, אין מה להסתבך בזה יותר מדי. פעולת החלפת דיסק קשיח ושדרוג זיכרון באופן עצמאי אינה פוגמת באחריות למקרה שאתה חושש. כמו כן פאנל הגישה מאד נוח והכל ברור בו. http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_P1020829_01_8c61a1e411.jpg

5. ב-E330 המחשב יחזיק יותר. כפי שרשמתי בתגובה הראשונה - אם החברה עצמה מצהירה "עד 5 שעות" זה בטוח פחות מזה בפועל. ב-E330 המחשב בפועל עובד 6 שעות (לפי מבחני ביצועים בביקורות) ואפילו יותר אם תכבה WIFI ותוריד מבהירות המסך מעט ותעבוד נניח באופיס על הקלדה או משהו במשך יום לימודים.

פורסם
  • מחבר

לגבי שאלה 4 - לא הסברתי את עצמי טוב.

התכוונתי האם יש אפשרות מראש לבקש שיחליפו לי ל SSD - כלומר במקום לקנות את ה HDD הרגיל ואז להוסיף עליו מחיר מלא של SSD, לבקש מראש לרכוש את ה E330 עם SSD?

פורסם

שלילי.

המחשב מגיע "קומפלט" סגור עם HDD רגיל במקרה הזה. אתה לא יכול "להזדכות" עליו.

גם אם תבקש הם לא יורידו ממחיר המחשב, לרוב חנויות שמאפשרות "שדרג עכשיו במחיר מבצע ל-SSD מהיר !" הן ישאירו לעצמן את כונן ה-HDD, יגבו ממך מחיר מופקע על הכונן. כאשר זו עבודה פשוטה שאפשר לעשות לבד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

ולגבי התקנת מערכת ההפעלה - אני אצטרך לחבר כונן CD חיצוני על מנת להתקין. האם יש אפשרות ליצור מחיצה נסתרת שעליה תהיה התקנה של ווינדוס, כך שפעם הבאה אוכל פשוט לעשות שחזור?

או שהיות וזה מגיע ללא מערכת, אני אצטרך כל פעם לחבר כונן ולהתקין?

פורסם

תצטרך ליצור בעזרת DOK התקנה של וינדוס, יש שלל מדריכים לנושא הזה. אתה לא צריך כונן CD חיצוני.

מכניס את ה-SSD mSATA במקום (דגם M500 החדש כפי שרשמתי בקישור 120GB , זה דגם חדש, יותר טוב מה-M4) - לפי הסרטון

מגדיר ב-BIOS שההתקן הראשון יהיה ה-SSD

מתקין מע' הפעלה בעזרת DOK שהכנת מבעוד מועד במחשב אחר על ה-SSD

מתקין דרייברים רלוונטיים למחשב דרך הורדת הדרייברים במחשב אחר והעברתו למחשב אחרי התקנת וינדוס. יש רכיבים שהוינדוס יזהה לבד אבל יש כאלה שזקוקים לדרייבר תואם.

לאחר התקנת מע' ההפעלה תוכל ליצור קובץ גיבוי של מחיצת מע' ההפעלה בעזרת תוכנות צד שלישי כלשהן או בעזרת הוינדוס עצמו נראה לי גם אפשר, תשים את קובץ הגיבוי הזה בכונן HDD ובמידת הצורך "תפרוס" אותו ל-SSD בעתיד. זה בערך מה שצריך לעשות, פרטים ותוכנות - גש לפורום "אמצעי אחסון".

פורסם
  • מחבר

Chevy - האם עליי להתקין את מערכת ההפעלה על ה 120GB של ה SSD כדי שזה באמת ירוץ מהר יותר?

או שזה לא משנה איפה זה מותקן, העיקר שיהיה בנוסך ל 500GB הרגילים עוד 120 GB SSD?

והאם השינוי המורגש יהיה משמעותי למרות ה 500GB הרגילים שיש לי?

פורסם

כן, מע' ההפעלה צריכה להיות על ה-120GB כדי לקבל ביצועים מירביים.

כן, יהיה שינוי מורגש משמעותית. ראה ביוטיוב סרטונים "hdd vs ssd"

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העזרה והייעוץ!

- - - תגובה אוחדה: - - -

ושאלה באמת אחרונה

לפי דעתך האישית - לא כדאי לי ללכת על הדגם שהצעת לי ב KSP? הרי הוא מגיע עם כרטיס מסך אכותי יותר, ומעבד של Haswell ואם אני משדרג את ה HDD - אז יוצא לי ב 4000 אותו מפרט ואף קצת טוב יותר (בגלל כרטיס מסך) לזה של ה e330?

ובהקשר לדרישות שפרסמתי - לא עדיף לי להוסיף קצת ולקחת כבר i7?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים