עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנט - 3500+

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תקשורת, ככה שאין תוכנות מיוחדות וכבדות משחקים קלים, צפיה בסדרות ושידורי ספורט..

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD רגיל

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? פחות מ2 קילו, שיהיה נוח להסחב איתו

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן בסביבות 4-5 שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

* Bluetooth?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ממה שראיתי אני מחפש את השילוב בין ה500+24SSD

* כונן אופטי? לא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברות המומצות שראיתי בעיקר הם אסוס וסמסונג ובהם מיקדתי את החיפוש

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

בגדול עשיתי כבר חיפוש לא קטן ונשארתי עם 2 הדגמים האלו:

יש את הSamsung NP530U3C-A06IL

http://fre.co.il/items/169078

ואחרון הAsus UX32A-R3008H

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12131

השאלה אם יש עדיפות והמלצות למשהו מסויים או אולי רעיונות לדגמים אחרים שלא שמתי לב אליהם

פורסם
  • מחבר

בגדול בגלל שהמעבד הוא M ולא U אני קצת חושש מהעניין שהוא לא יהיה מספיק חסכוני וזה "יעלה לי" בזמן של הבטריה.

חוץ מזה שיש פחות מקום בSSD שמתפקד כcache אבל יותר זכרון ככה שזה די משתווה אבל גם המשקל שלו לעומתם זה הבדל רציני

פורסם

אממ... ה-E330 מחזיק 6 שעות, זה יותר משני המחשבים שרשמת, רק שתדע...

אתה לא צריך הרבה מקום כ-cache ב-SSD, אלא אם אתה לוקח את האפשרות השנייה שרשמתי שם בה אתה קונה SSD בעל נפח גדול שהוא גם מהיר יותר.

מבחינת משקל זה 300 גרם בערך, המסך בלנובו מט והוא גם יחסית לדעתי איכותי יותר מבחינת עמידות ובנייה. ותמיד בעתיד גם תוכל לשים בו SSD נורמלי (בנוסף ל-HDD הגדול) כמו באופציה ב'.

פורסם
  • מחבר

אממ אני אבדוק את הלנובו גם כן (עכשיו הוספת לי עוד התלבטות) חוץ מזה שבnotebookcheck בהשוואה של הסוללות בין כולם בsurf הלנובו מוביל עם 5:45 לעומת 5:03 של סמסונג

ובload האסוס עם 2:45 לעומת 2:12 של הסמסונג ו1:52 של לנובו..

קיצור זה עוד סיבוך שנכנסתי אליו

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם HP שהבנתי שהשירות שלהם בעניין האחריות הוא די בעייתי אז אני קצת מפחד מזה למרות שתכלס זה מפתה לנסות את הhasewell למרות שהדיסק הקשיח לא כולל שום SSD אז בעייתי.. (אין סיכוי שיגיעו עוד hasewell בשבועיים הקרובים, נכון?)

פורסם
  • מחבר

טוב סליחה על ההקפצה אבל בגדול אחרי שכבר הזמנתי את הסמסונג התקשרו אלי היום מחצי חינם להודיע שאין להם אותו במלאי וכרגע אני ממש בעניין של הלנובו.

בגדול כמה אמינה סדרת הthinkpad? (אני יודע שהעיצוב לא משהו פשוט מסתובב לנו בבית מחשב ישן מהסדרה הזאת ולא מתתי עליו)

ואני רואה שכתוב שהוא מגיע עם 8GB זכרון, איך אני יודע כמה עוד אפשר להוסיף, אם אפשר?

פורסם

מה אתה מתכוון לקחת?

את זה - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23632 ??

חובה להוסיף אחריות ל-3 שנים

זה בא עם מע' הפעלה, אבל אם אתה רוצה לקנות כונן SSD נפרד שיותקן במחשב יהיה צורך להתקין מחדש בין אם נקי איכשהו או ע"י שכפול מחיצת השחזור ל-SSD.

השאלה היא מה אתה מעדיף ב-3,600:

ללא מע' הפעלה, 4GB זיכרון, SSD אמיתי של 120GB + כונן

7200

500GB, אחריות ל-3 שנים

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447

עם מע' הפעלה, 8GB זיכרון, כונן היברידי משולב 750GB

5400

+16GB , אחריות ל-3 שנים

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23632

מבחינת זיכרון פנימי, ה-E330 תומך עד 16GB.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על האפשרות השניה, מעדיף עם מערכת הפעלה והכל והעיקר שאפשרויות השדרוג יהיו קיימות לזמן שיהיה כסף וצורך..

כל מקום שבו אני אוסיף אחריות זה יכלול איסוף והכל מהבית, נכון?

פורסם

הרחבה ל-3 שנים באתר הלקוח 04W9556 (בתוספת 399 ₪)

רשום לך.

יוצא סה"כ 3,600

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה :) הוזמן ברגע זה..

פורסם

אחלה,

תעדכן כשתקבל ומההתרשמות האישית שלך מהמחשב, אם זה תאם לציפיות שלך והכל... :)

בעתיד תוכל לשדרג ולשים SSD וגם לשדרג את הזיכרון הפנימי, כיוון שהזיכרון מגיע בסטיק יחיד (לפי המפרט באתר, תוודא זאת לכשתקבל את המחשב) אז יהיה לך מקום לעוד 4\8 בסלוט הפנוי, כאמור עד 16GB.

פורסם
  • מחבר

בינתיים הוא הגיע מהר הבוקר ב11 הוא כבר היה אצלי..

דבר ראשון אין כבר את העניין של הטעינה הראשונית, נכון? (גם את העניין של להוציא את הסוללה כשעובדים עם חשמל והיא טעונה במלואה)

ולסמוך על זה שהכל הגיע מותקן עם הדרייברים כמו שצריך? (במיוחד שcache של ההארד יתחיל ללמוד את העסק ולהעלות את המערכת הפעלה יותר מהר)

בינתיים אני עוד במאמצים ללמוד את הwin8 וכל המסביב פה

וחסרון נוסף שיכול להפריע לכמה אנשים אין נורות חיווי כמעט יש נורה קטנה ליד החיבור של המטען והנקודה של הi בthinkpad נדלקת כאשר המחשב דלוק.

זה ממבט ראשון בינתיים..

אגב דבר אחרון לוודא שלא פספסתי, אין לו מקלדת מוארת, נכון?

פורסם

אכן, הכל מותקן או לפחות אמור להיות מותקן עד כמה שידוע לי.

אין לו מקלדת מוארת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים