עבור לתוכן

המחשב הלך - צריך מפרט בסביבות ה-2200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

ליבת המחשב שלי הלכה לעולמה - פתאום הופיע no input signal (לא עשיתי משהו מיוחד) אז עשיתי את ה-debugging הבא:

1. חיברתי את המסך שלי למחשב אחר וכן הייתה תמונה. חיברתי מסך אחר למחשב שלי ולא הייתה תמונה. -> המסך שלי תקין

2. חיברתי את כ. המסך שלי למחשב אחר ולא הייתה תמונה -> כנראה כ. המסך שלי לא תקין

3. חיברתי כ. מסך אחר למחשב שלי ולא הייתה תמונה, אבל זה היה קצת שונה, הוא כן נתן input אבל המסך שחור לחלוטין -> כנראה לוח האם לא תקין

המפרט שלי הוא כדלהלן:

מעבד Intel Q6600

לוח אם Intel DP35DPM DRAGONTAIL PEAK

כ. מסך NVIDIA 8800GTS 640mb

זיכרון KINGSTON 2GB 667MHZ כנראה DDR2 (כי לוח אם תומך רק ב-DDR2 אז כנראה שגם הזיכרון DDR2 - אין לי איך לבדוק את זה כי המחשב לא עובד)

זה ממש מוזר לי שלוח האם וכ. המסך שלי שניהם התקלקלו - אבל יכול להיות שהלוח התקלקל והרס את כ. המסך - למרות שזה ניראה לי די תמוה כי אז לוח האם שלי היה אמור להרוס גם את כ. המסך האחר שחיברתי אליו אבל הוא לא הרס.

בקיצור, אני מאמין שאני צריך לקנות את כל הרכיבים האלה חדשים, אז זה המפרט שהכנתי (אני מעדיף מאוד לקנות מ-KSP סניף ת"א המסגר, אם אפשר היום עד שהם סוגרים ב-14:00 - ואם לא אז בכל זאת תגיבו ואני אקנה שבוע הבא למרות שזה יהיה לי קצת בעייתי):

מעבד Intel Core i5 4430 Haswell 3.0Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray ב-890 ש"ח

לוח אם Asus H81M-C LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI ב-290 ש"ח

כ. מסך MSI GTX650 Ti 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E ב-690 ש"ח

זיכרון (פשוט כי הזיכרון הקודם שלי - ציינתי אותו למעלה - לא יעבוד על לוח האם החדש - תקנו אותי אם אני טועה):

Transcend 1x8GB DDR3 1333Mhz CL9 JM1333KLH-8G ב-320 ש"ח

סה"כ: 2190 ש"ח (באתר שלהם כתוב שיש הנחת מוזמן לקנייה מעל 1400 ש"ח)

הכנתי גם מפרט ב-startPC אבל אם אני אקנה מהם זה רק הזמנה מוקדמת בבוקר כי אני צריך משלוח להרצליה הם עושים בחינם, אחרת אני אצטרך לנסוע עד נתניה וזה בעייתי בשבילי - אז בשורה התחתונה עדיף לי KSP אם זה פער של עד 100 ש"ח:

840 ₪ - Intel Quad Core i5 4430 3Ghz LGA1150

290 ₪ - Asus H81M-A LGA1150

660 ₪ - Gigabyte HD 7790 1GB GDDR5 OC

320 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz

מחיר סופי: 2110 ₪ (יש הנחת מזומן)

* חשוב לי לציין שאני די מוגבל מבחינה תקציבית ומאוד לא רוצה לעבור את סביבות ה-2200 ש"ח...

* אם אתם מכירים חנות אחרת באזור ת"א/הרצליה/קריית אונו ויש מפרט יותר טוב זה יהיה מצוין.

* אני מניח שלפי המפרט שבניתי אתם מבינים פחות או יותר את הצרכים שלי ולכן לא מילאתי טופס - בעיקר כי אני מוגבל כרגע בזמן - בכללי אני רוצה מחשב מהיר והצורך הגרפי היחידי שלי הוא המשחק Civilization V. (אגב הערה למי שקרא את בקשת המפרט שלי לפני כמה ימים - אז ביקשתי גם מפרט שהצורך בו היה המשחק Civ V אבל זה היה לאח שלי, לא לי, זה לא שאני מפרסם בקשה למפרט פעמיים - את המחשב ההוא כבר קניתי)

ושאלה אחרונה - לוחות האם של היום (בייחוד לוחות בתקציב שלי) לא כוללים חיבור IDE - ויש לי כונן קשיח שאני צריך והוא IDE - מה אתם אומרים על מתאם IDE ל-SATA שאני אקנה מ-eBay? המתאמים האלה לא אמורים לעשות בעיות?

המון תודה על הסבלנות ותודה מראש על התגובות!

פורסם

מארז וספק ?

פורסם

שאלה מפגרת: אתה מוגבל בתקציב אבל רוצה לבזבז כ 2000 שקל או שאתה רוצה לחסוך כמה שיותר?

לוח ל 775 עולה בערך 150 שקל ביד שניה.

כ.מסך במציאון של KSP ב 200 שקל.

בנוסף, לוח לתושבת 1155 עולה כ 300 ומעבד טיפה זול יותר.

אתה בטוח שאתה צריך I5?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הזמנתי כבר, בכ"מ תודה לכולם.

לקחתי את העצה על הלוח ל-1155 עם מעבד 3330.

ניתן לסגור את הת'רד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים