עבור לתוכן

מעוניין לקנות מחשב נייד-בראש ובראשונה חשובה לי האחריות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיחזיק לי לפחות 5 שנים ומעלה

והשאלנה הראשונה שעלתה בראשוני (השלב הראשוני) איזה חברה לבחור ?,כי יש מלא חברות

ומינימום אחריות שאני מעוניין זה 3 שנים

רציתי לשאול איזה חברה תממש את האחריות בצורה המהיימנת ביותר בארץ שלא תעשה "בעיות" ואי מימוש בעתיד

אני יודע ולא דוגל בעידוד תחלופת מחשבים ניידים בטווח קצר ומודע לייצור מוצרים שלא יחזיקו הרבה-ואני רוצה מחשב שיחזיק לי הרבה-וחברה שמשקיעה במחשבים!

ואני מתלבט בקניית מחשב נייד שבנוי טוב כנראה מחברת אסוס מסדרת הדגמים החדשים או של דל בגלל המוניטין שיש להם

מתלבט כרגע בבחירת חברה בלבד.

השלב הבא שלי-זה בבחירת המפרט

תודה רבה לכם על העזרה וחג שמח :)

פורסם
אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיחזיק לי לפחות 5 שנים ומעלה

מאיזו בחינה? אם מבחינת תקינות, הרי שרוב הניידים (בממוצע) יחזיקו תקופת זמן שכזו, למעט הסוללה שתמיד תתבלה עם השימוש. אם התכוונת למחשב שגם בעוד 5 שנים לא ירגיש לך איטי ומיושן, הרי שאין חיה כזו.

ומינימום אחריות שאני מעוניין זה 3 שנים

"מינימום" זו מילה יפה, כאשר אין שום חברה בארץ (עד כמה שידוע לי) שנותנת יותר מ3 שנים.

עכשיו, לשאלתך: יותר משחשובה זהות היצרן, חשובה זהות היבואן. אם החנות בה אתה מעוניין לקנות את המחשב, נניח מחשב "דל" כלשהו, עובדת עם היבואן הרשמי, תקבל אחריות של דל, במעבדה מטעמה. אם החנות עובדת עם יבואן מקבילי, אתה עשוי לקבל את אותה תקופת האחריות אבל במעבדה אחרת, שלה יש הרבה פחות גיבוי מדל העולמית. איך יודעים? או שהדבר מצויין במפרט המחשב באתר החנות, או ששואלים - ואז בודקים באתר של אותו היצרן מי הנציגה שלו בישראל.

כמובן, ישנה גם שאלה של תקציב: ב2000 שקל תקבל נייד בסיסי למדי, לרוב עם אחריות של שנה בלבד. ב4000 שקל תקבל נייד איכותי יותר עם אחריות ארוכה יותר.

מבחינת יצרנים, השניים שהייתי מציע להתרחק מהם, לפחות בישראל, הם Acer וMSI - MSI אמנם מייצרים מחשבים חזקים יותר בתחום הגרפי עבור רמת מחירים נתונה מאשר המתחרים, וACER נוטים להיות זולים יותר ממתחרים עם חומרה דומה, אבל הראשון לא בדיוק ידוע בעמידות של מוצריו, ולשני, בפעם האחרונה שבדקתי, כלל לא היתה נציגות רשמית (בגיבוי היצרן) בארץ - זכור לי מקרה שקראתי בו אדם שקנה מחשב Acer, נתקל בבעיות שלא טופלו ע"י היבואן המקומי ופנה במייל ליצרן, הופנה על ידו למעבדה הרשמית הקרובה... שנמצאת בדובאי.

היצרנים האחרים שקיימים בשוק הישראלי:

דל - שירות טוב, מחשבים שאינם עמידים מהממוצע (הרבה דגמים נטו בעבר לסבול מבעיות התחממות).

לנובו - איכות בנייה טובה, שירות טוב מטעם IBM.

אסוס - מחשבים איכותיים למדי אבל לא זולים, ויש להם כמה יבואנים שונים בארץ עם איכות שירות לא אחידה.

טושיבה - מחשבים איכותיים ועמידים, לא זולים בכלל, מבחר דגמים מצומצם למדי, לפחות בישראל. לא מכיר את טיב האחריות.

סמסונג - מבחר לא גדול, פונים בעיקר לשוק הזול ולקהל העסקי, עם מיעוט דגמים "באמצע".

HP - איכות טובה, לא ממש מתבלטים בשאר המובנים.

עם כל האמור, באופן כללי, אלא אם אתה מחפש מחשב בסיסי מאוד, הגישה שלך שגויה מיסודה לדעתי. הדבר ההגיוני לעשות הוא להגדיר דרישות, תקציב, ורק אחרי שאתה רואה מה המבחר, לדון בזהות היצרן. נניח, בתור דוגמה, שתקציבך הוא 4000 שקל, אחד משימושיך לנייד הוא משחקים, והגעת למסקנה שהחברה הטובה ביותר היא טושיבה. אתה מחפש בין מחשבי טושיבה בלבד, ומגלה שבתקציבך אין להם שום דגם שאפילו קרוב לעמידה בשאר הדרישות. מה הרווחת מכך?

פורסם

אני חיפשתי הרבה זמן נייד מחברה טובה והכל ובררתי והכי טוב כיום ועם אחריות הכי טובה זה דל אבל גם המחיר שלהם יקר בהתאם אני רציתי i5 שלהם וזה התחיל מ3000 בסוף מצאתי באיזה חור בבני ברק חנות מחשבים שמייבאים מחו"ל נידים של דל במחירים ברצפה אני קניתי מהם i3 של דל 2.4 משהו מהיר רצח עם אחריות מדל לשנה עד בית הלקוח ועוד כמה שנים רגיל ויש להם גם i5 של דל ב2300 מחירים לא נורמליים וגם ראיתי שכתבת שאתה רוצה חברה שמשקיעה במחשבים אני אומר לך תפור עליך דל הם מזה משקיעים אתה תהנה מהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים