עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

קונה מחשב חדש - מפרט בפנים. אשמח לעצות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני קונה מחשב חדש, מפרט למטה. התחיל משאלות הבסיס:

1. מה התקציב המקסימאלי?: סביב ה-3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: אשמח לדעת אם הגזמתי ואפשר לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 300 ש״ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: עבודה ועריכה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: photoshop, sketchup - תדיר, משימות מוזרות במתמטיקה ותוכנות מוזרות נוספות מדי פעם..

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - פעם אחרונה ששיחקתי במשחק מחשב הייתה לפני עשור בערך.

3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע לא מתכנן על כרטיס מסך, אשמח לעצות בנוגע להחלטה הזאת

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?: 9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?; כרגע לא, בעתיד יש סיכוי טוב

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? את רוב הרכיבים אני קונה בחו"ל כנראה

9. האם יש בקשות מיוחדות - לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן.

אז המפרט מורכב מחבילה שכוללת:

i7 k4770, z87 deluxe, Intel 520 Series Cherryville 240GB 2.5 כל זה בעלות של 607 דולר.

בנוסף אני רוצה לקנות 16GB זיכרון ram חשבתי על

Corsair Vengeance 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory - שמצאתי בעלות של 140 דולר. זה יאפשר הרחבה עתידית ל-32GB אם נרצה בעתיד. הסיבה לכמות היא שphotoshop וsolidworks לוקחים אינסוף זיכרון(הלכה למעשה לפי המפרט שלהם והפעילות שלהם בפועל)

בחרתי לא לקנות כרטיס מסך אלא להסתפק בכרטיס הפנימי של הI7 וביציאת HDMI ב-z87. הרעיון שבעתיד יהיה אפשר לשדרג את המחשב וכרגע אין לי שימוש רב בכרטיס מסך מיוחד. ה-GPU שב-i7 אמור להספיק להצגת סרטים וחישובים סבירים +. מעבר לכך הבחירה לקנות זיכרון RAM גבוה היא שהמחשב לא יפגע מכך שאין זיכרון נוסף על הכרטיס מסך.

מכאן אני הרבה פחות בטוח מה אני רוצה ומאיפה לקנות.

אני רוצה לקנות דיסק קשיח של 1TB וחשבתי על משהו כמו WD10EZEX בידיעה שיום יבוא ואני אוסיף כונן נוסף.

לגבי ספק ומארז - תאמת שאין לי מושג, ואין לי מושג האם לקנות פה או בחו"ל. אשמח להמלצות. קיבלתי הוראה שהקייס צריך להיות שחור. יהיה לי קשה להעביר לארץ דברים כבדים...

שאלה נוספת היא על קירור - ספק כוח מגיע עם מאורר, אבל לא ברור לי האם המעבד והקייס מגיעים עם מאווררים. כעיקרון מהמעט שקראתי אם לא מבצעים OCׁׁ(ואין לי כוונה לבצע בשלב הראשון) אפשר בלי מאוורר. האומנם?

ושאלה אחרונה - להרכיב לבד או בחנות? יש לי ניסיון בהרכבת אלקטרוניקה למכשירים מסויימים, ודווקא זה מדגיש לי כמה כדאי לדעת כל מני נקודות קטנות איפה לשים לב, יש לי די הרבה כלים ושיחקתי עם הרבה חלקים, לא בא לי להרוס חלקים בשווי אלפי שקלים אבל אשמח ללמוד ולהשקיע זמן בשביל לעשות זאת בצורה הנכונה. דעתכם?

אשמח לדעת על כל שטות שעשיתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אוסיף רק שלא הכנסתי כונן DVD מכיוון שאני לא רואה שום שימוש בו. זאת טכנולוגיה שנעלמת, ויש עוד מחשב בבית שאפשר להמיר דברים לusb ואז להעביר למחשב הזה. ניתן(ככל הידוע לי) להתקין ווינדוס ישירות מהתקן usb ולכן אין בו צורך.

פורסם

שאלה קצרה ... אני מכיר את הבאנדל i7 4770K + ASUS Z87 Deluxe ... ממה שאני יודע אין אותו במלאי ( מאיפה שאתה כנראה קונה ... ) אז תבדוק את העניין הזה לפני שאתה מחליט ...

מה שכן אני יודע ( שבמקום שאתה קונה ) יש דילים גם רק על מעבדים ללא לוח אמ או דיליים של מעבדים וכונני SSD ביחד אז כדאי לך לבדוק את העניין הזה גם ..

פורסם
  • מחבר

הבאנדל כבר הוזמן. גם הזיכרון RAM והדיסק קשיח(מקווה שלא עשיתי איזה שטות). נראה שספק ומארז אני קונה בארץ.

אשמח לעצות ל:

1.קירור - האם לקנות מאוורר למעבד, ואיזה?

2.ספק ומארז(בנפרד או שלא)

3.הרכבה - לבד או בחנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.