עבור לתוכן

התייעצות במפרט מחשב לצורך וידאו-מאפינג - 12K

Featured Replies

פורסם

מטרה:

מדובר במחשב לצורך video-mapping למועדון הקורם עור וגידים ברגעים אלו ממש:)

שהולך להריץ תוכנה שנקראת Resolume Arena.

ברמת העיקרון, דרישות המינימום של התוכנה אינן גבוהות במיוחד

אך בהתחשב בעובדה שמדובר בתוכנה שמעבדת וידאו בזמן אמת, בעובדה שהמחשב מתחבר לשלושה מקרני HD שכל אחד מהם אמור להציג פלט שונה ברוחב של 1080P (בתוספת מסך עבור האדם שמפעיל את המערכת), והצורך באפס תקלות בזמן אמת - ישנו צורך במפרט חזק

(3 מקרנים - Mitsubishi-XD8600U)

המפרט שבניתי (עדיין לא רכשתי כלום, אז הכל פתוח לשינוי):

I CORE I7-3930K

GIGABYTE GA-X79-UP4

G.skill F3-2133 Mhz 8GB X 4

2.5" SSD 256GB SATA3 OCZ VERTEX 450 X 2

GIGABYTE GTX 760 2GB DDR5

MATROX H TO GO T2G-D3D-IF

כמובן שבנוסף לכל אלו, ישנו צורך במארז שלא יבייש מפרט שכזה (מארז כולל פילטרים נגד עשן הסיגריות במועדון), ספק כוח נורמאלי, וקירור (רועש ככל שניתן, העיקר שייעשה את העבודה :) )

אשמח לשמוע דעתכם

תודה רבה

פורסם

קורם עור וגידים :)

אם הדרישות לא כאלה גבוהות, למה מפרט כזה מטורף?

מה בעצם הולך להיות במועדון מבחינת video mapping?

פורסם
  • מחבר

******קורם!!!

תודה על התיקון :)

דרישות המינימום של התוכנה:Windows 7 or XP: ATI Radeon 9600 or better. NVIDIA GeForce FX 5200 or better. 2GB RAM.

Mac OSX 10.4.9 or later. Intel processor. Quartz Extreme graphics card (Resolume is not compatible with integrated Intel graphics processors). 2GB RAM.

דרישות אלו מתאימות לעבודה במצב המאוד בסיסי של התוכנה, כאשר מחובר רק מקרן אחד, רזולוציות נמוכות, וכו'

לגבי ה video mapping:

ישנו מסך/קיר ענק (שאיני זוכר כרגע במדוייק את מידותיו), משהו בסביבות ה 25 מטר רוחב...

על הקיר הזה, ישנם אובייקטים תלת מימדיים (קוביות תלת מימדיות למשל). אובייקטים אלו קבועים על הקיר ואינם ניתנים להזזה

בעזרת מיפוי של פני ה"משטח" שנוצר (ביחס למיקום המקרנים כמובן), ניתן ליצור אפקטים מדהימים...

סתם דוגמה פשוטה מיוטיוב:

פורסם

אה, אני יודע מה זה video mapping... סתם התעניינתי במה בדיוק אתה עושה.

אז אתה צריך רק מארז, ספק כוח וקירור? עדיף שתפתח שני דיונים - אחד בפורום ספקים ומארזים והשני בקירור.

פורסם
  • מחבר

נתתי הסבר לגבי ה video mapping לטובת השאר... שאולי אינם יודעים במה מדובר... (גם אני לא ידעתי עד שניגש אליי המעצב של המקום וזרק לי את המושג הזה :) )

המארז פחות מדאיג אותי...

מה שמדאיג אותי כרגע זה הלוח, הזכרונות, ובעיקר - הכרטיס מסך

מבדיקה קצרה שערכתי, שמתי לב שה gtx 760, עולה בערך חצי מהכרטיס שבא לפניו ( ה670)

ישי לך אולי ניסיון כלשהו עם שני הכרטיסים האלו?

פורסם

אני לא מבין מה יש לך לדאוג מהזכרונות ולוח האם...

ה-760 אינו מחליפו של ה-670. הוא רק מעט חלש ממנו ויותר חזק מה-660TI.

השאלה היא כמה כול עיבוד GPU התוכנה צריכה בשביל לרנדר שלושה מסכים שונים בזמן אמת ופה אין לי מושג (רק למי שיש את התוכנה).

מאחר וכבר יש בידך את הציוד, פשוט בדוק אותו.

פורסם
  • מחבר

אין בידיי את הציוד - רק את המפרט :lol:

וזאת הסיבה שבגללה כתבתי כאן, כדי להתייעץ לגבי שינויים לפני שאני מבצע רכישה :)

פורסם

אני הייתי הולך על ספק חזק מספיק מלכתחילה ולוח תומך ב-SLI, לוקח GTX760 אחד ועובד איתו.

אם תראה שהוא לא מתמודד עם זה פשוט תוסיף כרטיס, מה שטוב שהכרטיס הזה משתלם יחסית וחזק.

פורסם
  • מחבר

איזה ספק כדאי לי לרכוש? 700W יספיק? על איזה חברה ללכת?

תודה רבה

לגבי הלוח:

• 4-way CrossFireX™ and 4-way SLI™ Support

פורסם

לשני כרטיסים כאלו גם 620W יהיה די והותר(ספקי סיסוניק מומלצים), בקשר ללוח לא היית צריך אפילו לרשום את זה, סע לשלום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים