עבור לתוכן

שאלות בקשר לDELL Inspiron 15R SE 7520

Featured Replies

פורסם

לפני 3 חודשים רכשתי לי

DELL Inspiron 15R SE 7520....

המחשב עובד מצויין, ללא תקלות...דבר אחד מפריע לי...הכונן קשיח הסופר איטי שלו (5400) ...החלטתי שאני חייב לשדרג ואם כבר לשדרג, אז לSSD.

אבל, להפתעתי, כשחיפשתי כל מיני המלצות, יצא לי לראות דעות חלוקות בנוגע לחיבור הSATA שבמחשב עצמו....כלומר אני לא בטוח אם בלוח אם יש SATA2 או SATA3 ובשום מקום לא הצלחתי למצוא מקור חד משמעי (יש תגובות או יותר נכון וויכוחים של משתמשים בפורומים שונים בחו'ל בנושא)..וזה משפיע מאוד על רכישת הSSD שכן, אם זה SATA2 אז לא אחפש אחד ממש מהיר מכיוון שהוא לא ינצל את עצמו ללא SATA3

ככה שהשאלה הראשונה היא:

איזה חיבור יש בלוח אם של המחשב שלי? SATA2 או SATA3?

השאלה השניה הגיע בעקבות החיפוש לתשובה...חשבתי שאולי בBIOS אמצא את התשובה, אך היא לא הייתה שם...דבר אחר כן:

yn3zxiwty5od.jpg

היחוס הוא לשורה האחרונה...mSATA DEVICE...האם יכול להיות שאני יכול לחבר כונן MSATA? כלומר גם כונן קשיחרגיל וגם SSD (כמובן בגודל תואם MSATA)?

בקיצור אם מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על כל הלוח אם שאני לא מוצא בשום מקום באינטרנט, זה יהיה מצויין, תודה לכולם וחג שמח.

פורסם
  • מחבר
אם אתה רוצה להוסיף MSTAT, הכי פשוט יהיה לפתוח את המחשב ולראות אם יש חיבור כזה.

נראה שחלק מהם באים עם החיבור וחלק בלי(ז"א יש מקום לחיבור על לוח האם, אבל החיבור עצמו לא נמצא שם)

תודה על התשובה...כרגע אני די נמנע מלפתוח אותו שלא לצורך...השאלה היותר חשובה היא בקשר לSATA הרגיל..אם הוא 2 או 3....

עם המחירים של הMSATA היום עדיף כבר לקנות תחליף לכונן האופטי ולהוסיף עוד כונן קשיח.....

פורסם
  • מחבר
אם אתה הולך לקנות SSD אני לא חושב שזה ממש משנה. SSD של 128GB, סמסונג מסדרת 840 עולה 500-600. ושל 256 עולה בערך 800. איזה עוד אופציות יש לך?

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19454288.aspx

נראה שגם זה תלוי במחשב הספציפי

אבל כנראה שזה SATA 3 בכולם

ההתלבטות היא בעיקר בין הגרסאות המשופרות של הכונני SSD...לפי מה שהבנתי אין טעם לדוגמא לקנות את גרסת הEVO (לעומת הרגיל) של סמסונג אם יש לך SATA2...מכיוון שאת ההבדלים לא ארגיש...תקן אותי אם אני טועה...ואז לא יהיה לי בכלל התלבטות...

כך או כך אני עוד מתלבט בין כונני SSD עדיין, הנפח שאני רוצה זה 250 (תקציב עד 1000 ש"ח גמיש...)..יש לי הודעה בנושא בפורום אמצעי אחסון...

פורסם

שלום שי, אני מתעניין ברכישת מחשב כמו שלך..

חוץ מהכונן קשיח- אתה מרוצה מהמחשב?

יש לו בעיית התחממות כלשהי שאני צריך לדעת עליה? (איפה הפתחי אוורור, בצד או למטה?)

אני אשמח לשמוע פירוט גם על הסאונד ובעצם על כל מה שבא לך לפרט :)

בהנחה שזה המפרט הזה: http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17234

תודה מראש וחג שמח :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים