עבור לתוכן

התקנת וינדוס 7 על מחשב משולב STAT וSSD

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה התחדשתי במחשב המדהים Dell Ultrabook 14z.

קיבלתי את המחשב עם וינדוס 8 ולאחר תקופה שלא הייתי מרוצה ממערכת ההפעלה הזאת החלטתי להתקין וינדוס 7.

הכנסתי את הדיסק, נכנסתי לבוט ומשם להתקנה של וינדוס וכשהגעתי לשלב שהוא אני צריך לבחור מיקום התקנה הוא לא הראה לי שום דיסק קשיח וביקש שאתקין את מנהל ההתקנים.

לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה.

אז ראיתי בהגדרות של הבוט שאפשר להחליף מUEFI (המצב שהיה לי) ובין Legacy. אז החלפתי לLegacy וכשהעלתי את ההתקנה מחדש הפעם כן ראיתי את הכוננים הקשיחים.

אחד של 32 ג'יגה (הSSD) והשני של ה500 ג'יגה (הSATA).

התקנתי את המערכת ההפעלה על הSSD וראיתי שעכשיו יש לי 2 כוננים - הSSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והSATA שמהווה את כונן D.

אני כמעט בטוח שעשיתי משהו לא נכון בהתקנה ובהגדרות ואני אשמח לדעת מה הוא התהליך הנכון ביותר להתקנה במערכת מסוג זה.

אני גם שמעתי שיש איזשהו שילוב בין הכוננים הקשיחים או משהו בסגנון.

*בוינדוס 8 היה לי כונן אחד. אני מניח שזה היה שילוב של שניהם או משהו בסגנון שאני לא מבין כל כך.

תודה לכולם! גמר חתימה טובה :)

פורסם

יש לך 2 אפשרויות:

- להתקין על ה-32GB SSD ואז יהיה לך כונן קטן C עם מע' ההפעלה, לטעמי זה לא מספיק אבל מספק ביצועים טובים יותר יחסית.

- להתקין על ה-HDD את מע' ההפעלה ואז בעזרת הגדרות נוספות במחשב במע' ההפעלה להגדיר את ה-SSD שיהיה כ-Cache במחשב בעזרת תוכנת Intel Rapid Storage Technology.

השאלה היא מה אתה רוצה.

אתה גם יכול לשדרג את ה-SSD בכונן גדול יותר שיהיה לך למע' הפעלה (אבל הפירוק של המחשב הוא דיי רציני כדי להגיע לתא - כך שזה סיכון).

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..1477..493.&list=1&sort=2&glist=1&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הוראות פירוק ושדרוג הכונן - עמ' 44:

ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-14z-5423_Owner%27s%20Manual_en-us.pdf

Costia,

יש במחשב הזה כונן SSD בחיבור mSATA נפרד. זה לא כונן היברדי יחיד.

פורסם
  • מחבר
יש לך 2 אפשרויות:

- להתקין על ה-32GB SSD ואז יהיה לך כונן קטן C עם מע' ההפעלה, לטעמי זה לא מספיק אבל מספק ביצועים טובים יותר יחסית.

- להתקין על ה-HDD את מע' ההפעלה ואז בעזרת הגדרות נוספות במחשב במע' ההפעלה להגדיר את ה-SSD שיהיה כ-Cache במחשב בעזרת תוכנת Intel Rapid Storage Technology.

השאלה היא מה אתה רוצה.

אתה גם יכול לשדרג את ה-SSD בכונן גדול יותר שיהיה לך למע' הפעלה (אבל הפירוק של המחשב הוא דיי רציני כדי להגיע לתא - כך שזה סיכון).

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..1477..493.&list=1&sort=2&glist=1&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הוראות פירוק ושדרוג הכונן - עמ' 44:

ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_inspiron_laptop/inspiron-14z-5423_Owner%27s%20Manual_en-us.pdf

Costia,

יש במחשב הזה כונן SSD בחיבור mSATA נפרד. זה לא כונן היברדי יחיד.

אוקיי. תודה על התשובה המפורטת ! אתה יודע להרחיב קצת לגבי הUEFI והLegacy שכתבתי עליהם?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
נראה לי שאין לך באמת SSD אלא כונן HYBRID (כונן רגיל שמכיל SSD לשימוש פנימי).

תכתוב מה הדגם המדויק של המחשב.

רשמתי. Dell Ultrabook 14z

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים