עבור לתוכן

המלצה על מפרט תקציב עד 6 וחצי אלף (מקסימום 7)

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

לפני הכל, רציתי לציין שהייתה לי התלבטות ענק בין PC לבין איימק \ מק בוק פרו, אני נמצא המון במחשב, אני עובד דרך המחשב, הצרכים שלהם בין היתר הם :

תוכנות :

- עריכת מוסיקה (תוכנת עריכה, פלאגינים וכו)

- פוטושופ

- עריכת וידאו ועוד....

משחקים :

- אני לא גיימר כבד, אבל אני תמיד אהבתי ותמיד אוהב משחקים, המחשב שלי כבר לא סוחב את מה שהשוק היום מציע.

עבודה שותפת באינטרנט \ ווינדוס :

- אני עובד באינטרנט, אבל מן הסתם גם חשוב לי שכל מה שקשור להתקנות מהירות, העברות קבצים מהירות, וכמובן תפעול מהיר.

אז לפני שתתנו לי המלצה למפרט, רציתי לשאול, האם אני עושה את הבחירה הנכונה שאני בוחר בPC חזק ולא באיימק ? רציתי את האיימק בדגם הכי יקר אבל משום מה אני לא מבין למה לעזאזל זה כל כך יקר, הבנתי מכמה אנשים שהמפרטים החזקים לא רואים בשום פרמטר (חוץ מאשר וירוסים וכל השיט הזה) את המק , האם הם צודקים ? ואם כן, למה כל עורכי המוסיקה והתמונות בעולם עובדים עם מק ? יש לכך סיבה מסוימת ?

עצה נוספת שהייתי רוצה לקבל היא למסך מחשב, התקציב הוא גג עד 2000 שקל ואני הייתי רוצה 27 אינץ'.

תודה רבה רבה !

פורסם

הנגזרת של 'מהירות העבודה' בתחנת העבודה המקומית (משמע המחשב שיושב לך מתחת לברכיים) היא הסתעפות בין מרכיבי המחשב\החומרה השונים.

מעבד - חישובים בתוכנות וכיוצא בזה\נגזרת של... השלם את החס_ (כל מה שדורש חישובים...)

זיכרון נדיף\RAM - מהירות העבודה של התוכנות מול המערכת (לא רק, וסוג של)

קשיח - מהירות הגישה לנתונים שמורים\כתובים\מהירות העברת נתונים בינו לבין עצמו, כונן SSD יענה על חלק מן דרישת ה-"תפעול המהיר" שאתה מחפש.

-

האיימק יקר כמו כל מוצרי אפל, בעיקר בגלל המותג, קצת בגלל סביבת העבודה\מערכת ההפעלה, והחומרה כתבלון\מעטפת, אבל לא רק.

אפל קיימת בשביל לעשות כסף, אז היא מספקת שירות וגובה מחיר, מופרז? כל אחד ישאל את עצמו.

מבחינת ביצועים, לרוב כל מפרט בסביבות ה-4K ומעלה כבר עובר את ביצעי האיימק היקר ביותר,

אבל בל לא נשכח את המקום הפיזי שהאיימק תופס, לעומת מערכת\מארז סטנדרטי, לרובנו זה לא השיקול, לחלקנו כן, אפילו מאוד.

כמובן שיש גם גימיקים נוספים הכלולים באיימק, כמו ה-Thunderbolt וכיוצא בזה, אבל כל הגימיקים הללו הם לא בלעדיים לאיימק, וניתנים ליישום בכל מערכת אחרת.

""""""האם הם צודקים ? ואם כן, למה כל עורכי המוסיקה והתמונות בעולם עובדים עם מק ? יש לכך סיבה מסוימת ?""""

mac vs pc, צריך להמציא לזה חוק, גודווין כבר אמרתי?

לא כל העורכים בעולם (בגלקסיות, ביקום, מתחת לאדמה או מתחת לים, בבית של ריקי כהן) משתמשים במק,

בסופו של דבר מדובר על ההעדפה ונוחות גרידא, יותר נוח לי? אני מכיר את המערכת? יותר קל לי? אני נשאר שם, ולמה בעצם לא?

pc או mac, בסופו זה לרוב סובב אותו הדבר ^

אתה עשה את השיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

סורי על השרשור החדש פשוט לא ידעתי שהוא יוציא את המפרט היום...

לגבי הלינק ששלחת לי, אני לא רואה איפה אפשר למלא שאלון...

פורסם
לגבי הלינק ששלחת לי, אני לא רואה איפה אפשר למלא שאלון...

יש שאלון מצורף, על כל פנים הנה הוא.

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים