עבור לתוכן

עזרה והמלצה ללוח אם

Featured Replies

פורסם

אשמח לקבל המלצות ללוח אם חדש ולא יקר מדיי , המערכת : מעבד i5-750 כ"מ gtx 550ti,זיכרון של kingston גיגה4 וספק cougar rs 550, הלוח אם הקודם היה של אינטל, ומה שחשוב שהלוח החדש יעמוד בעומס , ביקר לגימינג , תקציב עד אלף שח פחות או יותר

תודה מראש

פורסם

אני לא מצליח למצוא בשום מקום חנות שמוכרת לוחות לסוקט 1156 (התושבת לדור הראשון של מעבדי ה Core i, כמו שיש לך). תזכור שמאז שקנית את המחשב כבר יצאו 2 תושבות חדשות יותר - 1155 ו 1150, אז נראה לי שכל מה שקשור לדור הראשון של מעבדי ה Core i פשוט נעלם (למרות שדווקא לתושבת הקודמת 775 עדיין ניתן למצוא לוחות). תנסה לחפש לוח משומש.

אפשריות אחרות - לנסות לבקש מחנות שתזמין לך לוח מתאים במיוחד או שתחליף את הלוח והמעבד שלך, אבל שתי האפשרויות האלו הן דיי יקרות...

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה נשמה

מצאתי לוח אם

Gigabyte GA-P55-UD4 יד שניה

לאותו מוכר הייתה מערכת דומה השאלה שלי היא אם הוא יספיק ואם הוא טוב

הוא מוכר אותו ב300שח אולי עוד אפשר להתמקח ...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3161#ov

תודה שוב :)

פורסם

המחיר נראה לי קצת גבוה בשביל לוח משומש לתושבת שכבר נעלמה מהעולם. אתה לא יודע מה הלוח הזה עבר בחיים (המהרות, אולי תיקונים), אבל אני מנחש שהוא כנראה היה אצלו לפחות 3 שנים. לכן אני הייתי מנסה להוריד עוד את המחיר (חוץ מזה, מה עוד יש למוכר לעשות עם הלוח הזה?). אם הלוח היה חדש לגמרי, אז המחיר היה מצויין, כי המחיר של לוח כזה חדש בזמנו היה, וזה ניחוש בלבד, כ-500 ש"ח או יותר.

מבחינת המעבד, הזיכרון וכרטיס המסך לא צריכה להיות בעיה - הם אמורים להתאים ללוח הזה. מה שכן, תוודא עם המוכר שגירסת הביוס היא לפחות F4 כדי שהוא יוכל להפעיל את המעבד שלך (Core i5-750). סביר להניח שזה בסדר, כי לא נראה לי שהלוח הזה הופץ עם גירסת ביוס הנמוכה מ-F4. חוץ מזה תוודא שיש לך את כל החיבורים שאתה צריך. לפי האתר בלוח הזה יש 8 חיבורי SATA 3Gb/s כך שסביר להניח שזה יותר ממספיק, 2 חיבורי eSATA 3Gb/s (למקרה שאתה צריך חיבור כזה), 10 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי ועוד 2 לחיבור למארז/מתאם מתאים, בקר IDE ובקר לכונן דיסקטים (אם עדיין יש לך כאלה), 2 חיבורי IEEE 1394a בפאנל האחורי ועוד אחד לחיבור למארז/למתאם מתאים. זאת בנוסף לחיבורים הסטנדרטיים של כרטיס קול וכרטיס רשת. בקיצור, לא נראה לי שחסר משהו בלוח הזה בכלל.

מבחינת ביצועים - הם בעיקר תלויים במעבד ופחות בלוח, בעיקר כיוון שהחל ממעבדי ה Core i בקר הזיכרון נמצא על המעבד. לא הצלחתי למצוא ביקורות ללוח הספציפי הזה (מצאתי לדגמים קרובים), אבל אל תשכח שהלוח הזה כבר לא מיוצר כמה שנים. בכל מקרה אני מאמין שהלוח הזה יתאים לצרכים שלך.

עריכה: אם אתה אכן קונה את הלוח הזה, תבדוק אם יש לך אפשרות לוודא קודם שהמעבד והזיכרון שלך אכן עובדים עליו לפני הקניה. בנוסף רצוי לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה, כי אני רואה שרוב העידכונים לביוס הם למעשה תיקונים באגים ושיפור תכונות.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

ברור שאני ידרוש לבדוק את הלוח גם עם זהלהרכיב אותו ולראות שהכול תקין , נראה לי שספק כוח מגיע עם כל החיבורים הנחוצים, מקסימום נקנה מתאמים, אין מוסג איך בודקים גרסת ביוס או איך להתדכן את הביוס אשמח להכוונה .

המון תודות על העזרה :-)

נערך על-ידי A.e.b

פורסם

גירסת הביוס מופיעה בד"כ במסך הראשון שאתה רואה כאשר אתה מדליק את המחשב (המסך שמציג את ספירת הזיכרון).

בקשר לעדכון הביוס - באתר של Gigabyte יש הוראות מפורטות:

http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html

בהנחה שיש לך מערכת הפעלה Windows מותקנת ועובדת בצורה יציבה, הכי פשוט להשתמש בתוכנת BIOS@, שפשוט תוריד את הגירסה המתאימה ותעדכן את הביוס אם צריך.

פורסם
  • מחבר

במידה שהכל תקין בהפעלה הראשונית למראה העיין יש איזה שהיא תוכנה לבדיקת יציבות המערכת או הלוח עצמו ?

פורסם

מבחינת הלוח עצמו הייתי מציע לבדוק שכל החיבורים עובדים (כל חיבורי ה USB, כל חיבורי ה SATA, שניתן להתקין את כרטיס המסך בכל אחד משני חריצי ההרחבה המתאימים, שניתן להתקין זיכרון בכל אחד מהסלוטים וכד').

מבחינת המערכת כולל ישנן הרבה תוכנות לבדיקת היציבות. אני לא יודע מה התוכנה הכי מומלצת, אבל תוכל להשתמש בתוכנה בשם OCCT (אני בטוח שחברי הפורום יכולים להציע לך תוכנות אחרות), אבל היא דורשת מערכת הפעלה שעובדת, ואני מניח שלא תתקין את מערכת ההפעלה שלך בזמן שאתה בודק את הלוח.

אני הייתי מציע לך להוריד את hiren's boot cd, ולבדוק עם התוכנות שיש שם. אחת מהן היא memtest, שמיועדת לבדוק את הזיכרון. בד"כ יש להריץ אותה במשך כמה שעות (בד"כ למשך לילה שלם בכדי לבדוק את הזיכרון), אבל אם מייד עם הפעלתה היא תזהה שגיאות בזיכרון, והזיכרון שלך תקין, אז כנראה משהו לא בסדר עם הלוח (אולי עם התושבת של הזיכרון).

פורסם
  • מחבר

מעריך מאוד את עזרתך

מצאתי עוד כמה לוחות ,אך אין לי מושג מבחינת ההבדלים

אשמח לעוד קצת הכוונה , מבחינתי העיקר שיעבוד עוד כמה שנים טובות חח

ויתן לי תמקסימום מבכינת ביצועים או/ו מתאימות מערכת

GIGABYTE GA-H55-UD2H S1156

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3309#ov

מצאתי גם במציאון של KSP כן כנראה שיש להם דבר כזה למזלי

זה בהיקרון מוצר שנפגמה האריזה או שנקנה והוחזר ולא היה שימוש בו,

המוצר חדש עם חודש אחריות ויש גם החזר כספי בכל מקרה ש...

הלוחות שלהם באים בלי אריזה בלי דרייברים וכ'ו אלה רק הלוח עצמו

המחירים קבועים אין אפשרות לפחות ...

אז הראשון לפי מחיר הנמוך :

Gigabyte H55M-S2H

http://ksp.co.il/?uin=19616

Gigabyte GA-H55M-D2H LGA1156

http://ksp.co.il/?uin=20076

ASUS P7H55-M PRO s1156

http://ksp.co.il/?uin=19503

Gigabyte P55-UD4P והמחיר כבר קופץ

http://ksp.co.il/?select=.1215..1216.&list=1&sort=3&glist=0&uin=20300&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

רב תודות וצום קל וגמר חתימה טובה :)

נערך על-ידי A.e.b

פורסם

טוב, נתחיל בזה שאני לא בטוח ב 100% שכל הלוחות שנמכרים במציאון של KSP הם חדשים לגמרי. נכון, לפעמים נשארים לוחות במלאי ויש צורך "להיפטר" מהם, אבל יש גם מקרים בהם מדובר בלוח שחזר מתיקון נמכר במציאון. אני לא הייתי מהמר על זה שמדובר רק במוצר שרק האריזה שלו נפגמה, כי ראיתי שגם מוצרים עם אריזות פגומות נמכרים כחדשים. אני הייתי דואג להסתכל על הלוח מקרוב לפני הקנייה, אבל המדיניות של KSP (לפחות לפי המוצרים שקניתי שם) היא שקודם משלמים, ורק אז אתה יכול לראות את המוצר שקנית.

בכל מקרה, למרות שכתבת שהלוח מגיע ללא אריזה, יש לדאוג לקבל לפחות את הלוחית לפאנל האחורי בכדי לחבר את הלוח למארז "בצורה יפה". החוברת והדרייברים הם לא משהו קריטי כי אתה יכול להוריד את שניהם בחינם מהאינטרנט. אם אתה אכן קונה מהם לוח כזה, אני מציע שתנסה להוציא מהם עוד כמה דברים, כמו כבלי SATA שאמורים להגיע עם הלוח.

בקשר ללוחות - כמו שכתבתי קודם, ההשפעה של הלוח על הביצועים כיום (החל מדור ה Core i) היא הרבה יותר קטנה לעומת הדורות הקודמים, שכן הדברים החשובים באמת (כמו בקר הזיכרון) נמצאים כעת על המעבד ולא על הלוח. מכאן שההבדל בין הלוחות מצטמצם בעיקר להבדלים בין התכונות (פיצ'רים) שלהם - כמה חיבורי USB, כמה חיבורי SATA וכד'.

הערה: משהו שהייתי צריך לשאול מההתחלה הוא איזה מארז יש לך או לחילופין - איזה לוח יש לך כרגע (זה שהתקלקל). אני הנחתי שהמארז שלך מתאים ללוחות מכל הגדלים (ATX, MicroATX וכד'), אבל ייתכן שזה לא המצב ויש לך מארז קטן, שלא מתאים ללוחות בגודל ATX למשל.

מבחינת הלוח GA-H55M-S2H - אני אישית לא הייתי לוקח אותו מסיבה אחת פשוטה - לא כל הקבלים שלו הם קבלים מוצקים. זה נובע מ"טראומה" שהייתה לי לפני שנים עם לוח של Gigabyte - החלפתי את הלוח 5 פעמים בתוך כ-3 חודשים, פעם אחת יום לאחר שהוא הוחלף בחנות, בגלל קבלים מנופחים. נכון, זאת הייתה תקופה שבה כל יצרני הלוחות השתמשו בקבלים זולים ודפוקים, אבל מאז אני מעדיף לוחות שכל הקבלים שלהם הם מוצקים. אם תוסיף לזה את העובדה שמדובר בלוח מהמציאון, שייתכן ועבר תיקון כלשהו (אולי החלפת קבלים), ואת העובדה שאתה מעוניין במחשב למשחקים (דבר שדורש יותר כח/הספק מספק הכח לעומת עבודה "משרדית" ויוצר יותר עומס על הקבלים), אז אני לא הייתי מתקרב אליו. שוב - זאת המלצה אישית שלי בלבד, ואני בטוח שיש פה אנשים שיגידו שאין לך מה לדאוג בקשר לזה.

השוואת הלוחות לפי התכונות שלהם:

  • שלושת הלוחות הראשונים מבוססים על ערכת השבבים H55, בעוד שהלוח האחרון מבוסס על ערכת השבבים היותר "יוקרתית" P55.
  • שלושת הלוחות הראשונים הם MicroATX, בעוד שהלוח האחרון הוא בגודל ATX.
  • שלושת הלוחות הראשונים כוללים יציאות למסך, בעוד שהלוח האחרון לא. בהתחשב בזה שבמעבד שלך אין ליבה גרפית מובנית, אז זה לא רלוונטי עבורך.
  • בלוחות של Gigabyte יש 2 חריצי הרחבה מסוג PCI-E x16, ובלוח של Asus יש רק אחד. התמיכה היא בתקן PCI-E 2.0 בכל הלוחות.
  • בלוחות של Gigabyte יש בקר לכונן דיסקטים (Floppy), ובלוח של Asus אין.
  • בשני הלוחות הראשונים ניתן להתקין 2 מודולי זיכרון בלבד עד כמות זיכרון כוללת של 8GB. בשני הלוחות האחרונים ניתן להתקין 4 מודולי זיכרון עד כמות זיכרון כוללת של 16GB.
  • בשלושת הלוחות הראשונים יש כרטיס רשת אחד, בעוד שבלוח האחרון (ה Gigabyte P55-UD4P) יש 2 כרטיסי רשת. כל כרטיסי הרשת הם 10/100/1000Mbps.
  • בשני הלוחות הראשונים אין בכלל חריצי הרחבה מסוג PCI-E x1, בלוח של Asus (ה P7H55-M PRO) יש חריץ הרחבה PCI-E x1 אחד, ובלוח האחרון (ה GA-P55-UD4P) יש 3 חריצי הרחבה מסוג PCI Express x1. בכל הלוחות יש 2 חריצי הרחבה מסוג PCI.
  • בשלושת הלוחות הראשונים יש 6 חיבור SATA II 3GB/s, בעוד שבלוח האחרון יש 8 חיבורי SATA II, ו-2 חיבורי eSATA. בכל הלוחות יש בקר IDE מובנה (לדיסקים קשיחים ישנים). אין תמיכה באף לוח ב SATA III (הלוחות ישנים מדיי)
  • בשני הלוחות הראשונים יש עד 12 חיבורי USB 2.0/1.1, כאשר 8 מהם נמצאים בפאנל האחורי. בלוח של Asus (ה P7H55-M PRO) יש עד 12 חיבורי 12 USB 2.0/1.1, כאשר 6 מהם נמצאים בפאנל האחורי. בלוח האחרון (ה GA-P55-UD4P) יש עד 14 חיבורי USB 2.0/1.1, כאשר 10 מהם נמצאים בפאנל האחורי. אין תמיכה ב USB 3.0 באף לוח (שוב - הלוחות ישנים מדיי).
  • בלוח האחרון יש עד 3 חיבורי IEEE 1394a, כאשר 2 מהם נמצאים בפאנל האחורי.

אני מקווה שזה יעזור לך להחליט.

נערך על-ידי smalul
עריכה קוסמטית

פורסם
  • מחבר

הלוח הקודם היה*Intel של DP55WB

והמארז RaidMax Scorpio 868

אני יחכה עוד קצת עד שהמוכר של ה Gigabyte GA-P55-UD4 יצור

איתי קשר

אני כבר מעדיף את GA-P55-UD4P*

אבל בתכלס כבר חבל על הכסף כבר לקנות מחשב חדש בכסף הזה , קצת מתסכל כי הכרטיס מסך והספק כוח "חדשים" בני שנה וחצי אולי פחות

.

תודה רבה על העזרה ועל השקעה מעריך את זה מאוד:-)*

היעד הבא שלי יהיה פורום מפרטי מחשבים

נערך על-ידי A.e.b

פורסם

תמיד עדיף לקנות לוח יותר טוב/בעל יותר פיצ'רים, אבל העניין זה התקציב...

בקשר ללוח שלך - הDP55WB של אינטל הוא לוח בגודל MicroATX,

בקשר למארז - לא הצלחתי למצוא אותו באתר של Raidmax, אבל לפי הביקורת הזו, מדובר במארז שמתאים ללוח ATX.

אם אתה בכל זאת קונה מחשב חדש, וכרטיס המסך וספק הכוח שלך חדשים, אין שום סיבה להחליף אותם - אפשר פשוט להעביר אותם למחשב החדש. למעשה, מבחינתך כל מה שאתה צריך זה לוח ומעבד חדשים וזהו - כל שאר הרכיבים אמורים להתאים לך, אלא אם כן יש לך כונני IDE (דיסקים קשיחים או כוננים אופטיים) או כונן דיסקטים, שכבר לא נתמכים בלוחות החדשים. למעשה, תוכל לקנות מעבד Core i5-4430 (מעבד ה Core i5 הכי חלש מהדור האחרון) ולוח מתאים לסוקט 1150 בכ-1400 ש"ח (כ-900 ש"ח למעשה וכ-500 ש"ח ללוח). אם אתה ממש בבעיה תקציבית, בסביבות ה 1100 ש"ח תוכל לקנות מעבד Core i5-3470 ולוח ממש פשוט (אני לא ממליץ על לוח פשוט/זול - לדעתי אם כבר קונים חדש, אז שיהיה טוב ושתהנה ממנו במשך שנים). אני בטוח שאפשר למצוא שילוב טוב בטווח המחירים הזה (ככל הנראה למעבד מסוג Ivy Bridge).

השוואה בין המעבד שלך ה Core i5-750, מעבד Core i5-3430 ומעבד Core i5-4470 מהאתר של אינטל (ההשוואה היא מבחינת תכונות בלבד, לא ביצועים):

http://ark.intel.com/compare/68316,75036,42915

הבדל רציני בביצועים לעומת המחשב שלך לא תראה, אבל בטוח שלא תהיה ירידה בביצועים.

בהצלחה בכל מה תבחר.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אני גיימר אז חשוב לי שהכל המשחקים יהיו על הגדרות גרפיות הכיי גבוהות

במחשב הקודם גם שחקתי על הגדרות הכיי גבוהות חוץ מקריסיס 3 שהוא היחד שהיה על בנוני/גבוע ולא על הסופר ....

אבל כל השאר לא הייתה שום בעיה.

אין לי בעיה כספית אך גם לא בא לי להשקיע יותר מדיי

ראיתי פה בפורום באחת מההודעות שממליצים על הלוח הזה ועל המעבד הזה

מה שכן חשוב לי שהלוח והמעבד יהיו בעלי חומרה עדכנית אם חס ושלום הצטרך לשדרג בעתיד

מוכן כ900שח פלוס למעבד וללוח 600 שח

כלומר עד 1500/1600שח פלוס מינוס נראה לי יספיק יופי

אשמח גם לקבל המלצה ממך כמובן

Intel Core i5 4570

http://ksp.co.il/?uin=19298#

Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150

http://ksp.co.il/?uin=19455#

תודה מראש :)

נערך על-ידי A.e.b

פורסם

בתור גיימר, העדיפות שלך היא קודם לכרטיס המסך ואח"כ למעבד. כרטיס המסך שלך לא עומד כרגע על הפרק, ומבחינת המעבד - יהיה שיפור קל לעומת המעבד הקיים, אבל אני לא חושב שתרגיש שיפור משמעותי בביצועים (אם בכלל) במשחקים.

מבחינת לוח האם - כמו שכתבתי קודם, אין לו יותר מדיי השפעה על הביצועים של המערכת, שכן הבקרים החשובים נמצאים כעת על המעבד ולא על הלוח, ולכן זה לא ממש משנה איזה לוח תיקח. ההבדל בין הלוחות בא לידי ביטוי בעיקר בתכונות/פיצ'רים שלהם (מספר חיבורי USB וחיבורי SATA לדוגמא). לכן תחליט מה בדיוק אתה צריך ולפי זה תבחר לוח. פשוט תסתכל על לוחות ותראה מה הכי מוצא חן בעיניך (כמובן במסגרת התקציב).

מבחינת שידרוג בעתיד - לא בטוח שגם הלוח החדש ביותר למעבדי אינטל (לסוקט 1150, מדור ה Haswell) יתאים למעבדים מהדור הבא, כך ששידרוג מעבד הוא כנראה לא רלוונטי. מה שכן - אני הייתי ממליץ לקחת לוח עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון, כדי שתוכל להרחיב אותו. בלוח שהבאת, ה GA-B85M-HD3 יש מקום רק ל-2 מודולי זיכרון, כך שלדעתי זה דיי מגביל.

מכיוון שכל הנושא של שידרוג מעבד בעתיד הוא דיי מוגבל, אפשר לקחת מעבד ולוח לסוקט 1155 (מדור ה Ivy Bridge), שהוא הסוקט הקודם של אינטל (אבל עדיין מדור ה Core i), כדוגמת ה Core I5-3470 מכאן ולוח Gigabyte GA-B75M-D3H מכאן, ולקבל ביצועים זהים (ואולי אפילו עדיפים במקרים מסויימים) למעבד ה Core i5-4570, ולחסוך קצת כסף (אולי לחסוך לשידרוג כרטיס מסך בעתיד).

הערה: שים לב שאם אתה קונה מעבד שהוא tray, הוא מגיע ללא גוף קירור, וסביר להניח שתצטרך לקנות עבורו גוף קירור מתאים (ולא, לא בטוח בכלל שאתה יכול להשתמש בקירור של המעבד הנוכחי).

בכל מקרה - רצוי גם לחפש ביקורות באינטרנט על הלוח בו אתה מעוניין, למקרה שיש בעיה שמפריעה להרבה אנשים, וכן לחפש ביקורות גולשים לגבי הלוח באתרי קניות כמו newegg.

פורסם
  • מחבר

אני כן חושב ומעדיף ללכת על מעבד מדור ה Haswell למרות אי הבדלים כאלה או אחרים בניהם

Intel Core i5 4570 בגירסת הBOX הפרש של רק מכמה שקלים מה tray ובא עם מאורר אך לא משנה לי עם זה להשקיע עוד קצת בקירור אכותי או להשאר עם זה שבא בBOX

http://www.tms.co.il/product/12705

אשמח להמלצה ללוח אם עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון,ושאר פיצ'רים שלו

המלצה לחנות אמינה באיזור המרכז

שוב תודה רבה וסליחה על הבורות ועל החפירות ועל העקשנות

נערך על-ידי A.e.b

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים