עבור לתוכן

דרושה המלצה לבחירת מחשב - סטודנט להנדסת תוכנה- 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

עומד בפני אתגר של לנסות לבנות מחשב שהוא תחת הקטגוריה של "הכל מהכל", מחד, אני רוצה שזה יהיה המחשב העיקרי שלי שנדרש לתמוך בין השאר בצפיית סרטים בHD, משחקים שעשויים להיות כבדים וכמובן למטרות תכנות. ומאידך, אני רוצה חיי סוללה וניודות שיאפשרו לי שימוש ועבודה נוחה גם בחדרי הרצאות וכיתות מחשב.

וכמובן יש גם את הסוגיה התקציבית, אני מקווה שקיים מחשב שעונה על הדרישות באופן הכי טוב בסביבות ה-4000 ש"ח, אני יכול לחרוג קצת בתקציב אם מדובר בהבדל משמעותי.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?לדעתי 14.1' זאת הפשרה בין מחשב עיקרי לסטודנטיאלי, אבל גם 15.4' עוד בקטגוריית הגודל הסביר.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה סטנדארטית, כיום אני משתמש ב1900X1080 במחשב נייח עם מסך של 21', אני אני מניח שזה מאוד תלוי בגודל של המסך...

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין דירישה מיוחדת.

* משקל רצוי? כמובן שמבחינת נוחות העדיפות היא מחשב נייד ששוקל מעט, אבל אם יש מחשב שעונה על התנאים האחרים והוא כבד במידה סבירה, אתמודד עם הנשיאה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נדרש זמן סוללה ארוך לצורך עבודה מהאוניברסטיה, אין לי קנה מידה להשוואה מהו זמן ארוך, אבל זה בהחלט מאפיין חשוב.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאת HDMI יכולה להיות נחמדה, אבל זה לא קריטי.

* Bluetooth? לא חשוב

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יש לי כוננים קשיחים חיצוניים, אבל רצוי שיהיה לפחות 500GB במחשב.

* כונן אופטי? תוספת נחמדה אם יש, אבל לא הכרחי.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני פחות מכיר את השוק, אבל כמובן שרצוי חברה אמינה.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

אהלן. אני לא מה"מבינים" בפורום כאן, למעשה אני נמצא בהתלבטות דומה לשלך.

מתחיל ללמוד מדעי המחשב אוטוטו, מחפש מחשב שיהיה גם מעבר ללימודים בתקציב דומה.

ככלל, הרבה פה ממליצים לחכות עוד קצת עם קניית לפטופ, מכיוון שיוצאים דגמים עם המעבדים החדשים של אינטל שהם עם ביצועים טובים יותר וחסכוניים יותר בסוללה.

אני אתן לך כמה דגמים שאני שמתי עליהם עין - חלקם עם מסך מגע, שזה משהו שאני אישית אולי כן רוצה להשקיע בו. ועוד הערה- אני מסתכל על המחירים באתר של ksp לפי התעריף של אילת. הגעתי למסקנה ששווה לי להטריח מישהו שעובר באילת שיקנה לי מחשב, ולחסוך את ה18% האלה מהתקציב (או להשקיע את ה18% במחשב חזק יותר).

http://ksp.co.il/?uin=19390 - מעבד חזק, מאיץ גרפי קצת יותר טוב מהסטנדרטיים, מסך full hd, כונן SSD להאצת המערכת. 4059 ש"ח באילת

http://ksp.co.il/?uin=19178 - מעבד קצת יותר חלש מהראשון אבל עדיין לא פראייר, מאיץ גרפי סבבה נראה לי, 4GB זיכרון (ניתן לשדרוג ל8 ב150 ש"ח), מסך מגע. 3636 ש"ח באילת

שניהם 15.6", זה הכיוון שלי לפחות.. בדר"כ ה14 מייקר את המחיר (לא תמיד).

פורסם
  • מחבר

אגב, אני טס לתאילנד ל-3 שבועות.

האם כדאי לקנות משם (בחנות מסודרת כמובן) או שעדיף לקנות בארץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים