עבור לתוכן

[ייעוץ]מפרט למחשב גיימינג+תכנות 5K

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

מתכנן לקנות בקרוב מחשב למטרות גיימינג (GW2,BF3,LOL וכו'), תכנות והרצת מכונות וירטואליות מידי פעם.

כבר הרכבתי מפרט ורציתי לשמוע את דעתכם.

הדגשים שלי בהרכבת מפרט -

• Best Value - לקחת רכיבים שהמחיר לעומת תועלת שלהם הוא גבוה ככל האפשר.
  • Best Quality - אני אמנם מרכיב מפרט ל3 שנים הקרובות גג, אבל הייתי רוצה משהו איכותי שמדווחים עליו כאמין ושלא אצטרך להחליף כל שבוע.

מעבר לזה, אני מעדיף שהחיבורים הקדמיים יהיו מלמעלה (כי זה יותר נוח) והכנסתי למחשב 16GB של RAM כי הייתי רוצה להריץ מכונה וירטואלית בלי שאני אצטרך לוותר על דברים שרצים ברקע (לצורך העניין VS). ברור לי שזה יהיה קצת קשה למחשב, אבל אני לא מצפה שהמחשב יטוס, אלא רק יתמודד.

מצורף המפרט :

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪945

קירור למעבד:

Scythe JAPAN GRAND KAMA CROSS

כמות: 1 - מחיר: ₪165

לוח אם:

Gigabyte GA-Z87X-UD3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪953

מארז:

Raidmax Orion Black Bottom design PS, USB 3.0, Fan Speed & light controllers, 120X3 Front+Top+Back Ptional side fan Black

כמות: 1 - מחיר: ₪401

ספק כוח:

Seasonic SS-650RT 650W 54A@12V 80+GOLD bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪401

זיכרון:

Kingston 16GB KINGSTON KIT(8Gx2) Hyper-X RED XMP

כמות: 1 - מחיר: ₪678

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪964

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪312

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 128G Sata3 840 PRO Series

כמות: 1 - מחיר: ₪666

סה"כ: ₪5485

הייתי רוצה לרדת קצת במחיר, אם אפשר לאיזור ה5000.

כמו שאתם רואים, אין לי צורך בציוד היקפי במפרט :)

בשביל להיות יותר ברור, אענה על השאלון מהחוקים -

מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות

א) מריצים על המחשב ברגיל (ולא ביחד) - Guild Wars 2, Battlefield 3, Starcraft 2, League of Legends, Visual Studio, Eclipse, VMware player

ב)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - למחשב תחובר טלויזיה ומסך מחשב בגודל 23".

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 (אני נרדם עם טלויזיה)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכנן בכלל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני גר במרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? SSD עד 120GB בשביל להתקין עליו מערכת הפעלה בלבד. מעבר לזה, הייתי מעדיף מארז בלי חלון.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לדעתי , בימנו השעה לא רלוונטית.

תודה מראש לכל העוזרים :)

פורסם

הנה מפרט עדיף, ובהנחה שאתה זקוק ל 16GB, ובמסגרת התקציב ניתן להכניס גם כונן SSD עם 250GB

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪388

מארז:

באנדל - Define Mini + Seasonic 550W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Crucial 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪555

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1080

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪330

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 250GB 2.5" SSD 840 Series

כמות: 1 - מחיר: ₪854

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

סה"כ: ₪4961

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4862 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/r1xkyph9

פורסם
  • מחבר

קראתי את המפרט. קודם כל דברים שאני לוקח בוודאות זה את ה760 ואת השינוי בRAM. בכ"מ ההבדל במחיר לא משמעותי והשינוי בביצועים משמעותי עד מאוד. בRAM, המחיר זול יותר ובסופו של דבר הביצועים כנראה יהיו ללא הבדל :) מה שכן, הוא ללא צלעות קרור בכלל ולמרות שאין לי איזה התנגדות משמעותית לדברים כאלה, אני מניח מראש שכ"מ יחמם את פנים המארז במידה מסויימת ולכן מעדיף שהקירור של שאר הרכיבים במחשב יהיה סביר.

כמה שאלות/הערות שיש לי שאני מקווה שתוכל לעזור בהן :

1. לגבי הSSD - אני לא צריך יותר מ120GB היות ואני הולך לשים עליו מערכת הפעלה בלבד. הלכתי על הPRO כי הביצועים שלו גבוהים משמעותית משל הסדרה הרגילה ולפחות ממה שנראה כרגע הוא אחד הSSDים היותר מומלצים בשוק, מכל הבחינות. לא עדיף לי להישאר עם הPRO אם ככה ?

2. לגבי הHDD - פעם אחרונה שקניתי מחשב, קראתי המון ביקורות על זה שקשיחים של SEAGATE לא אמינים ונדפקים אחרי שנה. אני אישית כבר 3 שנים עם הWD שלי ובלי בעיות. המחיר הוא אותו המחיר, לא עדיף ללכת על WD או שSEAGATE השתפרו מבחינת אמינות ?

3. הקירור של הSPRAKLE נראה מאוד בסיסי. היות ומדובר בכרטיס HIGH END אני דואג שהוא יתחמם מאוד עם הקירור הנוכחי. הכרטיס הנוכחי שלי בIDLE (בלי משחק שרץ ברקע) לא עובר את ה37 ואני הייתי רוצה שזה ישאר ככה.

4. הלכתי ועשיתי עוד קצת שיעורי בית וראיתי שההבדל מבחינתי בין HASWELL לIVY BRIDGE לא משמעותי בכלל (צורך פחות חשמל, טוב יותר בביצועים). אז אני אלך עם המעבד שהמלצת. מה שכן, אני לא בטוח שאני רוצה את הקירור הSTOCK של אינטל מאותן הסיבות שפירטתי מקודם, הייתי רוצה להימנע מכך שהמחשב שלי ייצר כמויות עצומות של חום בתוך המארז (מה גם שהסטוק שלהם הרבה יותר רועש במאמץ). אני חושב שההבדל במחיר יוצא ממש לא משמעותי (30 ש"ח?). לא כדאי להישאר עם מה שבחרתי במקור ?

5. לגבי הלוח - נראה שזה לוח מיקרו. אני לא אוהב לוחות צפופים (עניין של העדפה) והייתי מעדיף משהו יותר מרווח. אשמח אם תוכל להמליץ על לוח ATX.

תודה על הפידבק ותודה מראש על התשובות :)

פורסם
  • מחבר

הכנתי מפרט חדש והכללתי בו חלק מההמלצות שלך.

מה שכן, שיניתי את לוח האם. הייתי רוצה לוח אם עם 4 יציאות Sata 3. שתיים אני אצטרך למפרט ועוד לפחות 1 למקרה שאני ארצה לחבר HD נוסף, בעוד שנה נניח.

ירדתי לSSD יותר חלש, כי החלטתי שככה או ככה צריך להיות שיפור משמעותי מעכשיו ואני לא חושב שאני מחפש שיפור כ"כ קיצוני שאני אשקיע בשבילו עוד 200 ש"ח. מה גם שאני תמיד יכול להתחרט לפני הקנייה :)

עכשיו אני במסגרת התקציב, הנה :

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77X-UD3H

כמות: 1 - מחיר: ₪851

מארז:

באנדל - Define Mini + Seasonic 550W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

16GB KINGSTON KIT(8Gx2) KHX16LC10X3K2/16X HyperX 10th Anniversary Series

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

כונן אופטי:

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5017

נערך על-ידי spectra

פורסם

למה לפרסם הודעה חדשה (אתה יכול לערוך את הקודמת).

אני לא ממליץ לך על המפרט שהרכבת, זיכרון יקר, כרטיס מסך חלש יותר ובקשר לכונן קשיח seagate נחשבת כבר כאמינה לדעתי (אני משתמש בכונן קשיח שלהם).

ולגבי הלוח אם, כונן HDD לא מנצל SATA2 אז SATA3 זה בזבוז של כניסה. אז בלוח אם שהצעתי אתה נשאר עם כניסת SATA3 פנויה בשביל העתיד. ואם אתה מעוניין ברטיס מסך עם קירור טוב יותר הייתי הולך על זה

פורסם
  • מחבר

פרסמתי הודעה חדשה בלי כוונה.

לגבי השאר - כרטיס מסך חלש יותר אבל גם עולה ב100 ש"ח פחות, מעבר לזה מסכים. ראיתי את ההערות שלי למעלה לגבי חום.

לגבי זכרון - אנ ימבין שהזכרון יקר יותר, אני עדיין מתלבט לגבי זה. פשוט קצת חורה לי שזה BARE METAL.

הכונן של SEAGATE עולה קצת יותר מהCAVIAR BLUE ויש להם בדיוק את אותו מפרט טכני.

לא הבנתי את הקטע עם בזבוז כניסה. ברור שאם הHDD הוא SATA 2 אין צורך לחבר אותו לSATA 3, אבל אין לי במפרט כונן כזה.

לגבי הכרטיס שהבאת, חשבתי עליו. הוא עולה ב300 ש"ח יותר מהנוכחי שבחרתי וב200 יותר ממה שאתה הבאת. אמנם המחיר אטרקטיבי, אבל אני לא בטוח שאני רוצה להשקיע יותר מ1000 ש"ח על כרטיס מסך היות ואני יכול לשדרג אותו עוד שנתיים.. (עשיתי את זה במחשב הנוכחי)

פורסם

אתה רוצה SATA 3 אחד פנוי לא? אז בלוח אם שהצעתי יהיה לך אחד פנוי (כונן SSD מחובר ל SATA 3, וכונן HDD מחובר ל SATA 2) וההפרש של ה 100 ש"ח לגבי הכרטיס מסך שווים את זה ולא תמצא מישהו שיגיד לך שלא.

לגבי הכונן HDD זה בחירה שלך.

ומה זה BARE METAL?

עריכה: עכשיו שמתי לב שיש לך במפרט שלך את הכרטיס מסך שאתה רוצה לקנות אז למה אתה רוצה חדש?

נערך על-ידי hadarK

פורסם
  • מחבר

1- למה שאני לא אקח HDD שהוא SATA 3?

2- מסכים

3- הכוונה היא שזה זכרון שאין לו שום קירור. זה פשוט הכרטיס עצמו.

4-אני קונה מחשב חדש לחלוטין ובמחשב הנוכחי שלי פשוט שדרגתי את הכרטיס הישן שהיה לי (4850HD).

אגב רציתי לראות קצת ביקורות על הכרטיס של SPARKLE, לא רק שאין על זה כלום באינטרנט, הכרטיס אפילו לא קיים באתר של היצרן. קצת חשוד..

נערך על-ידי spectra

פורסם

כונן HDD לא מנצל SATA 2 במלואו (אז כמובן שלא SATA3) אז אין סיבה שתחבר את הכונן ל SATA3.

מצאתי משהו שגיל כתב

שום כונן קשיח לא מנצל את SATA2 עד תומו. הקשיחים המהירים ביותר איטיים יותר מהמהירות של SATA2.

כונני SSD ממוצעים+ כן ינצלו עד תום ואף יותר מ-SATA2.

ה-SATA3 שמציינים על קשיחים זה בסה"כ גימיק שיווקי. פשוט הממשק של החיבור הוא SATA3, זה כמו שתשים על פיאט פונטו צמיגים של בוגאטי ויירון.

זה לא שהפונטו תעבור את ה-400 קמ"ש עכשיו.

ובקשר לכרטיס מסך של sparkle גם לא מצאתי ביקורות עליו

עריכה: TMS עדכנו מחירים מאתמול לזכרונות כך שההפרש קטן אז תקח מה שאתה רוצה אבל שלא יהיה יקר מדי למרות שלדעתי לא אמור להיות בעיה עם הזכרונות ששמתי, וגם שמתי לב שהמעבד i5 4570 ולוח אם שיתאים לצרכים שלך עולה קצת יותר משהו כמו 50 ש"ח אז הייתי הולך על מפרט זהה רק עם מעבד ולוח אם שונים http://www.tms.co.il/preview/spec/rxgj4amc

נערך על-ידי hadarK

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על הפידבק המתמשך :)

דבר שני, כשקראתי את מה שכתבת נזכרתי שפעם גם אני קראתי על זה (מזמן). זה טוב שאתה מעלה את זה, כי זו באמת נקודה שהייתה לי חשובה. לפי כל המבחנים נראה שלא תהיה משמעות אמיתי לחיבור של HD מכני עם SATA3 לSATA2. תודה רבה שהפנת את תשומת ליבי, זה יוזיל לי את המפרט משמעותית :)

אני אפרסם עוד היום (בעריכה) מפרט סופי ונראה מה דעתך (ואולי עוד מישהו יתעניין ויגיב).

כמה שאלות על המפרט החדש. מישהו יודע להעיד לגבי ספקים של FSP?

שווה לי לרדת לקירור STOCK ולשדרג במקום לסדרת PRO של הSSD ?

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪945

קירור למעבד:

Scythe JAPAN GRAND KAMA CROSS

כמות: 1 - מחיר: ₪165

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪522

מארז:

Fractal Design Core - 3000 Mid Case USB 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪390

ספק כוח:

Seasonic SS-550RT 550W 45A@12V 80+GOLD bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪360

זיכרון:

16GB KINGSTON KIT(8Gx2) KHX16LC10X3K2/16X HyperX 10th Anniversary Series

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

כונן אופטי:

סה"כ: ₪4902

תודה :)

נערך על-ידי spectra

פורסם
  • מחבר

הקפצה

1 - מישהו יודע להמליץ על הספקים של FSP ?

2 - במבחן המציאות כמה הPRO יהיה מהיר יותר מהרגיל (SSD SAMSUNG)

פורסם

ל FSP יש ספקים אמינים ואיכותיים

פורסם
  • מחבר

ממה שאני רואה, זה הפרש של 100 ש"ח בערך בין כל גירסא רגיל > EVO > פרו

מבחינת הבדלים בביצועים אומרים שהPRO יותר מהיר ואמור להחזיק יותר זמן. גם אומרים שבשימוש יום יומי ההבדל לא יהיה מורגש ככל הנראה ושאורך החיים לא רלוונטי אם לא מתכוונים להשתמש במדיה יותר מ10 שנים.

אני עדיין מתלבט אם לא ללכת מלכתחילה על הרגיל וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים