עבור לתוכן

התלבטויות בקניית HTC ONE - למבינים בלבד

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

הקדמה:

אני ככל הנראה אקנה HTC ONE בארה"ב בשבוע הבא. אני מתכוון להישאר עם הפלאפון הזה ל 3-4 שנים הקרובות, מכיוון

שאני לא אחד שיש לו זמן / כסף להחליף פלאפון כל שנה. חשוב לי שיהיה לי סמארטפון טוב לגלישה, בלי תקיעות/Lags ושכן יהיה אפשר לבצע התאמות עליו (התקנת ROM, לדוגמה). לא אכפת לי ממצלמה ומפיצ'רים איזוטריים של S4 כמו מחוות מגע (שנאתי את זה שב S4 המערכת הפעלה הבסיסית איטית בגלל כל מיני פיצ'רים שהם Built-in).

1. אני לא כזה מבין בעולם הסמארטפונים. עד היום היה לי נוקיה N86 שתכלס הסתדרתי די סבבה עד שנמאס לי. אבל כן עשיתי מחקר די רציני בשבועות האחרונים בכל הנושא הזה ויש לי ידע טכני בלי קשר.

2. אני חושב שרוב השאלות שאני אציג פה זה שאלות שיעניינו כל אחד שירצה לרכוש את הפלאפון הזה ולכן כדאי דווקא ש HTC Fanboys כן יהיו מעורבים פה.

לתכלס:

פרטים טכניים על ההזמנה:

קראתי את הפוסטים על התדרים בחברות השונות.

בעיקרון אני מתכוונת לקנות את המכשיר דרך Amazon בלינק הבא:

http://www.amazon.com/HTC-One-32GB-Unlo ... d_cp_cps_0

1. האם התדרים המצויינים מתאימים לישראל?

מצוין שהוא מתאים לתדר דור 3 (WCDMA שהבנתי שהוא בעצם UMTS) עבור 850/2100, ולתדר דור 2 עבור 1800/900. אלו הם בדיוק התדרים להם אני צריך בחברת סלקום למיטב הבנתי. הסתמכתי על המאמר שהופיע בפורום http://iandroid.co.il/forum/topic122463.html. אני מקווה שהמידע פה מעודכן ורלוונטי עדיין.

2. חוץ מהסיפור של התדרים ורכישה של פלאפון שהוא Unlocked / SIM Free, עלולים להיות בעיות נוספות בקניית מכשיר מחו"ל? לצורך העניין: הבנתי שיש את הדגם האמריקאי והאסייאתי וכדאי לרכוש יותר את האסייאתי.

בעיות "מרתיעות":

הדבר שאולי הכי מטריד כל לקוח פוטנציאלי הוא האמינות. HTC ידועה כחברה לא אמינה במיוחד (נאמר עליה ש5%-10% מהמכשירים שלה נוצרים תקולים). אם נוסיף לזה שהשירות והפריסה שלה בארץ הוא מאוד גרוע בהשוואה לסמסונג, קיבלנו בעיה אמיתית של ממש. ועוד פקטור נוראי: ה HTC נחשב לפלאפון שמאוד מאוד קשה ומורכב לפרק מבלי להרוס אותו. זה אומר שלא כדאי לתקן אותו אצל חאפרים וגם שכל תיקון פוטנציאלי יעלה פשוט יותר. עבורי זה הימור משמעותי ברכישת פלאפון חדש ויקר ל 3-4 שנים הקרובות. (מופיע בלינק הבא: http://hwzone.co.il/gadgets/news/141041).

3. אילו דברים כדאי לבדוק כאשר מקבלים את ה HTC מיד על ההתחלה (למקרה שהמכשיר הגיע תקול, עדיף להחליף אותו עוד בארה"ב לפני ההגעה לארץ)? הנקודות שרשמתי לעצמי הן: מריחה של צבע כחול/סגול/אדום בעת תצלום תמונה, חורים או רווחים בכיסוי החיצוני, פיקסלים שרופים במסך, סוללה חלשה באופן משמעותי, כפתורי מגע שלא מגיבים כראוי, רעש סטטי ברמקולים, סגירת Wifi אוטומטית לאחר מס' דקות וכו'. הייתי רוצה לדעת האם יש עוד דברים שמומלץ לבדוק.

4. הבנתי שהשירות והתמיכה ב Touch Group הוא על הפנים. לא ניתן לקבל שירות טלפוני טוב, הרבה פעמים פשוט שולחים את הטלפון לתיקון בחו"ל ולכן נותרים בלי פלאפון שבועות. ממה שאני ראיתי יש בהחלט מעבדות פרטיות סבירות ל HTC בארץ שכנראה הגדולה מביניהן ממקומת ביהוד (iTech Store). השאלה שלי: כמה באמת מעבדות פרטיות בארץ ערוכות לתקן את רוב התקלות הנפוצות? (החלפת מסך, מתאם USB להטענה שנשבר וכו').

5. אשמח לקבל תגובות מלקוחות שיש להם את הפלאפון הזה למעלה מחודשיים. הרבה גולשים באינטרנט כתבו שהכל היה מעולה בהתחלה, ולאחר חודשיים הם החלו לסבול מבאגים ובעיות מוזרות. יש כאן מישהו שזה מה שקרה לו?

6. זה שאי אפשר להחליף סוללה או לפחות להוציא אותה במקרה הצורך עלול להיות מפחיד. מצד שני גם באייפון אין את זה. יש איזשהו צירוף מקשים שמרסט את הפלאפון בעת הצורך?

7. מישהו סבל מבעיות קליטה סטייל מה שקרה בהשקה של אייפון? מופיע באופן ברור בלינק הבא:

. אני מניח שזה קורה ברשתות ספציפיות בחו"ל אבל רציתי לוודא בכל זאת.

תמיכה:

8. עד כמה HTC נתמך בקהילת המפתחים (מבחינת ROM, תיקונים ב Kernel לבאגים וכו')? אני מבין ש HTC זה גם אנדרואיד. אבל אולי הממשק Sense 5.0 הזה גורם לדחיית עדכונים רשמיים של גוגל, אולי אין הרבה ROMים בעברית ל HTC כי הוא לא נפוץ כמו Samsung וכו'.

לסיום:

אני יודע ששאלתי הרבה שאלות, אבל אני באמת חושב שרובן לגיטימיות וחשובות. אם אקבל כאן תשובות טובות אולי יהיה אפשר לנעוץ את הפוסט הזה תחת הכותרת "HTC - שאלות למהגרים חדשים".

תודה מראש על העזרה! :)

פורסם

הפוסט שלך עמוס, עמום ומבולבל.

הספציפיקציות של htc one הן: http://www.gsmarena.com/htc_one-5313.php

יש לי htc one X, להלן התייחסות לשאלותיך כלקוח מרוצה של htc:

1. תדרים - לא הבנתי מה השאלה. אם התדרים של המכשיר הם בדיוק התדרים של המפעיל שלך, סלקום, מה הבעיה?

2. גרסת מכשיר - ככלל עדיף לך לקנות גרסה בינלאומית ולא ספציפית. בגרסה מסויימת אין אנטנת רדיו והצליחו להוסיף למכשיר סלוט לכרטיס הרחבה sd.

3. אמינות - את צריכה להבחין בין המיעוט האינטרנטי הקולני לרוב הדומם שמשתמש במכשירים של htc והם לקוחות מרוצים. סדרת ה-One היא של מכשירים מעולים ומרהיבים ביופיים. אני לא נתקלתי בשום תקלה במכשיר שלי. מה שכן, אני עשיתי סקר שוק מעמיק ודאגתי לקנות מכשיר שיוצר אחרי שנפתרו חלק מבעיות הילדות (חיפשתי מכשירים עם מספר סריאלי כלשהו ואילך).

4. טיפול בתקלות - נקודת המוצא הפרנואידית שלך תמוהה בעיני. במידה ומשהו תקול כמובן שעדיף לטפל בזה מיידית. תבדקי בחנות את המכשיר בדקדקנות עד כמה שמתאפשר לך. אני הייתי בודק את המסך, המצלמה והג'י פי אס. את צריכה לבדוק את המכשיר הזה מבחינה חיצונית כמו שאת חייבת לבדוק כל מכשיר אלקטרוניקה. אם את בפרנויה שהמכשיר יהיה מלא בתקלות שונות ומשונות כמו אולי עדיף לך לקנות אייפון (והאמת היא שגם זה לא יפתור את הבעיה הפסיכולוגית). למיטב ידיעתי כיבוי אוטומטי של רשת אלחוטית זה בכלל לא תקלה אלא תכונה לחיסכון בסוללה. אם את קונה מאמזון אין לך שום נגיעה לטאץ' גרופ ואת תצטרכי לפתור תקלות באופן עצמאי מול htc העולמית. להבנתי הסידור הוא ששולחים את המכשיר ליוון.

5. לא רלוונטי

6. סוללה בנויה - האם האייפון מכשיר לא אמין בעיניך? יצא לך בכלל להחליף סוללה בפלאפון אי פעם? המכשיר אכן קשה יחסית לתיקון (מהבחינה הזו הוא אכן דומה לאייפון אבל בהחלט אפשר לפתוח את המכשיר ולהחליף סוללה או להחליף מסך במידת הצורך. לא יכול להמליץ לך על מעבדות אבל אם מצאו דרך לתקן אייפון ולהביא מעבורת לירח, אני מניח שגם אפשר לתקן את המכשיר הזה במידת הצורך. איפוס מכשיר - יש אופציה כמו בכל מכשיר אנדרויד.

7. קליטה - ממילא את תקני כיסוי פלסטיק כלשהו. צריך לפתור את זה.

8. נתמך. פחות מסמסונג אבל בהחלט יש קהילה גדולה ואפילו מפתח ישראלי. כנסי ל-xda. לא הבנתי מה פשר ההמשך? htc משחררים עדכונים יותר לאט מסמסונג בין היתר כי יש להם ממשק יותר מורכב. בסופו של דבר מעדכנים (להבנתי סמסונג ממשיכה להוציא עדכונים למכשירים ישנים במשך תקופה יותר ארוכה). אני לא החלפתי שום רום אבל כיום כבר אין בעיות תמיכה בעברית.

פורסם

אם כבר להוציא סכום כזה גדול ולא ללכת על הנקסוס 4 שעולה חצי מחיר, אז הייתי מחכה ל LG G2 שצריך להגיע לחנויות ממש בקרוב. (צפוי עוד החודש)

http://www.anandtech.com/print/7251/lg-g2-and-msm8974-snapdragon-800-a-quick-look

יש לו מסך שהוא 0.5 אינטש גדול יותר מ ONE, אך המכשיר פיזית גדול יותר רק במילימטר לגובה, ומילימטר וחצי לרוחב, ואף דק יותר. שזה בעצם אותו גודל לצורך דבר ועניין, אך עם מסך הרבה יותר גדול.

גם מכל שאר הבחינות הוא טוב מ ONE. מעבד הרבה יותר מהיר, חיי בטריה הרבה יותר טובים. מצלמה יותר טובה, והמחיר צפוי להיות דומה.

פורסם

הנקסוס 4 בהחלט צריך להיות אופציה. יש לו קהילת מפתחים ענקית והרבה יותר רומים מל-HTC (ואפילו סמסונגים למיניהם), עדכונים ישירות מגוגל וממשק שעובד חלק.

אם אתה לחוץ בכסף זו בהחלט תהיה בחירה חכמה יותר.

פורסם
HTC ידועה כחברה לא אמינה במיוחד (נאמר עליה ש5%-10% מהמכשירים שלה נוצרים תקולים).

קישקוש מוחלט.

פורסם

אם אתה פרפקציוניסט ברמות קשות, כנראה שהמכשיר הזה לא בשבילך. ברוב היחידות שראיתי יש בעית חוסר אחידות בהרכבה. רווחים לא שוים, מסך טיפה יותר גבוה בצד אחד וכו'. אם תחפש, תמצא.

בעיות חוסר קליטה יש, אם תחזיק אותו בצורה ספציפית. יכול להציק לפעמים, בד"כ לא נורא.

המכשיר נעים מאוד לעבודה, חלק ומגיב היטב. אולם 3-4 שנים הם נצח במונחי חיים של סמארטפונים. אם אתה יכול להוציא סכום כזה רק על מכשיר אחד ב-3-4 שנים הקרובות, עדיף שתקנה כנראה נקסוס 5 עכשיו כשיצא, ועוד שנתיים נקסוס 7 או מה שלא יהיה.

קהילת מפתחים קטנה יותר, מאשר אצל סמסונג בהחלט. אני נשארתי עם רום מקורי בלי רוט. אם אתה פותח את ה- Bootloader בעזרת האתר של HTC, אתה מסתכן באיבוד אחריות. אצל סמסונג לדעתי המצב טוב יותר.

שירות תיקונים: אחד היתרונות הוא שאתה יכול לקבל שירות תיקונים בארץ במסגרת אחריות בינ"ל. אצל סמסונג אתה יכול לשכוח מזה. החסרון הוא שזה עולה 150 ש"ח, ולוקח המון זמן. שלי נשלח לתיקון במסגרת אחריות בינ"ל לפני שלושה שבועות וחצי, עדיין לא חזר.

העובדה שהסוללה לא נגישה בהחלט מציקה. אמנם הטלפון טוען את הסוללה לאט יותר, כנראה כדי לשמור על הסוללה טוב יותר, אבל אני מניח שתוך 3 שנים בהחלט יהיה מומלץ להחליף את הסוללה כדי לחזור לזמני סוללה טובים.

פורסם

בנאדם נכנס לסוכנות רכב ומבקש לקנות יגואר.

לפתע, שני ילדים קופצים ואומרים לו "עזוב אותך מיגואר, טיוטה נותנת תמורה יותר טובה למחיר. תקנה טיוטה".

ומוסיפים: "בעצם יודע מה? עוד חודש בערך יוצאת סקודה חדשה עם מנוע יותר חזק שצורך פחות דלק, אולי כדאי לך לחכות קצת ולקנות סקודה".

בברכה.

פורסם
  • מחבר

1. לא אני ממש לא פרפקטיוניסט בקטע הזה. אני גם ככה אשים כיסוי ולא אראה את הסדקים האלה. פשוט חשבתי שהם יכולים באמת לדפוק לי את הפלאפון.

2. ללכת להחליף סוללה אחרי 3 שנים לא מטריד אותי... גם אם זה 150 שקל. אבל מטריד אותי שנגיד תהיה לי בעיה מוזרה בפלאפון כמו ניתוקים או ריסטים - ולא יהיה כל כך למי לפנות. בפורומים לא יהיה ROMים או כלים מסוימים שיהיה אפשר להוריד ויעזרו, ואצל החברות עצמן

3. מה שחשוב לי זה ביצועים טובים וניראות טובה במסך. זה יש כרגע יותר מכל פלאפון אחר בפלאפון הזה. רוב הזמן אני אגלוש באינטרנט ואשתמש באפליקציות כמו פייסבוק ו WhatsApp. יכול להיות שפה ושם ארצה לעשות הטעמות כאלה ואחרות כמו הקטע עם להפוך את HTC גם ללחצן אבל לא מעבר לזה.אני מפתח אז יכול להיות שגם ארצה לפתח אפליקציה קטנה ולראות אם היא עובדת, אבל אני ממש לא מתכוונת לגעת ולהחליף ROM כל שני וחמישי. השאלה שלי בתכלס: אם לא היה את הקטע של האחריות, היית מתעסק עם ה ROM המקורי?

פורסם

HTC = יגואר

:lol::lol::lol:

נשמע כמו fanboy אמיתי

עצם ההשוואה לעולם המכוניות היא מגוחכת

פורסם
1. לא אני ממש לא פרפקטיוניסט בקטע הזה. אני גם ככה אשים כיסוי ולא אראה את הסדקים האלה.

פשוט חשבתי שהם יכולים באמת לדפוק לי את הפלאפון.

2. ללכת להחליף סוללה אחרי 3 שנים לא מטריד אותי... גם אם זה 150 שקל.

אבל מטריד אותי שנגיד תהיה לי בעיה מוזרה בפלאפון כמו ניתוקים או ריסטים - ולא יהיה כל כך למי לפנות.

בפורומים לא יהיה ROMים או כלים מסוימים שיהיה אפשר להוריד ויעזרו, ואצל החברות עצמן

3. מה שחשוב לי זה ביצועים טובים וניראות טובה במסך. זה יש כרגע יותר מכל פלאפון אחר בפלאפון הזה. רוב הזמן אני אגלוש באינטרנט ואשתמש באפליקציות כמו

פייסבוק ו WhatsApp. יכול להיות שפה ושם ארצה לעשות הטעמות כאלה ואחרות כמו הקטע עם להפוך את HTC גם ללחצן אבל לא מעבר לזה.

אני מפתח אז יכול להיות שגם ארצה לפתח אפליקציה קטנה ולראות אם היא עובדת, אבל אני ממש לא מתכוונת לגעת ולהחליף ROM כל שני וחמישי.

השאלה שלי בתכלס: אם לא היה את הקטע של האחריות, היית מתעסק עם ה ROM המקורי?

אחריות לא אחריות, אם המכשיר היה מקרטע הייתי מחליף רום. אבל הוא עובד מצויין איך שהוא, אז לא נגעתי.

פורסם
  • מחבר

כמה זמן יש לך אותו אחי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

כמה זמן יש לך אותו אחי?

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה.

יש לי שאלה לגבי ה ROMים שקיימים:

ראיתי שיש כמה וכמה ROMים מוכרים שאפשר להוריד ברשת. כפי שנאמר, אכן הקהילה תוססת. השאלה היא, אם מישהו מתמצא, כמה באמת קל לאפשר איתם, אם בכלל, פיצ'רים מרכזיים שקיימים ברוב המכשירים של Samsung כמו:

1. תמיכה מלאה בעברית (מקלדת + פאנל UI)

2. קבלת עדכונים (לקח המון המון זמן עד ש4.2.2 הגיע וגם יתרון נוסף ל Samsung הוא שהם מעניקים תמיכה בעדכונים גם למכשירים ישנים).

3. אפשרויות של UI: לבטל את BlinkFeed או לפחות לאפשר אותו לעוד אתרים חוץ מהרשימה המצומצמת, להחליף סקינים או אפקטים בעת מעברי מסך. תכלס לא הכי חשוב לי: סתם אני רוצה לדעת.

4. פיצ'רים לפרודקטיביות: לדוגמה, לחיצה פעמיים על בית מפעילה פונקציה או אפליקציה אחרת שאני רוצה.

פורסם

1. ברור. את זה יש בכל מערכת אנדרואיד מאז 4.1

2. זה תלוי ב-HTC ואכן יעברו כמה חודשים עד שתיישר קו עם מכשירי הנקסוס. בקשר למה שאמרת על samsung - פחחחחחח.

3+4 אלה דברים תוכנתיים גרידא.

פורסם
  • מחבר

חח אוקי ומה זה אומר? לא הבנתי.

זה אומר שאין סיכוי שזה יקרה, או שברור שזה קיים בכל ROM של HTC?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים