עבור לתוכן

בנוגע לשבב של OCTA ב-I9500

Featured Replies

פורסם

למה אומרים שהוא לא טוב? אני מדבר על המעבד של סמסונג - EXYNOS 5 OCTA

אני משתמש במכשיר והוא נורא מהיר וטוב.. למה אומרים ככה?

האמת שאני חושב שדווקא יש.. כשאני פותח אנשי קשר בטלפון לוקח לזה 3 שניות להפתח וכך גם המצלמה.. למה זה? זה לא הגיוני שמכשיר כזה חזק שמריץ משחקים ממש טוב יתקע בדברים כאלה פשוטים.. גם בפייסבוק כשאני מגלגל את עמוד החדשות למטה יש לאגים כאלה קטנים.. למרות שבכללי הוא ממש מהיר וטוב.. למה?

תודה.

פורסם

לא אומרים שהוא לא מהיר, אומרים שהביצוע של ה big.Little הוא לא מוצלח, ולכן עדיפה הגרסה האמריקאית.

לגבי הלאגים. אין קשר למעבד, יש קשר למערכת ההפעלה הדפוקה של סמסונג.

לא סתם מדברים על החוויה העדיפה של מכשירי הנקסוס עם האנדרואיד הנקי.

פורסם
  • מחבר

אם אחליף רום זה ישתפר? כי בכללי הוא מאוד מהיר וזה קצת מפריע.. אפשר לחיות עם זה.

פורסם

כששמעת על המעבד בפעם הראשונה אמרת וואו מעבד 8 ליבות הלוואי וזה המודל שיגיע לארץ

בפועל התברר שמדובר על 2 מעבדי 4 ליבות שלא יודעים לעבוד ביחד.

ככה שהמילה OCTA בכלל לא נכונה ומדובר על תעלול פרסומי כי בכל רגע נתון עובד רק 4 ליבות יחיד.

יותר גרוע כשהתברר שהחלק המערבי של כדור הארץ קיבל בעיקר את המודל השני, ואילו החלק השני ובתוכם ישראל קיבלו את ה-OCTA

וכך נוצר פיצול באותו המודל כי הפיתוח הבינלאומי עובד בעיקר על המודל השני, זה מה שיש להם.

סביר להניח שאם תעדכן את הרום לגירסה נטולת מפעילות תקבל שיפור במהירות.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם מכשיר של חבר שיש לו רום של סאני והרום שלי מהיר יותר משלו.. ככה שזה מצוין, גם השבטתי את כל הזבל של אורנג' והוא עובד בסדר גמור.

פורסם

לא משנה איזה בעיות היה לסמסונג עם הEXYNOS 5410..ב5420 הם תיקנו הכול והפעם באמת אפשר לקרוא לו 8 ליבות אמיתיות כי הם הצליחו להפעיל אותם בו זמנית+את ה6 ליבות הגרפיות

באתר הזה יש שלושה סרטונים שמראים איך הEXYNOS 5420 החדש שנמצא בNOTE 3 מנצל את כל הליבות לרשותו בו זמנית

http://www.engadget.com/2013/09/11/exynos-5-octa-demos-8-cores-working-at-once-gpu-assist-and-ener/

לדעתי תפסח על הS4 ותקנה את הNOTE3, או בגרסה האמריקאית הS800ab הכי חזק בשוק(AB-אוברקלוק במעבד ובליבה הגרפית) או בגרסת הOCTA

פורסם
  • מחבר

כבר קניתי את S4 מלפני חודש..

אז מה המצב עם זה? סמסונג הודיעו שיוציאו עדכון שיאפשר לעבוד עם כלל 8 הליבות שיש לו בו זמנית ויהיה שיפור, השאלה אם זה באמת יתוקן?

פורסם

סמסונג לא הודיעו שום דבר כזה. זה ניחוש מההכרזה של XIAOMI.

פורסם

חווית המשתמש מתקלקלת עקב מערכת ההפעלה, ולא עקב מעבד עם 4 ליבות או 8 ליבות.

מי שחושב ש-4 ליבות ה-BIG הן חלושות פשוט לא מבין כמה מערכת ההפעלה אצלו קלוקלת. וכן, אנדרואיד נקי כנראה ישפר את העניין, חבל שצריך את זה.

פורסם
כבר קניתי את S4 מלפני חודש..

אז מה המצב עם זה? סמסונג הודיעו שיוציאו עדכון שיאפשר לעבוד עם כלל 8 הליבות שיש לו בו זמנית ויהיה שיפור, השאלה אם זה באמת יתוקן?

אם כמה שסמסונג חברה שדואגת לצרכנים שלה,אני לא רואה דרך שהיא תתקן את הבאג לגלקסי 4,אני לא רואה את הצרכנים כועסים ומציפים את סמסונג ברשת לגבי הבעיה הזאת, מבחינתם הם ידעו מראש זה או 4 ליבות קטנות או 4 ליבות גדולות בכל רגע נתון.

כל עוד אין לחץ על סמסונג מהצרכנים אז היא לא תתקן את זה

פורסם

ידעו, איך בדיוק ידעו ?

הנה פרסומת של היבואנית הרשמית, שים לב "למעבד 8 ליבות העוצמתי"

[h=2]מפרט טכני[/h]

• מסך 4.99", Super Amoled Full HD
  • מעבד 8 ליבות עוצמתי
  • מצלמת 13MP מתוחכמת
  • 4.2.2 Android™ Jelly bean
  • טכנולוגית Air View
  • זיכרון פנימי בנפח של 16GB
  • IR LED – שלט רחוק
  • עדכון תוכנה אמצעות Fota Inside
  • 24 חודשי אחריות ע"י היבואן הרשמי של סמסונג

פורסם

ואכן יש שם 8 ליבות, איפה ראית משהו על 8 ליבות סימולטניות ?

פורסם

זה רק בארץ אנשי השיווק מנסים לעבוד על הלקוחות עם שמות בומבסטיים כמו 8 ליבות

אם תסתכל בכל אתר ובכל חנות בחול הם כותבים 4+4... למשל ארצות הברית היו תובעים להם את הצורה על הטעייה שכזאת.

בכל מקרה הכוונה שלי הייתה שסמסונג לא מתכוונת לתקן את זה בS4 מכיוון שאין מספיק אנשים שאכפת להם מזה ויתחילו לעשות חרמות ועצומות ומה לא נגד החברה,אבל אחרי שXIAOMI פירסמו הצהרה רשמית שזה פתרון תוכנתי הם הפעילו על סמסונג לחץ כבד לתקן את זה

שיהיה לנו גמר חתימה טובה ושבוע מעולה ! :)

פורסם

הבאג של בגרסת הExynos 5 של הS4 לא קשור לכמה ליבות עובדות בו זמנית ,ככה המעבד נועד לעבוד מההתחלה , רק 4 ליבות פעילות כל פעם , הבאג קשור למעבר של המידע בין שתי המעבדים השונים ,שלא מתבצע כראוי וגורם לחיי סוללה גרועים יותר (כשמקור הפיצ'ר הזה אמור היה לשפר אותם) .. הבאג הזה חומרתי ולא תוכנתי עד כמה שאני יודע ,ולתקן אותו - אף אחד לא יתקן באמצע אורך החיים של המכשיר .

פורסם
הבאג של בגרסת הExynos 5 של הS4 לא קשור לכמה ליבות עובדות בו זמנית ,ככה המעבד נועד לעבוד מההתחלה , רק 4 ליבות פעילות כל פעם , הבאג קשור למעבר של המידע בין שתי המעבדים השונים ,שלא מתבצע כראוי וגורם לחיי סוללה גרועים יותר (כשמקור הפיצ'ר הזה אמור היה לשפר אותם) .. הבאג הזה חומרתי ולא תוכנתי עד כמה שאני יודע ,ולתקן אותו - אף אחד לא יתקן באמצע אורך החיים של המכשיר .

לא בהכרח,כל הבעיה הייתה עם רכיב הCCI שזה החלק שמשתף את הCACH בין שני אשכולות המעבדים (A15/A7) וזה למה או שזה או שזה

אני מאמין שאם חברה כמו XIOMI שהשתמשה באותו השבב של S4 אמרה שיש לזה פתרון תוכנתי בצורת עדכון רום,ועוד שהיא תעדכן את כל המכשירים שלה אז כנראה שהיא הצליחה לתקן את זה, לדעתי סה"כ הייתה בעיה בדרייברים של המעבדים בעיקר ברכיב שמתקשר בין הרום לליבות, כנראה שסמסונג מיהרה להשיק את הS4 המתומן ולא הספיקה להשלים את הדרייבר

- - - תגובה אוחדה: - - -

בכל מקרה גם אם סמסונג לא תשחרר עדכון,אני בטוח שהחברה בXDA יצליחו למשוך את הדרייבר מתוך הרום של XIAOMI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים