עבור לתוכן

המלצה ללאפטופ חזק

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

עובדת איתי מישהי שמעוניינת להשקיע ולקנות לאפטום מצויין לגרפיקה. התקציב עולה גבוה מאוד, ובלבד שיענה על הדרישות הבאות:

*חזק!

*צג כמה שיותר גדול. פחות מ-17 אינץ' לא אופציה.

*טכנולוגית תצוגה מתקדמת. בשנה האחרונה חל שיפור משמעותי במסכי הלאפטופים מהליגות הגבוהות (למשל ה-Retina של המק-בוק פרו) והיא מעוניינת בלאפטופ עם צג שכזה. "סתם לאפטופ עם רזולוציה 1920x1080" לא יעשה את העבודה, צריך משהו עם פאנל דמוי-IPS או איך שלא קוראים לזה

*אחריות בינלאומית טובה (היא קונה בארה"ב ויש לה תוכניות על אוסטרליה)

*עדיפות ללאפטופ שמגיע עם שנאי 220/110V. שזה סה"כ סטנדרט אבל התפלאתי לראות ש-AlienWare מגיע עם מטען תומך 110V בלבד >.>

*מגיע עם Windows

לגבי מפרט אני די ביססתי לה משהו מהסגנון הבא:

Intel i7 3rd or 4th generation

16GB DDR3 1600Mhz

256GB SSD + 750GB HDD

כרטיס מסך ראיתי כמה דגמים שמגיעים עם GTX770M 3GB אבל לא בטוח שצריך עד כדי כך

והשאר אני מניח בנאלי למדי

כמובן הראשונים שמצאו חן הם ה-AlienWare 17,18, ה-Toshiba QosmioX70 ו-Asus ROG אבל בכל הנושא של טיב המסך, אחריות וכאלה אני די clue-less אז מה אתם ממליצים?

תודה מראש,

-יעקב

פורסם
  • מחבר

חיובי

פורסם

למה? מה השימושים?

פורסם
  • מחבר

גרפיקה כבדה

עכשיו החומרה כבר די סגורה, אני שואל פה דוגרי לגבי דגמים של חברות... היא תהיה בארה"ב עוד מעט אז כדאי להתרכז בדגמים שנמכרים שם.

פורסם

"גרפיקה כבדה" - פירטת פה כל כך הרבה שעכשיו אני מבין הרבה יותר טוב את העבודה שלה במחשב וכמה חשוב לה שיהיה מפרט חזק, מסך איכותי ושאר ירקות.

שימושים

תוכנות

תפרט בבקשה ותציין תקציב.

פורסם
  • מחבר

מה אתה רוצה שאפרט?

עובדתי איתי מישהי שמוכנה להשקיע סכומים מאוד גבוהים בלאפטופ שתוכל לטוס איתו לאוסטרליה ולעסוק בגרפיקה.

היא לא רוצה לקנות מחשב שברגע שהיא מרנדרת אנימציות מתקדמות במאיה המחשב יקרטע, והיא מוכנה להשקיע את הכסף.

*דרוש מסך גדול.

*דרוש מסך טוב.

*חומרה חזקה.

*אחריות בינלאומית.

פורסם
  • מחבר

טוב ננסה להתחיל מאפס, דרוש לאפטופ:

*מסך כמה שיותר גדול.

*משקל לא מעניין, אבל שעדיין יהיה בקונפיגורציה של לאפטופ.

*תקציב גבוה מאוד.

*טיב מסך -> פאנל IPS שמזכיר את ה-Retina של המק בצבעים ובהירות ("סתם" מסך של 1920x1080 זה לא מספיק טוב)

*אחריות בינלאומית - לרכישה בארה"ב ועבודה באוסטרליה.

*דרוש מעבד חזק, לא פחות מדור שלישי או רביעי של i7.

*דרוש שילוב SSD ו-HDD.

*כרטיס מסך 650M ומעלה.

*מטען עם כניסה 220V וגם 110V.

*מערכת הפעלה Windows, אין עדיפות מסוימת ואין צורך ב-Pro.

*פחות מ-16GB של RAM לא אופציה

תודה מראש

פורסם

הייתי מחכה ל-Lenovo W540 בתור תחנת עבודה עם כרטיס מסך Quadro חזק זה בתור מחשב עם מסך 15.6" IPS FHD וזה גם במשקל סביר לנשיאה 2.8~ ק"ג (ככל הנראה)

מחשב 17" יהיה כבד מאד סביב ה-4 ק"ג בקלות - לא כל כך נייד.

במחשבי 17" כדאי לחכות לדגמי ה-Workstation של Dell מסדרת ה-Precision או ה-HP EliteBook Workstation העתידיים עם מעבדי Haswell.

נכון להיום רק ל-HP (בגרסת ה-17") יש מסך IPS איכותי: http://www.notebookcheck.net/Review-HP-EliteBook-8770w-DreamColor-Notebook.88367.0.html

כפי שאתה רואה הדגם הזה טוב בתור מחשב נייח - כי עם זמן סוללה כל כך נמוך (שעתיים) לא תספיק לעשות כלום על המחשב ואז תסחוב לבנה בגודל 4 ק"ג (ללא מטען) על הגב.

מסכי IPS הולכים להיכנס להרבה מאד דגמים חדשים וזה הולך להיות די נפוץ.

לעבודות תלת מימד וידאו ובעיקר ב-Viewport בתוכנה - עדיף כרטיס מסך Quadro מאשר Geforce.

ברינדורים העומס יהיה על המעבד וגם על הכרטיס מסך - תלוי במנוע הרינדור שישתמשו בו.

לסיכום - תחכה קצת עם הקניה.

עניין ה-SSD, ככל הנראה שיהיה עדיף לקנות בנפרד SSD 256GB ולהתקין לבד במחשב במקביל לכונן שמגיע עם המחשב (לרוב מחשבי ה-17" יש מקום ל-2 דיסקים קשיחים ואף יותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים