עבור לתוכן

פרוייקט הסיבים האופטיים של חברת החשמל מתחיל לזוז

Featured Replies

פורסם

הנה מחשבה מצחיקה.

אדם מעלה 10TB(לאחסון הענן החינמי הסיני החדש) ב2mbit לשניה, פעולה שאורכה קרוב לשנה.

וכשסוף סוף הפעולה מסתיימת מגיעים אליו הסיבים האופטים(1Gbit לשניה) והוא יכול לעשות את אותה הפעולה ביממה.

קצת כמו סיפור מרוץ הצב והארנב.

READY

SET

GO!

להתראות עוד שנה בקו הסיום. :lol:

פורסם
עוד חדשה בנושא - FAST תציע 100 מגה סימטרי ב- 5 שקלים, כלומר 105 שקלים לספק+תשתית 100 מגה סימטרית, כפי הנראה לקוחות פרטיים (לפי קצב הפריסה) יוכלו להנות מהמהירות הזה החל מהמחצית הראשונה של 2014.

כן כן... עוד "ספקית אינטרנט" שאפשר להאמין לה...

שומר נפשו יברח.

פורסם

לא ברור לי לגמרי איזה אינטרנט יקום על גבי הקווים של IBC.

תשתית 100mbit סימטרי פותחת מקום לכל מיני חבילות מוזרות.

למשל אפשר לתת אינטרנט מאוד דומה למה שיש היום, כשמהירות העלאה תוגבל משמעותית בגישה לחו"ל(אך תשתפר עם הזמן תוך כדי תחרות אני מניח), ומהירות התקשורת הפנימית בארץ תהיה ללא הגבלה.

ובכך העלויות לספק האינטרנט כמעט ולא ישתנו בהתחלה.

בתהליך שכזה עדיין יהיה מאבק על הUL, באופן דומה למאבק שהיה בעבר על הDL שקמו צעקות על כך שחונקים את התעבורה ולקוחות לא יכולים לממש את מהירות הקו ה"מהיר" שהם שילמו עליו.

במקרה של FAST זה קודם כל משמש כפרסום לגיוס לקוחות חדשים, והם גם יכולים להרוויח מכך.

גם אם האינטרנט שלהם יהיה גרוע, הם עדיין יכולים להציע תעבורה פנים ארצית חופשית ללא הגבלה(כי זו נובעת מאליה מהתשתית עצמה).

והם וודאי לא יהיו החברה היחידה להציע אינטרנט על תשתית IBC.

גם אם הUL לחו"ל יעבור TRAFFIC SHAPING, ונאלץ להילחם מלחמות מול מחירי הUL המוגזמים שגובים בעלי התשתיות לחו"ל, עדיין מדובר בשיפור עם יתרונות מידיים לגבי התפתחויות בארץ(שירותי ענן אחד המעניינים שבהם).

ובוא לא נשכח שגם עם TRAFFIC SHAPING על הUL בשעות העומס, בשעות שאין עומס סביר להניח שיהיה אפשרי לבצע סינכרונים מהירים בנפחים גדולים יותר משמעותית ממה שהיה אפשרי בעבר.

וכך גם פעולות UL גדולים לשירותים בחו"ל יוכלו לכל הפחות להשלים את הפעולה הגדולה מחוץ לשעות העומס.

פורסם

יש גם סיבה טובה להאמין שחלק עיקרי מתעבורה מבוססת P2P לחו"ל יכול להיחסך אם ל-peers בארץ יהיה upload גבוה מספיק.

זה צריך להיות יופי של מוטיבציה לספקיות.

פורסם
הנה מחשבה מצחיקה.

אדם מעלה 10TB(לאחסון הענן החינמי הסיני החדש) ב2mbit לשניה, פעולה שאורכה קרוב לשנה.

וכשסוף סוף הפעולה מסתיימת מגיעים אליו הסיבים האופטים(1Gbit לשניה) והוא יכול לעשות את אותה הפעולה ביממה.

קצת כמו סיפור מרוץ הצב והארנב.

READY

SET

GO!

להתראות עוד שנה בקו הסיום. :lol:

לא מכיר יותר מדי משתמשים ביתיים שיש להם 10 ט"ב... להעלות לענן

רב המשתמשים בקושי יגרדו את ה-1 ט"ב

פורסם

הבנתי שתהיה להם בעיה ליצור תשתית ב40 אחוז מהמדינה , אז זה נראה לי מאד בעייתי.

הבעיה היום היא מהירות העלאה מגוחכת של מקסימום 3 מ"ב ללקוחות פרטיים (או עסקים קטנים) במחירים הגיוניים.

וכיום לא בזק ולא הוט יכולות לספק אינטרנט במהירות מקסימלית של 100 מ"ב הורדה לכולם (למרות שהוט במצב טוב יותר) , ועוד 10-20 שנה אולי נקבל עוד חברה שאולי תוכל לספק מהירות של 100 מ"ב לרק 60 אחוז מהמדינה.

אני חושב שפתרון מיידי צריך לבוא מחברות הסלולר והדור הרביעי.

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה להעביר סיב אופטי לכל עיר בישראל, אני חושב שבכלל זה כבר קיים אצל חברת החשמל. ברור שלהעביר לכל בית זה כבר יותר מורכב. אך זה משהו שגם בזק וגם הוט יצטרכו בסופו של דבר לעשות. אז זה לא עניין של בעיה, אלא עניין של מאמץ וזמן.

דור רביעי בסלולר לא יתן שום פיתרון אמיתי. כי שם למרות הגידול ברוחב הפס הזמין, עדיין אותו רוחב פס הוא משותף עם כל מי שמחובר לאותה אנטנה. ולכן, גם בדור רביעי תראה מגבלת צריכה חודשית, כפי שיש כיום בדור 3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים