עבור לתוכן

טלפונים שבירים (אייפונים, נקסוס האחרון)....משחק ידוע מראש?

Featured Replies

פורסם

כן, אתה יוצר במצב ההיפותטי שלך אפשרות למוצר מושלם, שלעולם לא מתבלה. אין כזה דבר.

אי אפשר ליצור פלאפון שהוא גם "מעוצב" וגם לא שביר. כן אפשר ליצור מכשירים שהם יותר "משוריינים" ושבירים במידה מועטה ביותר, וכאלה יש.

• תגובות 32
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמו שרשמתי זה לא כשל, זה תכנון מוצר. נכון עכשיו תגיד שמרמים אותך אבל אתה שוכח שאנחנו חיים בעולם האמתי והכל עניין כלכלי ושום דבר לא מושלם.

פורסם
נגיד יש לי מפעל לייצור גרביים. ונגיד שהגרביים שלי ממש מדהימים - מנטרלים לגמרי כל ריח של זעה, חמים בחורף, קרירים בקיץ וגם משפרים את כישורי הbattlefield של הלובש. אין אף אחד בעולם שמסוגל להתחרות בגרביים שלי.

עכשיו - אני יכול לייצר אותם ככה שלא ייקרעו לעולם. או שאני יכול לייצר אותם ככה שיתבלו וייקרעו אחרי 3 שנים בממוצע.

נגיד שאני בוחר באפשרות (א). זה מעולה - כולם יקנו את הגרביים ויהללו אותי על כמה שאני מדהים ויעניקו לי פרס נובל לשלום. אבל בעיה - אחרי כמה שנים לכולם כבר יהיו גרביים, והם לא יצטרכו חדשים (כי הם אף פעם לא נקרעים), אז מי יקנה? אני אצטרך לפטר את כל העובדים שלי ולסגור את המפעל.

ואם אבחר באפשרות (ב), אז ככל שהגרביים יתבלו, הלקוחות שלי יצטרכו להחליף אותם, ויעשו זאת בשמחה (כי הם באמת גרביים מדהימים, כמו שאמרתי). ואז - תמיד יהיה לי מקור של הכנסה, המפעל ימשיך לשגשג, לספק פרנסה לאלפי עובדים, ורווח נאה בשבילי.

עדיין חושב שבתור גוף עסקי, הייתי בוחר באפשרות (א)?

לא שאני אומר שזה מה שקורה במצב הספציפי שאנו מדברים עליו, אבל זו נקודה למחשבה. :)

זה באמת מה שקורה עם מכונות כביסה היום.

לגבי סמארטפונים . מי שרוצה טלפון עמיד שיקנה אחד כזה או שישים מגן מסך חזק

פורסם

אגב מכונות כביסה, בימים אלה אני מתקן את המכונה שלי - אחריי 20 שנים של עבודה נאמנה התחילה להקפיץ את החשמל, נתקן ותהיה מכונה אמינה ל 20 שנים נוספות

פורסם

דווקא את העובדה שהמסכים נשברים לקחתי כמובנת, מה לעשות שהמסכים עשויים מזכוכית וזכוכית זה דבר שביר.

מצד שני אם היה מסך שלא נשבר אולי זה לא היה הדבר האידיאלי מבחינת רווח לחברות.

אני מאמין אבל שיש מספיק סיבות אחרות שיגרמו למישהוא להחליף מכשיר, חלקן בלתי נמנעות וחלקן דווקא כן נמנעות.

למשל התיישנות המכשיר והטכנולוגיה שבו גם ככה תגרום לרוב האנשים לשדרג תוך 3 שנים, שזה אורך חיים לא כזה ארוך גם ככה.

בנוסף סוללה פנימית שחוקה תגרום לחלק מהלקוחות להחליף, ככה גם זכרון פנימי ללא אפשרות הרחבה תגרום ללקוח להחליף כי הוא צריך עוד מקום.

וגם גנבות, שפה ממש אפשר לראות בצורה גסה יחסית את הנטייה של החברות למקסם רווחים.

אומנם הנושא דובר בעיקר יחסית לאפל אבל לדעתי זה קשור לכולם באותה מידה.

ליצרנים יש אפשרות להכניס למכשיר מנגנון השמדה עצמית ברגע שהמכשיר נגנב ודבר כזה ימגר גנבות כמעט לגמרי, בוצעה בקשה כזו מהחברות בארהב אבל כיוון שהגנבות משרתות את האינטרסים שלהן זה לא קרה כלכך מהר.

אפל בנתיים הרימה את הכפפה...

ואני בטוח שיש עוד דוגמאות.

בכל מקרה מה שדווקא כן מפריע זה המחירים שערוריתיים של המסכים, אני מראש לא הייתי קונה מכשיר שאני יודע שאם ישבר לי המסך התיקון יעלה 1000 שקל (נגיד אס3) זה פשוט מוגכח לדעתי.

לי יש איפון ותיקון עולה 200-250 וזה היה ככה במשך רוב חייו של המכשיר הזה, ובכלל אני יכול להחליף לבד בקלות ואז מדובר ב90 שקל, זה סביר.

גם איפון 5 זה מכשיר שעד לא מזמן לא הייתי מוכן לקחת פשוט כי גם התיקון שלו עלה 1000, היום המחיר כבר ירד משמעותית אז יכול להיות שבקרוב אני יחפש לעצמי איזה אחד יד שניה שמור.

מעבר לזה מי ששומר על המכשיר אני לא רואה סיבה שישבר, אני ואחותי 3 שנים עם איפון 4, של שנינו עדיין במצב חדש ללא שריטות בכלל, ואני הולך בלי מגן בכלל.

בגלל שאני שונא מגנים, שבירות המכשיר היא פקטור משמעותי אצלי.

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם
נגיד יש לי מפעל לייצור גרביים. ונגיד שהגרביים שלי ממש מדהימים - מנטרלים לגמרי כל ריח של זעה, חמים בחורף, קרירים בקיץ וגם משפרים את כישורי הbattlefield של הלובש. אין אף אחד בעולם שמסוגל להתחרות בגרביים שלי.

עכשיו - אני יכול לייצר אותם ככה שלא ייקרעו לעולם. או שאני יכול לייצר אותם ככה שיתבלו וייקרעו אחרי 3 שנים בממוצע.

נגיד שאני בוחר באפשרות (א). זה מעולה - כולם יקנו את הגרביים ויהללו אותי על כמה שאני מדהים ויעניקו לי פרס נובל לשלום. אבל בעיה - אחרי כמה שנים לכולם כבר יהיו גרביים, והם לא יצטרכו חדשים (כי הם אף פעם לא נקרעים), אז מי יקנה? אני אצטרך לפטר את כל העובדים שלי ולסגור את המפעל.

ואם אבחר באפשרות (ב), אז ככל שהגרביים יתבלו, הלקוחות שלי יצטרכו להחליף אותם, ויעשו זאת בשמחה (כי הם באמת גרביים מדהימים, כמו שאמרתי). ואז - תמיד יהיה לי מקור של הכנסה, המפעל ימשיך לשגשג, לספק פרנסה לאלפי עובדים, ורווח נאה בשבילי.

עדיין חושב שבתור גוף עסקי, הייתי בוחר באפשרות (א)?

לא שאני אומר שזה מה שקורה במצב הספציפי שאנו מדברים עליו, אבל זו נקודה למחשבה. :)

אבל החיים הם לא שחור ולבן בלבד.. הגרביים שלך באמת מופלאות ולעולם לא נקרעות אבל אבויי, הצבעים שבחרת , הקולקציה כבר כל כך מיושנת כל כך 2012...

בקיצור מוצר שלא מתקלקל אכן ישפיע מצד שני מה לגביי עלות יצור לגרביים שלא נקרעות. האם יש קורולציה בין עמידות המוצר לעלות היצור שלו? במידה וכן, האם עליה במחיר המוצר תשפיע על הביקוש שלו?

אוליי פשוט תבדוק בארון ותראה כמה גרביים איכותיות (כאלו שעלו לך הרבה כסף, ולא 3 ב 35 ) יש לך בארון.

פורסם

Nokia Lumia 920 זה טלפון עמיד:

עמידות למכות פטיש, ושריטות:

מבחני נפילה מהמותן, מהכתפיים ומהאוזן:

הטלפון לא נסדק אפילו, אז בדיקה מה צריך לעשות בשביל לשבור את המכשיר:

פורסם

יוסי אם החברות בארץ לא היו חזירות המחיר היה נמוך משמעותית

פורסם

DCAG, אתה תמים או מה? אתה לא שם לב שהוא משתמש בפטיש שמצופה בגומי ?

חפש ביוטיוב. אתה תמצא סרטונים דומים על כל מכשיר.

פורסם

roger that, רצפת הכביש עשויה מגומי? מי מפיל על הטלפון שלו פטיש ביומיום? גומי או לא...

מה שחשוב זה מבחני הנפילה, קורה לכל אחד.

נערך על-ידי DCAG

פורסם
השערה שהיא בגדר השערה בלבד: הטלפונים של סמסונג עשויים לרוב פלסטיק, כך שבמקרה של נפילה, אנרגיה רבה יותר מושקעת בעיוות הפלסטיק במקום הנפילה (מכה, שריטה, עיקום), ולכן גל ההדף פחות אנרגטי, והמסך נשבר פחות.

סתם רעיון.

זה לא רעיון זה בדיוק כך, האייפונים למשל שוקלים יותר ויותר מאסיביים, לכן ההתרסקות של עצם כזה גם תהיה קשה יותר+רוב שטחי האייפון עשויים זכוכית, מלפנים ומאחור(לא אייפון 5), המסגרת עשויה אלומיניום שאם משווים אותו לפלסטיק הוא קשה יותר ולא יודע לספוג ויברציות, ברגע הפגיעה ברצפה מסגרת האלומיניום מעבירה את הויברציות לזכוכית שידועה כלא חובבת ויברציות וזו נשברת.

בסמסונג המסגרת עשויה פלסטיק שידוע כסופג ויברציות מעולה, אלה מתפזרות בגוף המכשיר(כולל מכסה סוללה בעובי של נייר) ומגיעות מחלשות יותר למסך המכשיר.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

העקרון נשמע לי בהחלט נכון. מצד שני ה N8 הוא מכשיר עמיד בצורה מטורפת והוא עשוי אלומיניום. אולי יש משהו שאנחנו מפספסים.

פורסם

חייב להיות חיבור פלסטיק או גומי שידע להסתדר עם ההלם או דבר נוסף שאני יכול לחשוב עליו הוא מכסה אחורי דק יחסית מאלומיניום שיספוג את הזעזוע( כמו קורת ריסוק ברכב).

נערך על-ידי idanmal

פורסם

כנראה.

החומר שהכי אהבתי עד כה הוא הפוליקרבונט של נוקיה. גם עמיד לזעזועים יחסית למתכת, גם מרגיש "חזק" וגם עמיד בצורה גבוהה יחסית לסריטות.

מעבד לזה שאני מפחד שהמסך ב ATIV S שלי ישבר, ממש לא בא לי שהוא יחטוף סריטות. ומכשיר כזה יסרט אפילו ממפתח בכיס.

פורסם

רק אל תביא את הפוליקרבונט במגע עם שמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים