פורסם 2013 באוגוסט 2312 שנים שלום, לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש. (המחשב הישן שלי התאבד) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 500ש"ח 2. המחשב משמש אותי ל: פיתוח גרפיקה בסיסית צפייה בסרטים באיכות HD גלישה באינטרנט ועבודה משרדית תוכנות עיקריות בשימוש: Unity Xamarin VS2012 PhpStorm Photoshop Flash ב) המחשב איננו מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - אשמח להמלצות למקלדת ועכבר איכותיים (לא ציוד ברמה של גיימינג יותר משהו שיהיה נוח ויחזיק לאורך זמן), בנוסף המלצה לרמקולים איכותיים לשמיעת מוזיקה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - אין העדפה שיהיה באזור המרכז (אני גר בראשון) 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - ממש לא תודה!
פורסם 2013 באוגוסט 2312 שנים שלום וברוך הבא לפורום.לצערי איני מכיר חלק מן התוכנות, אך עושה רושם שהן לא כבדות. אני צודק? אודה לך אם תוכל לרשום מה היה מפרט המחשב הנוכחי שלך בערך (בעיקר מעבד) ותיאור קצר איך התוכנות עבדו עליו. אני שואל ע"מ שלא אציע לך מעבד יקר יתר על המידה.לגבי תוכנות העריכה הגראפיות - מדובר של שימוש פשוט (כלומר ללא עריכות ורינדורים על קבצים בעלי רזולוציות גבוהות)?
פורסם 2013 באוגוסט 2412 שנים מחבר קודם כל תודה רבה:-) אתה צודק התוכנות עצמן לא כבדות מאוד אבל אני מריץ הרבה מהן במקביל.למשל טאבים רבים בדפדפנים שונים, תוכנת פיתוח אחת או 2 ואולי אפילו איזה SQL server מסוג כלשהו.במחשב הקודם זה לא היה אפשרי כי היה לי רק 2 גיגה ram לכן הייתי צריך להגביל את עצמי מאוד.המחשב הישן שלי היהמעבד q6660זיכרון 2giga ddr2Giforce 8800 בתור שריד מהתקופה שהייתי גיימר.לגבי גרפאיקה unity זו תוכנה ליצרת משחקים תלת מימדים, לרוב עובדים איתה יחד עם Maya.אני לא חושב שזו תהייה בעיה מכיוון שגם במחשב הישן כשהן רצו לבד הן רצו חלק, בכל מקרה זה השימוש הגרפי הכבד ביותר שלי.ושוב, תודה:-)
פורסם 2013 באוגוסט 2412 שנים הבנתי. אתה לא רוצה להעביר חלק מהחומרה מהמחשב הישן לחדש (כמו כוננים קשיחים, כרטיס מסך...)?
פורסם 2013 באוגוסט 2412 שנים מחבר אני מעדיף שלא, המחשב הישן כבר חצה את גיל 4 אולי אפילו 5 הוא שירת אותי בצורה מעולה כמה שנים.גם ככה אני מניח שהיום כרטיס גרפי פשוט ב500-600 ש"ח כבר בכמה דרגות טוב משלי, לגבי דיסק קשיח הוא קטן מאוד (320g) ואיטי.יש לי דיסק קשיח חיצוני USB 3 של 2 טרה אז אני לא צריך המון מקום איכסון, אלא בעיקר מהירות כי אפילו עם הדיסק הנוכחי אני מסתדר.אלא אם אתה באמת מאמין שיש לי צורך אמיתי בכך. נערך 2013 באוגוסט 2412 שנים על-ידי kutomer2
פורסם 2013 באוגוסט 2412 שנים הנה מחשב אפשרי לדוגמא, שים לב להערות בתחתית.מעבד:Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Trayכמות: 1 - מחיר: ₪896קירור למעבד:Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95Wכמות: 1 - מחיר: ₪43לוח אם:MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVIכמות: 1 - מחיר: ₪385מארז:באנדל - NZXT Source 210 Elite White + FSP 460W HCN - בקניית מחשב חדשכמות: 1 - מחיר: ₪435זיכרון:Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪295כרטיס מסך:Gigabyte GTX560 1GB GDDR5 UltraDurable - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪650קשיח למחשב שולחני:WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platterכמות: 1 - מחיר: ₪309כונן אופטי:LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Blackכמות: 1 - מחיר: ₪108הרכבה:הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"חכמות: 1 - מחיר: ₪0סה"כ: ₪3121מתחרים בכל הצעה בפורומים!המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחהמחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3059 ₪ http://www.tms.co.il/preview/spec/ralb2wqkהערות:- שמתי לך 8 ג'יגה זיכרון, בסטיק בודד. לוח האם ששמתי כולל 4 חריצים, כלומר תוכל להכניס עוד 3 חריצי זיכרון בעתיד (סה"כ 32 ג'יגה זיכרון). אם אתה חושב שאתה צריך כעת 16 ג'יגה, אתה יכול כבר עכשיו לשים עוד סטיק. מצד שני, אם אתה חושב ש-16 ג'יגה זיכרון זה הכי הרבה שאי-פעם תצטרך, ניתן לחסוך מעט בלוח ולקחת את הדגם הזה שכולל רק 2 חריצים.- שמתי לך כונן קשיח בנפח טרה, משום שהפרש המחירים בינו לבין חצי טרה עומד על כמה עשרות שקלים, כאשר הטרה הוא גם כונן מהיר יותר. מה שכן, אם אתה רוצה לקבל תוספת ביצועים משמעותית מבחינת יכולות קריאה/כתיבה וגישה של המערכת, אתה יכול להוסיף כונן SSD בנפח 120 ג'יגה (הדגם הזה) שעליו תותקן מערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות. אגב, אם 250 ג'יגה בלבד יספיקו לך, אתה יכול לקחת רק כונן SSD בנפח הזה (הדגם הזה). לשיקולך.- כרטיס המסך ששמתי לך משתלם ונותן תוספת ביצועים מסויימת לתוכנות הגראפיקה (עם תמיכה ב-CUDA בנוסף). כמובן שיהיה ניתן גם להריץ משחקים מודרניים על הגדרות גראפיות בינוניות. במידה ואתה לא משחק והעריכה הגראפית אכן קלילה, ניתן לחסוך מאות שקלים ולקחת את הכרטיס הזה.- אני מציע לך ללכת לחנות מחשבים/אלקטרוניקה ולשחק שם עם כמה עכברים ע"מ לראות מה הכי נוח לך. כנ"ל מבחינת המקלדת. בנוגע לרמקולים, אמליץ בעיקר ללכת על דגמים של חברת מיקרולאב שמציעה איכות שמע מעט טובה יותר (לדעתי) מאשר המתחרים (כמו לוג'יטק או קריאייטיב).השארתי לך המון מקום בתקציב ע"מ שתוכל לשחק כמה שתרצה עם האופציות שנתתי.
פורסם 2013 באוגוסט 2412 שנים מחבר תודה רבה, אני חושב שבאמת אקנה עוד סטיק של זיכרון ואת הssd.אתה ממליץ על החנות הזאת מבחינת מחירים?בנוסף, אתה חושב שמשתלם לרכוש חלק מהרכיבים בdeal extreme או eBay? למשל את הssd והram.
פורסם 2013 באוגוסט 2512 שנים מחבר בנוסף, מה אתה אומר על הצעת המחיר הבאה:מארז FORCE 500 COOLERMASTER שחור USB3ספק כח A.PFC FSP460-60HCN FAN 12CM 460W FSPלוח GA-H77-DS3H GIGABYTEמעבד אינטל 3.2GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 3470זכרון KVR KINGSTON 8GB DDR3 1600MHZכ.מסך Nvidia GeForce GTX650 2GB-5 GIGABYTEצורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NSדיסק קשיח פנימי 2Y 1TB SATA3 7200 64MB WDמחשב ללא מערכת הפעלהכ.קול 5.1 מובנה בלוח האםכר.רשת 10/100/1000 1G LAN מובנה בלוח האםסה"כ כולל מע"מ 3,100 ₪ההבדל העיקרי שאני רואה הוא שהם מספקים לי כרטיס מסך טוב יותר לא? נערך 2013 באוגוסט 2512 שנים על-ידי kutomer2
פורסם 2013 באוגוסט 2512 שנים נהפוך הוא. כרטיס המסך חלש יותר. זה שכרטיס המסך כביכול חדש יותר, לא אומר שהוא חזק יותר. במקרה הזה, ה-GTX560 ששמתי לך יהיה עדיף גם לעריכה הגראפית, שכן הוא מבוסס ארכיטקטורה עדיפה עבור תוכנות גראפיקה.בנוסף, המארז כולל רק מאוורר אחד מה שיגביל מעט את זרימת האויר, לוח האם מעט מוגבל יותר מבחינת חיבורים והקירור למעבד טיפונת רועש יותר (במידה ואכן מדובר על גרסאת BOX).
פורסם 2013 באוגוסט 2512 שנים מחבר את הצעת המחיר הזאת קיבלתי מivory, הנציג הציג את כרטיס המסך בהצעה ככרטיס עדיף על הכרטיס בהצעה המקורית.ואני יצאתי מנקודת הנחה שאם הדגם חדש יותר אזי הכרטיס איכותי יותר, מסתבר שטעיתי.(חיפשתי באינטרנט השוואת בניהם מסתבר שהוא עדיף ב12%)תודה רבה!
פורסם 2013 באוגוסט 2512 שנים הנחתי שזה מאייבורי האמת, כי לצערי לא מזמן הלכתי עם חבר שלי לקנות מחשב, עם מפרט מאוד דומה לשלך. באייבורי ניסו לדחוף את אותו הכרטיס בטענה שהוא טוב יותר כי הוא חדש יותר. בכל מקרה, שמחתי לעזור ותתחדש :-)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.