עבור לתוכן

מבקש חוו"ד על "שילוש" למחשב משרדי+ סרטים עד 1K

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח

2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית, צפייה בסרטי FHD, גלישה ברשת, אופיס, קצת פוטושופ.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מבקש רק שילוש מעבד,זיכרון,לוח אם.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP, או משהו זמין באזור דרום-קרית מלאכי.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). תמיכה ב-USB3, לוח עם יציאת HD אבל לא חובה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כמה שאפשר לא קריטי

הכל התחיל בזה שהמחשב הוותיק שלי(6 שנים) הפסיק לעבוד יום בהיר אחד, בבדיקה נאמר לי כי לוח האם שלי (gigabyte DS3) מת ועלות תיקונו הגיעה לכ 400 ש"ח לכן החלטתי ללכת לכיוון של קניית רכיבים חדשים וקצת מותאמים יותר לשנה האחרונה.

אני מעוניין לשמר את המארז, gforce 7600GT כרטיס מסך ,HDD מהמחשב הישן ולרכוש מעבד,לוח וזכרונות חדשים שיהיו לפחות סבירים לשימוש של כמה שנים. האם יש בעיה כלשהי שאמורה למנוע ממני להזמין את החלקים האלה בנפרד מהאינטרנט ולהרכיב בעצמי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

זה מה שמצאתי וחשבתי להזמין ולהרכיב לבד(אם זה הגיוני)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual-Core Pentium G645 2.9Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪263

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪345

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 1 - מחיר: ₪165

סה"כ: ₪816

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 800 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/86dxp1zk

פורסם

איזה לוח בדיוק נדפק לך (DS3 היה בכמה סדרות), ומה שאר נתוני המחשב? כמו ספק כח, מארז (סטנדרטי?), זיכרון ועוד).

כי אם אין לך בעיה לפרק ולהרכיב לבד, והלוח הוא בוודאות הבעיה, אני חושב שיהיה ניתן למצוא לוח חלופי חדש באיזור ה-250-300 ש"ח.

בכל מקרה, אם אתה נחוש ללכת על שילוש חדש הייתי מציע על משהו כזה. על הדרך, אני הייתי מוכר באיזה 50 ש"ח את כרטיס המסך שלך ולוקח את 5670 (הספציפי ששמתי לך). הוא חזק הרבה יותר, לוקח פחות חשמל ועדכני יותר (גם מבחינת הרצה חומרתית של תכני HD ותלת מימד לדוגמא). המפרט כולל מעבד מעט חזק ומעודכן יותר, לוח-אם משתלם יותר, זיכרון 4 ג'יגה כמובן ואת הכרטיס המסך שציינתי.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪261

קירור למעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪285

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 1 - מחיר: ₪165

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪270

סה"כ: ₪1024

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1004 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ehapgtcq

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה מאוד.אנסה להוסיף פרטים לגבי המחשב הישן

הלוח הספציפי הוא GIGABYTE GA-965P-DS, ספק 500W ג'נרי, מעבד core 2 dou מהראשונים (לא זוכר בדיוק את המהירות), 2 HDD די מיושנים, צורב DVD, כרטיס מסך כמו שציינתי 7600GT,אני מצטער שאני לא יודע את המינוחים המקצועיים אבל המארז היה די גדול(היה צריך להכיל את הכרטיס מסך) עם כניסות USB בפרונט, סטנדרטי.

2 שאלות לגבי המפרט שהמלצת:

1.אני רואה הרבה בהמלצות כאן את המעבד הזה G2030 ומשום מה מוכר בחנות מחשבים באזור המגורים שלי טוען כי המעבד G645 חזק יותר מכיוון שההגדרה של G2030 היא "חסכוני באנרגיה" וזה בא על חשבון ביצועים. האם להתעלם מההערה?

2.לגבי הלוח שהמלצת- במידה ואני מוכן להשקיע את האקסטרא 50 ש"ח הפרש בינו לבין הלוח שבמפרט שכתבתי, האם יש משהו אחר שצריך למוע ממני לחשוב עליו כאפשרות לשילוש? תאימות למעבד?

פורסם

חבל שמדובר על ספק גנרי, יש סיכוי שהוא זה ששרף לך את הלוח (בטוח שהבעיה היא בלוח, כן?).

1. אל תלך אליו, כי מה שהוא אמר לך זה חד משמעית לא נכון. סדרת G2XXX נועדה להחליף את סדרת G6XX. תוכל לראות בלינק הבא את הבדלי הביצועים הכלליים בין השניים (הגרף הראשון)- http://www.cpu-world.com/benchmarks/Intel/Pentium_G2030.html

2. אין סיבה בכללי לקחת את הלוח שהצעת. אם אתה רוצה לוח עם יותר יציאות ופיצ'רים, בתוספת כספית קטנה נוספת יש לך את הלוח הזה, המבוסס ערכת שבבים מתקדמת יותר. השאלה היא, למה אתה צריך אחד כזה בכלל?

מבחינת תאימות יכולים להיות הרבה פקטורים, החל מהספק ועד לכוננים הקשיחים.

הכוננים הקשיחים הם עם חיבור SATA או IDE?

היות ויש לך ספק גנרי (ואני מתאר לעצמי שגם המארז לא במצב הכי טוב שלו), בתוספת כמה מאות שקלים ניתן לקנות מחשב חדש (במידה והכוננים הקשיחים עם חיבור SATA ותקינים כמובן, ניתן להשאיר). ככה, אתה גם תחסוך כמה עשרות שקלים בשל המבצעים של קניית מחשב חדש, וגם תוכל להיות עם ראש שקט שיש לך חומרה איכותית ולא זבל. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר,

1.לגבי הספק- תוכל לעזור לי להבין אם הוא גנרי או לא? זה הדגם hec-500td-tf http://www.on-off.co.il/?action=p869086

2.שוב לגבי הלוח רק אם תוכל לחדד למה לא את הלוח שהצעתי ? פשוט ראיתי שיש לו גם USB3 וגם HDMI והוא זול יותר מהלוח השני שהצעת(MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0)

3.לגבי המארז- איך אני יכול לדעת האם הוא מספיק טוב לשימור או לא? אני מצרף תמונות שלוqyzt.jpguuhe.jpge6fo.jpg

במידה וגם המארז לא סביר, אשמח להמלצה לאחד סביר, ואז באמת כבר זה יהיה לקנות מחשב קומפלט :)

פורסם

1. הספק אינו גנרי, אך גם לא איכותי במיוחד. במידה והוא נמצא אצלך מספר שנים, הוא מן הסתם התיישן ויכול להיות שהמתח שהוא מוציא לא יציב כמו שהיה, לכן יש סיכוי אפילו שהוא זה ששרף לך את הלוח למשל. אם אתה ממש רוצה לחסוך אתה יכול להשאיר אותו.

3. הלוח ששמתי לך במפרט זול מהלוח שאתה שמת בשלך. לוח ה-H77MA-G43 ששמתי כאלטרנטיבה נותן לך יותר בתוספת כספית קטנה (חיבורי PCI-E במקום PCI המתיישנים, יותר חיבורי האודיו אם תרצה לחבר מערכת 5.1/7.1, תמיכה ברייד ועוד). היציאות ע"ג הלוח לא רלוונטיות, שכן אם תקח את הכרטיס שהצעתי כחלק מהמפרט, הוא כבר כולל חיבור HDMI, VGA ו-DVI (לפי הנתונים המוצגים שם כמובן).

היכן צירפת את המארז? בכללי אם עד כה הוא היה שקט יחסית ואתה מרוצה ממנו והוא די סטנדטי, החומרה אמורה להתאים ותוכל להשאיר אותו.

באנדל ספק+מארז חדשים מינימאליים יעלו לך 300 ש"ח צפונה (כמו הבאנדל הזה למשל). כמו כן, בדוק בבקשה לגבי הכוננים הקשיחים שלך האם הם עם חיבור SATA או IDE ע"מ לבדוק תאימות ללוח האם.

פורסם

אוי וואי, מה זה הדבר הזה (זה ממלחמת הכוכבים לא?)

בכל מקרה, מבחינת תאימות לא אמורה להיות בעיה, תביא את המארז לחנות ע"מ שירכיבו לך עם החומרה החדשה.

מחשב עם מארז+ספק חדשים יעלה באיזו ה-1300 ש"ח, לדוגמא:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪261

קירור למעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 350W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪310

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪146

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪270

סה"כ: ₪1270

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1245 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/wb1j6ml8

פורסם
  • מחבר

סטאר וורס אהה.?

לגבי הספק, איך אוכל לאבחן אם הוא דפוק או לא? אני לא רוצה שהוא יחריב לי את הרכיבים החדשים

פורסם

למיטב ידיעתי זה בעייתי לבדוק יציבות ספק שכן יש צורך בציוד בדיקה מקצועי.

כעיקרון זה שיקול שלך, יכול להיות שהלוח נדפק בגלל בעיה בו, ויכול להיות שהוא נדפק ממתח לא יציב מהספק.

כמו שניתן לראות, מדובר כאן על הוספה של סביב ה-250 ש"ח למארז וספק חדשים בסיסיים עבורך (לא גנריים כמובן).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יאיר!

בסוף הזמנתי את השילוש הבא:

מעבד 2030 https://www.tms.co.il/product/12845 ומאוור של אינטל.

לוח(הייתי עקשן משום מה לקחת את הגיגהבייט) - B75 אבל כאן קרה לי משהו דפוק- פשוט הזמנתי מהחנות באזור שלי את המעבד B75M D3 וביקשתי שזה יהיה הדגם עם תמיכה ב USB3 וגם ב HDMI ולהפתעתי הגיע דגם אחר, B75M D3V במקום D3H. זה הלוח https://www.tms.co.il/product/11278

כמה זה נורא?

זיכרון 1600 4GB של CRUICAL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים