עבור לתוכן

חבר נוסע לאמריקה, האם יהיה באפשרותו להביא חלקי מחשב חזרה?

Featured Replies

פורסם

האם זה לא יהיה בעייתי במכס?

יש איזה גבול של עד כמה חלקים או המחיר של החלקים שאפשר להביא?

רציתי שיביא לי, לוח אם, מעבד וקירור נוזלי למעבד

190$    ASUS SABERTOOTH 990FX

70$ COOLER MASTER Seidon 120XL

200$ AMD FX-8350 Vishera 4.0GHz (4.2GHz Turbo) Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor FD8350FRHKBOX

ואם זה באמת דיי בטוח להביא את החלקים, אפילו הייתי מוסיף זיכרון ודיסק קשיח.

פורסם

על פי חוק, אתה צריך לשלם על הכל מע"מ.

באופן כללי, לא משתלם להביא חלקי מחשב. (גם אם אתה מבריח) המחירים בישראל זולים ברוב המקרים, ובהתחשב בחוסר האחרויות/עלוית שליחה הלוך ושוב לחו"ל, המחיר יכול לצאת יותר יקר.

חלקי AMD אכן יקרים יותר בישראל, אך אם כבר להביא רק מעבד שאמינותו גבוה, וגם אם תצטרך לממש אחריות, המשלוח יהיה זול.

אפשר גם להביא את הקירור שלך... בנוגע לזכרון, רק אם עולה משמעותית יותר זול.

דיסק קשיח בטח לא להביא. מדובר באחד מחלקי המחשב הפחות אמינים, והחיסכון קטן. באותה מידה גם לא ליבא לוח אם.

פורסם
  • מחבר

מע"מ זה יורד לי באותו רגע כשאני קונה את החלק מהחנות, לא?

זה לא משהו שאני צריך לשלם עליו במכס, נכון?!

פורסם

מע"מ אמריקאי (Sale tax) יורד לך לפי המדינה בארה"ב שבא קנית את החלק, וכמו בישראל, החנות גובה אותו. זה נא בין ללא מע"מ ל 10%. (האחרון בעיר ניו-יורק)

שים לב, האמריקאים לא מפרסמים את המס הזה בפרסומי המחירים שלהם. כך שאם המחירים שפירסמת הם מניו-יורק, אז תוסיף להם בערך 10%.

ללא שום קשר לזה, אתה צריך לשלם 18% מע"מ ישראלי כאשר אתה יורד מהמטוס ועובר במכס. אתה יודע, אתה אמור לעבור במסלול האדום ולא הירוק, ולהצהיר על מה שקנית בצירוף חשבוניות, ולשלם מע"מ ישראלי.

לכן אמרתי שלא בהכרח יותר זול לקנות חלקי מחשב בארה"ב.

פורסם

בד"כ לא גובים ממך מע"מ בעת קניית מוצר שאינו מיועד לשימוש מיידי במדינה שאינך תושב בה (גם בישראל, תיירים יכולים לקבל החזר מע"מ עם עזיבתם), אבל בארה"ב המס המקומי, כפי שהסביר הבחור הנחמד לפני, נגבה בכל קניה הנעשית במקום (הוא לא נגבה בהזמנות אל מחוץ למדינה) ואינו מוחזר - גובהו תלוי במדינה (state) ובעיר בה נעשית הקניה, ונע, בערים הגדולות, בין 6.5 ל9.5 אחוז (אגב, בניו יורק זה 8.875% ולא 10% כמו שרוג'ר אמר).

בנוסף אליו, אתה אמור לשלם גם מע"מ על המוצרים בעת החזרה לארץ - המע"מ חל על כלל מחיר הקניה בארה"ב, כולל המס המקומי. כך, על מוצר שתקנה בניו-יורק שמוצג עם תוית מחיר של 200$, תשלם 257$=1.18*1.08875*200 - תוספת של מעל רבע מהמחיר.

האם זה משתלם? יש, כמובן, את כל השיקולים שהזכיר רוג'ר - ובנוסף לדבריו, כדאי להזכיר שבניגוד לישראל, בארה"ב רוב חלקי המחשב נמכרים עם אחריות מלאה לשנה בלבד ולא לשלוש שנים כנהוג בארץ (לרוב ניתן לקבל אחריות ארוכה יותר, אבל זה יעלה לך, ולפעמים לא מעט). עם זאת, כדאי גם לציין שלחלק מהיצרנים יש יבואנים בארץ שיטפלו בהחזרים במסגרת האחריות גם אם המוצר נקנה במדינה אחרת. הדבר משתנה ממוצר למוצר ומיצרן ליצרן.

השורה התחתונה היא, שיבוא מחו"ל עשוי להיות משתלם רק בתנאי שהפער במחירים הוא מאוד משמעותי. היכן הפער הנ"ל משמעותי? לרוב, במוצרי high end, כגון לפטופים חזקים במיוחד או כרטיסי מסך מתקדמים (כשאני אומר "מתקדמים" אני מתכוון לאלו שעולים +2000 שקל), או כאשר בדובר במוצרים שיש להם כאן בארץ נתח שוק מוגבל מדי בשביל יבוא סיטונאי. על חלקי מחשב נפוצים, כגון קשיחים או זכרונות, לא תחסוך דבר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על העזרה..

הדבר נכון גם לגביי סמארטפונים כנראה. אז לא נשאר לי מה לבקש :angry:

פורסם

בסמארטפונים יש גם מס קניה נוסף על המע"מ. בערך 36% ביחד.

אך מכשיר קטן תמיד ניתן לשים בכיס :x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים