עבור לתוכן

בעיות לאחר פירמוט

Featured Replies

פורסם

לאחר שפשוט קיבלתי עצבים החלטתי לפרמט המחשב.( או בעצם את הווינדוס) יש לי 2 HD כאשר אחר מחולק ל2 פרטישנים ועל אחד מהם מותקנת מערכת ההפעלה©. בטעות התקנתי גם על ה HD השני את מערכת ההפעלה,(E) אך פימטתי את הכונן הזה.

והבעיות:

משום מה עדיין יש לי אפשרות בחירה בין 2 מערכות ההפעלה (של C ושל E) למרות שפירמטתי את E.

אין לי אפשרות ל "stand by" של המחשב(המקש מעורפל ולא פעיל).

ועדיין למרות שהתקנתי מחדש ופירמטתי , יש לי תוכנות ישנות ב program files ( מוזר...?!) ובעצם כל C ,מלבדהווינדוס שהותקן מחדש לגמרי, עדיין יש בו את התיקיות הישנות.

HELP

???

פורסם

1 - תפריט הבחירה בין 2 מערכות הפעלה מוגדר בקובץ Boot.ini (קובץ טקסט פשוט), מחיקת מערכת לא מורידה אותה מהתפריט אוטומטית. כל מה שאתה צריך לעשות זה לערוך את הקובץ ולמחוק את השורה שקוראת למערכת ההפעלה שלא קיימת יותר.

2 - בד"כ כשאין אפשרות לstandby זה אומר שחסר דרייבר ללוח האם או לחומרה אחרת שנחוצים להפעלת האופציה הזו. בטוח שהתקנת את כל הדרייברים הנחוצים? כולל הדרייברים של לוח האם עצמו? אם התקנת הכל, זה יכול להיות עניין של הגדרות ניהול חשמל בביוס ו/או במערכת ההפעלה.

ישנם גם כמה התקני חומרה ישנים (כמו sb-live) שהדרייברים שלהם לפעמים עושים תקלות משונות עם ההגדרות של ניהול החשמל.

3 - לגבי שאריות הקבצים שנשארו לך - זה רק אומר שלא פירמטת את ההארדיסק אלא "דרסת" את מערכת ההפעלה ע"י מערכת חדשה ופשוט השארת את כל הזבל הישן.

ואל תגיד - "לא יכול להיות, בטוח שפירמטתי!", בטוח שפספסת משהו בדרך ולא פרמטת את המחיצה, אחרת לא היה עליה כלום.

פורסם
  • מחבר

וואלה TomB , שיחקת אותה.

אכן אני לא בטוח במה בחרתי ברגע שהתקנתי מחדש את ה OS . היו כמה אפשרויות לפרמט : quick format, format , leave files intact .יכול להיות שבאמת בחרתי את האפשרות האחרונה.

ואכן לא התקנתי את כל הדרייברים של לוח האם :-*

האם אתה ממליץ לפרמט שוב מחדש ?( כמעט לא התקנתי כלום מאז ההתקנה) ברגע שהביוס עולה, איך אני יודע מי מ2 מערכות ההפעלה היא הנכונה? כנ"ל לגבי השינוי בקובץ. האם ישנה דרך אחרת שה OS יעלה אוטומטית?

תודה , חיים

פורסם

עדיף לך מאוד לפרמט את C וזהו. התקנה מחדש על ההתקנה הישנה זה ממש לא מומלץ, וזה גם לא פותר הרבה בעיות. כל הזבל עדיין על המחשב, כמו שאתה רואה (ולפי ניסיון אישי שלי, הבאגים בווינדוס רק מתרבים אחרי דריסה כזאת של התקנה קודמת).

ואם תפרמט שוב, הבעייה השנייה ששאלת עליה גם תיפתר. הקובץ boot.ini ש-TomB דיבר עליו נמצא על C. אם תפרמט, הוא יימחק, ובהתקנה של ווינדוס חדש יוחלף בקובץ חדש שיכיל נתונים רק על מערכת הפעלה אחת, זאת החדשה שאתה מתקין על C. לא תצטרך להתעסק איתו יותר והווינדוס החדש שיותקן על C יעלה באופן אוטומטי.

שים לב שבשלב ההתקנה שבו תראה את האפשרויות הבאות:

Quick format using NTFS

Format using NTFS

Quick format using FAT

format using FAT

Leave the partition...

לבחור את אחת מארבע האפשרויות הראשונות ולא האחרונה. אם אתה יודע מה ההבדל בין שתי מערכות הקבצים (FAT ו-NTFS), תבחר את זאת שמתאימה לך יותר. אם לא, אתה יכול לקרוא פה בפורום על ההבדל (היו הרבה ת'רדים גדולים על זה), או שלדעתי, אתה יכול פשוט לבחור NTFS וזהו.

פורסם
  • מחבר

ok

I have formated C and installed new windows

But i still have to choose from 2 OS :-[

and after i have installed board drivers( asus p4p800) i still cant go to "stand by " mode

sorry for the english- hebrew not yet installed.

פורסם

הוא עדיין "רואה" את המחיצה השניה כמחיצה שיש עליה מערכת הפעלה (אתה בטוח שמחקת את מה שהתקנת על E?)

בכל מקרה, תערוך את boot.ini שב-:C

אתה תראה שם משהו דומה לזה:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

תופיע לך עוד שורה חוץ מהשורות האלה היא תראה בערך כך:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

(ההבדל הוא במספור של הpartition)

פשוט תמחק אותה ושמור את הקובץ.

לגבי הstandby - קודם כל בדוק שהתקנת את כל הדרייברים הנחוצים והנכונים לכל החומרה שלך.

בנוסף, כנס לControl panel -> display -> screen saver -> power -> Advanced ובדוק אם יש לך אופציה שנראית בערך כמו "enable advanced power management", אם היא מופיעה ולא מסומנת, סמן אותה.

אם אתה צריך עזרה בנושא ההגדרות של העברית, תציץ כמה ת'ראדים אחורה, מישהו שאל איך להתקין XP ורשמתי לו שם את כל השינויים שצריך לעשות כי להפעיל את העברית.

פורסם
  • מחבר

אני פירמטתי לחלוטין את E . האם הפירמוט אמור "להראות" למחשב שאין שם מערכת הפעלה ? אם כן אני אנסה לפרמט שוב. אני גם אבדוק את נושא ה"פאוור מנגמנט" כשאגיע הבייתה.

תודה בינתיים, ואין לי בעיה להתקין עברית פשוט כבר היה מאוחר.

אגב "מנהל", לא עשיתי דאבל פוסט. אחד מהמנהלים כנראה העביר את ההודעה מפורום אחר לפה .

פורסם

דרך אגב בשביל לבטל את התפריט בחירה של מיקרוסופט ממש לא צריך לערוך שום קובץ

אתה עושה כפתור ימני על "המחשב שלי" -> "מתקדם" -> "הפעלה ושחזור - הגדרות" -> ובשתי האופציות האחרונות לרדת ל 0 שניות

ואז זה בעצם בוחר את המערכת ההפעלה הראשונה בתור ברירת מחדל ולא מציג את התפריט...

פורסם
  • מחבר

the nightmare doesnt end...

now my D local disk and E has replced themselves.

D is now named E and vise versa.

how did that happen and how i change that?

פורסם

לvatos locos

המינימום שמה זה 3 שניות

למיקו

מקש ימני על המחשב שלי --->ניהול-->ניהול דיסקים

אני מאמין שמשמה אתה תסתדר לבד..

פורסם
  • מחבר

טוב, פירמטתי שוב את המחשב, יצרתי את ה partitions מחדש, ובנתיים הכל הסתדר, תודה.

פורסם

המינימום שם זה 0 שניות והתפריט לא מופיע בכלל

אחרי שהתקנתי את ה XP מחדש הוא שם לי את התפריט הזה

התקשרתי למיקרוסופט ישראל והם אמרו לי להעמיד את שתי האפשרויות על 0 שניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים