עבור לתוכן

נסיעה לקליפורניה

Featured Replies

פורסם

לגבי רכב, אני יכול להעיד מנסיון שהרבה יותר טוב להשכיר את הרכב מישראל.

זה גם יותר זול, אך גם עם ביטוח הרבה יותר טוב. לדוגמה: ביטול השתתפות עצמית, שלא קיים כאשר אתה שם, או עולה המון כסף.

לפני כשנה טיילתי בארה"ב, ולא ידעתי מתי אצטרך את הרכב ולכן לא שכרתי מראש מישראל.. אך כן בדקתי מחירים לפני שיצאתי לחו"ל. כאשר רציתי להשכיר, התחלתי להרים טלפונים , ולבדוק באינטרנט. המחירים היו הרבה יותר יקרים ממה שזכרתי מהבדיקות שלי בישראל. אז לבסוף, הרמתי משם טלפון לממסי ישראל, והזמנתי מוסטנג כולל קילומטראז' ללא הגבלה, וכל הכיסויים האפשריים הביטוחיים, כולל ביטול השתתפות עצמית, ומיכל דלק מלא. (מחזירים ריק) וכל זה יצא יותר זול מהשכרה בסיסית שם ללא ביטוחים, וללא דלק.

פורסם

אני הייתי בכמה מקומות שהזכרתם כי ההורים שלי גרים בSan Diego. עדיין אני לא אוהב טיולים אני חושב שיש כלבי ים בחוף של La Jolla ואריות ים בדרך מסאן דיאגו ללוס אנג'לס או San Francisco הגן חיות גדול מאוד ויש שם גם הרבה צמחיה מכל העולם. הייתי פעם בuniversal ב LA . באנו בבוקר והלכנו בצהריים (פחות עמוס בבוקר) . הלכנו גם לChina Town ב LA ונחמד שם ולא זכור לי שהמזכרות שם היו כלכך יקרות (בold town san diego המחירים די גבוהים) . הייתי גם בalkatraz פעם אחד יש שם כלבי ים במזח לא הדבר הכי מלהיב יש סיכוי שהטיול הימי היה יותר מעיין. בsea world הייתי איזה פעם אחת זה נחמד ולא יותר יש להם גם manatee אני חושב.

היינו בביקור לא מזמן כי אחי התחתן. הטיסה די קשה משהו כמו 15 שעות באוויר 20 סך הכל ויש גם בדיקות TSA באמצע . בטיסה הבינלאומית היו מסכים אבל המטען USB לא עבד אבל עדיין היה לי גיבוי. בטיסה חזור היה מטען USB אבל נתנו לנו מקום גרוע אז טסנו את כל הטיסה עם התינוק על "הידיים". בטיסות הפנימיות לא היה כלום והאוכל היה בתשלום. יש להם לרוב אינטרנט בטיסה פנימית בתשלום אבל לא נראה לי שזה שווה את זה בשביל 5 שעות.

לא הלכתי כלכך לטיולים רק לold town פעם אחת ולקנות שטויות עם אבא שלי ב fry's (לא ממש הייתי צריך משהו). הGPS עוזר כי הכבישים יכולים לבלבל שם. צריך לזכור שאפשר לפנות ימינה באדום ושמאלה בירק ישר אלא אם כן כתוב אחרת. מבחינת טלפון אבא שלי סידר לנו סימים מקומיים אבל התמיכה של AT&T לא היתה משהו אבל הסתדרנו.

חוץ מזה עוד המלצה מבחינת מיים האילו של nestle סבבה . רוב המים בארה"ב גם המינרלים יהיו לך מרים חוץ מאולי כאילו שמיובאים מאירופה.

אני חושב שלקנות בגדים ונעלים זה הכי טוב כי זה מה שאשתי קנתה. היא לא ממש נסעה לoutlet אבל מצאה דברים סבבה במחירים טובים. המזוודות עלו הרבה במשקל כשחזרנו.

פורסם
  • מחבר

תודה חבר'ה על התגובות.

בעיקרון היעדים המוכרים והנפוצים כמובן שמתוכננים לנו! במיוחד ליונברסל סטודיוס.

סביר להניח שניתן גיחה לחופים באיזה יום אבל מרגיש לי מטופש לבזבז על זה יום טיול כשיש כל כך הרבה מקומות לראות, לא?

אולי בגלל שלא הייתי ואני לא יודע באיזה חופים מדובר :/

בכל מקרה בנוגע לשיח רכבים שהתפתח כאן- בינתיים בדקתי והבנתי שיש את חברת טרפיטי שעובדת בארץ עם אלבר והם מציעים מחירים ממש זולים, זה ייצא בסביבות ה30 דולר ליום.

אני גם שמעתי על העניין של הביטוח ושעדיף באמת להשכיר ולהסדיר את העניין של הרכב עוד בארץ. אז כנראה שנלך על זה. מה גם שאני אישית ממש מעדיף לסגור על חברה ישראלית שאני יכול לסמוך עליה ויש לי לפי לפנות ועם מי לדבר בכלל מקרה שהוא.

פורסם
אני מסכים. קליפורניה זה מקום עצום, מגוון ומלא מקומות מעניינים. בסופו של דבר, אם נבטל קונפדרציות ופדרציות, זוהי המדינה המתקדמת, המפותחת והעשירה ביותר בעולם.

מה עם ניו יורק? שוויץ? דובאי? ועוד איזה מדינה מאוד עשירה במזרח הרחוק ברח לי השם (עם אחוז המיליונרים הכי גבוה בעולם כ-10%, לא יפן)

לא שאני מזלזל חלילה בקליפורניה..

פורסם

במדינת ניו יורק אין עוד הרבה ערים "ממש גדולות" חוץ מניו יורק סיטי. בקליפורניה יש לך את סקרמנטו, סאן פרציסקו + כל איזור עמק הסיליקון (רק שם מתגלגלים סכומי כסף עצומים), סאן דייגו, LA ועוד.

בכל מקרה, היא לא באמת "הכי עשירה" (ולא מדובר על זה שיש לה איזה שליט עשיר, אלא על סהכ תמג), זו היתה הגזמה. אם כי המדינות שדיברת עליהן הן לא אלו שעוקפות אותה.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:USA-World_Nominal_GDP.PNG

פורסם

בקליפוניה מושקעים סכומי עתק באנרגיה חילופית.

אני נסעתי לאורך כביש שעולה לגבעות עם כמות מטורפת של שבשבות רוח ענקיות מהסוג שאפשר לראות בתצפית של רמת הגולן

פורסם
במדינת ניו יורק אין עוד הרבה ערים "ממש גדולות" חוץ מניו יורק סיטי. בקליפורניה יש לך את סקרמנטו, סאן פרציסקו + כל איזור עמק הסיליקון (רק שם מתגלגלים סכומי כסף עצומים), סאן דייגו, LA ועוד.

בכל מקרה, היא לא באמת "הכי עשירה" (ולא מדובר על זה שיש לה איזה שליט עשיר, אלא על סהכ תמג), זו היתה הגזמה. אם כי המדינות שדיברת עליהן הן לא אלו שעוקפות אותה.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:USA-World_Nominal_GDP.PNG

לקליפורניה יש את הכלכלה הגדולה ביותר בארה"ב בגלל שהיא המדינה הגדול ביותר (אוכלוסיה גדולה יותר מכל קנדה או אוסטרליה), מבחינת תמ"ג לנפש היא עשירה רק במעט מהממוצע הכלל אמריקאי, ובכלל קליפרורניה כבר שנים בעלת חוב שלא יבייש את יוון או ספרד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_between_U.S._states_and_countries_by_per_capita_GDP_(nominal)

בכל זאת זה בקליפורניה יש המון מקומות מדהימים לבקר בהם, במיוחד כשאתה בא מחוץ לארה"ב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים