עבור לתוכן

נסיעה לקליפורניה

Featured Replies

פורסם

לקראת חופשת החגים המתקרבת, אנחנו מתכננים לנסוע לקליפורניה.

יש כאן מישהו שהיה שם? יש מקומות שהם מומלצים במיוחד? מרכזי קניות מעניינים במיוחד? יש מה שכדאי לקנות שם שזול משמעותית מהארץ?

בנוסף אני מתלבט אם להשכיר רכב כאן או שם... השיקול הוא כלכלי כמובן וגם מבחינת האמינות- בארץ אנחנו מכירים את החברות ובחו"ל פחות..

מה דעתכם?

תודה !

פורסם

מקנא בך :(

קליפורניה גדולה מאוד, זה כמו לשאול "מה יש לעשות בישראל" רק בערך פי-20 יותר בגודל :)

כמה זמן אתם מתכננים להיות שם?

יש את המובן מאליו - לוס אנג'לס.. לטייל קצת בעיר באיזור הוליווד, בוורלי הילס וכו'.. משם להמשיך לסנטה מוניקה (למזח המפורסם) עד השקיעה...

ביוניברסל סטודיוס אפשר וצריך להיות יום שלם.

מבחינת חופים וכו' אפשר ללכת למקומות המפורסמים, וניס ביץ' למשל. יש שם הרבה אטרקציות והמקום דיי מתוייר. אפשר גם לסטות קצת הצידה ולהגיע לחופים של מליבו :)

משם אפשר להמשיך לסן פרנסיסקו המפורסמת מצפון, או להמשיך דווקא לצד הדרומי ולהגיע לסן דיאגו - שם תוכלו ללכת לגן החיות הגדול בעולם ו/או לעולם המים. אם תהיו שם אז בערב שווה לקפוץ ל-old town, מעיין מדרחוב כזה שמדמה את סאן דיאגו הישנה - אווירה נחמדה למדיי.

וזאת רק ההתחלה.... אפילו לא חלקיק מקליפורניה.

מבחינת קניות, ארה"ב זאת ארה"ב.. את המחירים אתה מכיר, אין פתאום משהו שיפתיע אותך במיוחד.

מבחינת רכב, אני לא חושב שזה משנה אבל תבדוק מול סוכן נסיעות/באינטרנט. אל תשכח שמדובר על אותן חברות השכרת רכב שאתה מכיר מהארץ, אין משהו שונה במיוחד.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

לגבי רכב.. לא בדקתי את זה אבל אם אתה חובב רכב, יש מצב תוכל לשכור שם HUMMER יחסית בזול

פורסם

אני שכרתי דרך האתר של אוויס ישראל.

יש להם תכנית מצויינת של כיסוי מלא בלי השתתפות עצמית + GPS ואפילו מיכל דלק בחינם.

פעם שמעתי שיש בעיה עם השכרה בארה"ב מאחר ולאמריקאים יש כיסוי ביטוחי שצמוד אליהם ואז לכאורה ההשכרה יוצאת להם זולה כי הם לא צריכים ביטוח.

מה שלא תקף לך כתייר. לכן כדאי להשכיר הרכב לפני הנסיעה.

פורסם

אל תהיה נאיבי, זה לא מיכל דלק בחינם - אתה משלם עליו וזה מגולם מין הסתם בתשלום המלא...

באותו נושא - שים לב שיש לחברות השכרת הרכב אפשרות להחזיר את הרכב עם מיכל מלא, או אפשרות להחזיר אותו איך שבא לך.

כמובן שהאופציה הראשונה היא הטובה יותר - כי אחרת אתה פשוט משלם מראש מחיר של מיכל מלא ואתה בהכרח מפסיד כסף אלא אם אתה מצליח לתכנן את הנסיעה כך שאתה מחזיר את הרכב כשהוא בדיוק על אדי הדלק האחרונים.

האופציה השניה היא לכאורה פשוט נוחה יותר (אתה חושב לעצמך "למי יש כוח לתדלק את הרכב בסוף השכירות..."), אבל כמעט תמיד יש תחנת דלק ממש צמודה לחברת ההשכרה - כך שזה ממש לא סיפור.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

מן הסתם האפשרות הטובה ביותר היא מחיר ההשכרה מינוס מחיר המיכל. אם עלות ההשכרה היא אותו דבר כמובן שהאפשרות השניה עדיפה.

פורסם

הנחות מענינות אבל הסיפור האמיתי מעניין יותר

לקחתי את הרכב בלוס אנג'לס מתוך ידיעה שאני מחזיר מיכל דלק ריק.

העובד התווכח איתי ואמר לא. אתה צריך להחזיר מיכל דלק מלא.

לפני ההחזרה בלאס וגאס מילאתי את המיכל עד הסוף ונכנסתי עם המיני ואן לתחנת ההשכרה

אמרתי לזקן שבדק את האוטו, הנה תבדוק המיכל מלא.

ההוא אומר לי למה מילאת יכלת להחזיר עם מיכל ריק..

בקיצור נכנסתי למשרד והמנהלת עשתה לי זיכוי בויזה של 60$ בלי להתווכח ובלי קבלות

פורסם

אני מסכים. קליפורניה זה מקום עצום, מגוון ומלא מקומות מעניינים. בסופו של דבר, אם נבטל קונפדרציות ופדרציות, זוהי המדינה המתקדמת, המפותחת והעשירה ביותר בעולם.

סן פרנציסקו היא עיר מרתקת ומדהימה ואם יש מבחינתי "חובה" אחת שם, זו היא.

את LA פחות אהבתי, היא הרבה פחות "עיר" ויותר מעיין "איזור". אסופה של שכונות שכל אחת מהן היא תת-עיר שכזו. כמובן שאני מניח שאם כבר נמצאים בקליפורניה, חייבים ללכת לשם. בשביל LA מומלץ מאוד רכב.

סן דייגו גם היא עיר מהממת. כשאני הייתי שם ביקרתי בנושאת מטוסים כלשהי וזה היה מעניין, אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, צריך לבדוק. לאחר מכן אני זוכר שאכלנו באיזו מסעדה שצילמו בה סצינה של TOP GUN.

מסן דייגו אפשר לקפוץ לטיחואנה (מקסיקו). זה נחמד בשביל הקטע, אבל המקום דיי מסריח. כן נחמד בשביל להגיד שהיית במקסיקו ולראות כמה המקום הזה דוחה.

יש את פארק יוסמיטי בקליפורניה, שזה פארק בגודל של איזה רבע ישראל. מקום מדהים - חובה להיות שם מבחינתי (ולא כאיזה חובב טבע גדול). אחרי שמבקרים במקום כזה מבינים כמה האנשים שאומרים שיש לנו "ארץ מדהימה" מבלבלים את המוח. במקום הזה יש איזורים עם טבע פראי לחלוטין. בערב אין שם תאורה מלאכותית כדי לא להפריע לטבע ופשוט שורר שם "חושך מצריים".

קניות במרכזי הערים הגדולות, מנסיוני, פחות מומלצות. יותר זול מבארץ, אבל לא בהבדל משמעותי. אם אתה כן שוכר רכב, אתה תתקל ב Outlets בעת הנסיעות בין הערים. שם יש חנויות של מותגים כגון CK, ליוויס, VANS ועוד שאפשר למצוא בהן דברים ממש בגרושים (ולא ג'אנק, אלא דברים טובים). מומלץ ביותר לחפש איזה Outlet כזה. אם אתה חובב בגדים בסגנון VANS, אני ממליץ לך בחום "לחגוג" שם, כי אפשר למצוא שם דברים סופר משתלמים.

בנוסף, יש בארה"ב רשת בשם Tjmax (משהו כזה) שמוכרת כל מני עודפים של מותגים (בגדים). יש לי חולצה של ראלף לורן שעלתה לי משהו כמו 20 דולר ועד היום אני משתמש בה. חולצה באיכות מעולה. ממליץ לחפש את החנויות האלו. כמובן שגם מומלץ ביותר לבקר בחנות של WalMart ולו רק בשביל החוויה.

נ"ב

אני לא יודע כמה זמן אתה מתכנן להיות שם, אבל אני ממליץ בחום להקדיש לכל עיר לפחות חמישה ימים.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

אני אהבתי את לאס וגאס. הייתי שם 5 לילות והספקתי רק חצי מקום.

לא באתי להמר ואם בכל זאת רוצים קצת אז יש שם מכונות של 5 סנט. אבל זה לא העניין אלא האטרקציות שיש בכל מלון ומרכז. מבחינתי זו העיר הכי מענינת בארה"ב.

פורסם

לאס וגאס מרשימה מאוד, אבל היא לא בקליפורניה :)

בכל אופן גם לדעתי בהחלט שווה להגיע אליה ל-3-4 ימים לפחות. היא נמצאת אומנם במרחק 5 שעות נסיעה מלוס אנג'לס - אבל מניסיון זה עובר כמו כלום. מה גם שתוכל לקפוץ באמצע הדרך ל-Calico, עיר "רפאים" כביכול שאפשר להעביר בה שעתיים-שלוש ככה להפסקה נחמדה בנסיעה.

פורסם

בנוגע קניות

אם אתה מחפש דברים ממש זולים אז כשאתה נוסע על הכבישים הבינעירוניים תראה מרכזי קניות ששייכים לשכונות שנמצאות בצידי הכביש.

לא מדובר על קניונים ענקיים או בחנויות מותג מאחר ואלה חנויות לתושבי השכונה

שם מצאתי את הפריטים השווים והזולים ביותר מאחר ולא מדובר על חנויות לתיירים אלא כאמור למקומיים.

בנוסף נהניתי מהביקור בכלא אלקטרז בסן פרנסיסקו (כדאי להזמין כרטיסים באינטרנט ולחסוך את התורים)

גם אחוזת הרסט על כביש 1 מומלצת

נערך על-ידי levin445

פורסם

אני הייתי בכמה מקומות שהזכרתם כי ההורים שלי גרים בSan Diego. עדיין אני לא אוהב טיולים אני חושב שיש כלבי ים בחוף של La Jolla ואריות ים בדרך מסאן דיאגו ללוס אנג'לס או San Francisco הגן חיות גדול מאוד ויש שם גם הרבה צמחיה מכל העולם. הייתי פעם בuniversal ב LA . באנו בבוקר והלכנו בצהריים (פחות עמוס בבוקר) . הלכנו גם לChina Town ב LA ונחמד שם ולא זכור לי שהמזכרות שם היו כלכך יקרות (בold town san diego המחירים די גבוהים) . הייתי גם בalkatraz פעם אחד יש שם כלבי ים במזח לא הדבר הכי מלהיב יש סיכוי שהטיול הימי היה יותר מעיין. בsea world הייתי איזה פעם אחת זה נחמד ולא יותר יש להם גם manatee אני חושב.

היינו בביקור לא מזמן כי אחי התחתן. הטיסה די קשה משהו כמו 15 שעות באוויר 20 סך הכל ויש גם בדיקות TSA באמצע . בטיסה הבינלאומית היו מסכים אבל המטען USB לא עבד אבל עדיין היה לי גיבוי. בטיסה חזור היה מטען USB אבל נתנו לנו מקום גרוע אז טסנו את כל הטיסה עם התינוק על "הידיים". בטיסות הפנימיות לא היה כלום והאוכל היה בתשלום. יש להם לרוב אינטרנט בטיסה פנימית בתשלום אבל לא נראה לי שזה שווה את זה בשביל 5 שעות.

לא הלכתי כלכך לטיולים רק לold town פעם אחת ולקנות שטויות עם אבא שלי ב fry's (לא ממש הייתי צריך משהו). הGPS עוזר כי הכבישים יכולים לבלבל שם. צריך לזכור שאפשר לפנות ימינה באדום ושמאלה בירק ישר אלא אם כן כתוב אחרת. מבחינת טלפון אבא שלי סידר לנו סימים מקומיים אבל התמיכה של AT&T לא היתה משהו אבל הסתדרנו.

חוץ מזה עוד המלצה מבחינת מיים האילו של nestle סבבה . רוב המים בארה"ב גם המינרלים יהיו לך מרים חוץ מאולי כאילו שמיובאים מאירופה.

אני חושב שלקנות בגדים ונעלים זה הכי טוב כי זה מה שאשתי קנתה. היא לא ממש נסעה לoutlet אבל מצאה דברים סבבה במחירים טובים. המזוודות עלו הרבה במשקל כשחזרנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים