עבור לתוכן

התייעצות | האם אני קונה את הדבר הנכון? (מחשב לעבודה בתקציב של 5000+- שח)

Featured Replies

פורסם

היי כולם, אני חייל, ומחפש מחשב נייד יחסית חזק, שיהייה איתי בנסיעות וישמש אותי כשאני לא ישן בבית (שזה רוב הזמן).

הסתכלתי קצת מסביב וראיתי שאין באמת על מה לדבר עם תקציב של פחות מ5000 ש"ח. התקציב הוא 5000 עם אפשרות חריגה עד ל5500

נפרט לרגע את הדרישות:

* מטרות המחשב? תכנות (הכל מדרייברים לwindows ועד לאפליקציות מובייל) + סרטים + משימות יום-יום אחרות.

* גודל המסך? איזור ה13", הייתי מעדיף מט, אבל זה לא חובה

* רזולוציית המסך? יותר מHDReady, הייתי מעדיף fHD, אבל גם 1600X900 או משהו בסגנון זה סבבה.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין

* משקל רצוי? פחות משני קילו

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 3 שעות. 4 זה כבר סבבה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה הסוג, אבל אם זה SSD אז לא פחות מGB128

* כונן אופטי? לא חובה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, למרות שwin8 יכול להיות נחמד.

* דרישות אחרות -חשוב שיהיו GB8 ראם. אם אתם חושבים שאני לא צריך, אשמח לשמוע טיעונים(היות וזה מוסיף אוטומטית המון אפשרויות שלא היו קיימות קודם).

המחשב שהכי אהבתי עד כה הוא IdeaPad Yoga 13 של Lenovo, בעל המפרט הנ"ל:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22109

אהבתי אותו גם כי נראה שהוא יהיה נוח באוטובוסים וגם יש לו מפרט לא רע(או שאני טועה...?).

ראיתי עוד כמה מחשבים אבל הם תמיד היו בעלי מעבד חלש יותר/בעלי משטח עבודה (רזולוצייה) נמוך או ללא מספיק RAM.

אשמח מאד לשמוע דעות על המחשב וכן הצעות לחלופות :)

תודה!

פורסם

אם אתה יכול לחכות קצת אולי יהיה שווה לראות אילו דגמים חדשים יוצגו בקרוב, כי הרבה מסכי IPS הולכים להיכנס במגוון חברות/דגמים.

לגבי זה שאתה רואה שמחשב מגיע עם "רק 4GB זיכרון פנימי" - תמיד אפשר לשדרג (ב-99% מהמקרים) ושדרוג עצמאית גם זול יותר מאשר דרך החנות.

גם המעבד במחשב הזה חלש יחסית, בגלל שהוא חסכוני אפשר לומר שהוא פועל כמו I3 "רגיל".

מה שמפריע לי אישית זה שחובה לשדרג את האחריות ל-3 שנים, בתוספת תשלום. על אחריות אל תתפשר.

פורסם
  • מחבר

כל העסק של המגע נראה פשוט שימושי היות וכולם הולכים לכיוון הזה. במקרה הזה זה גם מספק פונקציונליות אמיתית. הייתי שמח לשמוע איזה מחשב יתן ביצועים דומים או טובים יותר באותו גודל/משקל

פורסם
כל העסק של המגע נראה פשוט שימושי היות וכולם הולכים לכיוון הזה. במקרה הזה זה גם מספק פונקציונליות אמיתית. הייתי שמח לשמוע איזה מחשב יתן ביצועים דומים או טובים יותר באותו גודל/משקל

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=845387

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תוכל לפרט למה המחשב הזה באמת יותר טוב.

הוא שוקל יותר

המעבד זהה

יש פחות ראם

רזולוציית המסך גבוהה במקצת

הוא עולה יותר...

למה היית ממליץ עליו ולא על הלנובו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים