עבור לתוכן

מפרט לגיימינג עד 4.5K כולל מסך

Featured Replies

פורסם

טוב, המחשב הנייח שלי הפסיק לעבוד והחלטתי להוציא אותו לגמלאות (8800GT, Q6600) ולקנות מחשב גיימינג חדש.

קניתי אותו ב2007 והוא שירת אותי בצורה מצוינת והריץ משחקים חדשים ברמה סבירה עד היום, ואני מקווה להצלחה דומה עם המחשב החדש.

על הדרך אני קונה מסך חדש אז אשמח לחוות דעת גם בנושא הזה. שימו לב שצירפתי למטה מפרט שחשבתי עליו אז אני אשמח לקבל פידבק ביחד עם ההמלצות שלכם לשינויים (אם יש כאלה).

הנה פירוט על הצרכים שלי:

א1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 כולל המסך, אבל כל חיסכון מבורך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אם אפשר להסתפק בפחות.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם זה באמת משמעותי אפשר לחרוג עד 5000.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים. אני לא פריק של גרפיקה, אבל ארצה להריץ גם את המשחקים החדשים בעוד שנתיים-שלוש על הגדרות בינוניות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פחות או יותר כל משחק שיצא בשנים הקרובות. האתגר הראשון הוא GTA 5.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה מסך ביחד עם המחשב. כנראה

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות בשנה הקרובה, ומעבר לכך אסתפק גם בבינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מקלדת ועכבר.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק רמקולים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4. לא קריטי, רק שלא יהיה רועש בצורה קיצונית.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שהמחשב יורכב בחנות. אין צורך באופיס ובמערכת הפעלה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה. אני גר בחיפה, אבל בשביל רכישת מחשב אני מוכן לנסוע רחוק (או לשלם על משלוח).

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין צורך באף התקן מיוחד. כן חשוב לי שיהיה צורב.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג מאסיבי, אבל אופציה לשדרוג עתידי שיאפשר למחשב להחזיק עוד כמה שנים תתקבל בברכה.

הערות נוספות:

אני מוסיף מפרט שבחרתי בעצמי אחרי קריאה באינטרנט. אשמח לקבל הצעות לשינויים, פידבק על המפרט או פשוט מפרטים שונים לחלוטין שעדיפים לדעתכם. אם אתם מציעים משהו אחר יהיה מעולה אם תוכלו להסביר למה זה עדיף.

עלות המפרט היא 4400 שקל. זה מחיר סבבה מבחינתי, וכמו שאמרתי עד 4500 זה סבבה ובמקרה שזה קריטי ע"מ לענות על הדרישות שלי אוכל לחרוג עד 5000. צירפתי למפרט SSD, אבל זה לא לגמרי הכרחי ואם אתם חושבים שתוכלו לנצל את 500 השקלים האלה יותר טוב לשדרוג כרטיס המסך או המעבד אז ניתן לוותר על הSSD.

הוספתי גם כמה שאלות על המפרט שאשמח אם תוכלו לתת עליהן את דעתכם.

המפרט:

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:11791:1/6:10521:1/2:12281:1/4:12407:1/3:12711:1/9:12451:1/20:11736:1/20:12275:1/11:7423:1/12:10146:1/13:6940:1/10:10845:1/18:10042:1/

כמה שאלות ספציפיות על המפרט:

1. נקודת תורפה אחת היא העובדה שלמעבד יש רק שתי ליבות. אתם חושבים שזה יהווה צוואר בקבוק או שהמעבד יספיק לצרכים שלי?

2. מבחינת כרטיס המסך - הוא יהיה חזק מספיק כדי לעמוד בדרישות שהצבתי (הגדרות בינוניות לכל המשחקים בשנתיים-שלוש הקרובות)?

3. ספק הכוח המצורף יספיק כדי להחזיק את המערכת הזו?

4. אני שוקל להחליף את כרטיס המסך בגירסאת ה1GB שלו שעולה 200 שקל פחות. אתם חושבים שהזיכרון הנוסף שווה את ההשקעה?

שקלתי גם להחליף אותו בGTX650TI הזול יותר אם הוא יספיק לצרכים שלי. דעתכם?

5. לוח האם שבחרתי סבבה? יש המלצה ללוח אחר?

6. שווה לוותר על הSSD כדי לשדרג את יתר המפרט?

תודה רבה לכל מי שיעזור!

גבע

פורסם

עוד לא ידוע אם יהיה GTA 5 למחשב. אם אתה רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן הייתי מנצל את התקציב והחריגה שציינת ומקבל מחשב שסוחב יפה בהגדרות גבוהות. לשם כך לא כללתי SSD כדי שיהיה יותר תקציב עבור כרטיס מסך. תמיד תוכל להוסיף SSD בעתיד. רצוי לפנות לפורום ציוד היקפי בשביל העכבר והמקלדת. כאן שמתי את המקלדת והעכבר הפופולרים.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1299

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪328

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מקלדת:

Comfort Curve Desktop 2000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪105

עכבר פרו-גיימינג:

G400 Gaming Optical Mouse USB

כמות: 1 - מחיר: ₪168

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪799

סה"כ: ₪4766

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4671 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/myx961bw

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ את הנושא בתקווה לשמוע עוד הצעות ודעות.

פורסם

סה"כ מפרט מעולה. לגבי ציוד הקפי, ממליץ לך ללכת ולבחור מה שנוח לך.

ע"מ לצמצם את החריגה מהתקציב, ניתן גם לקחת את המעבד הזה שנותן תמורה דומה לכסף.

פורסם
  • מחבר

כן, הציוד ההיקפי זו לא באמת בעיה.

אני לא מרגיש כ"כ בנוח עם המארז הגנרי. יש מארז אחר (אולי קצת יותר יקר) שאני יכול לסמוך יותר על האיכות שלו?

פורסם

המארז האמת לא ממש גנרי והוא דווקא נותן תמורה לא רעה למחיר.

יש לך למשל את הבאנדל הזה, זה או זה (עם הוספה של מאוורר נוסף). שים לב שלחלק מהמארזים אין חיבור USB3 קידמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים