עבור לתוכן

מבקש המלצה לנייד בסביבות 1500 ש"ח - ממה כדאי להיזהר

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

התבקשתי לחפש מחשב נייד בסביבות ה 1500 ש"ח. המחשב מיועד למורה.

בהתאם לחוקי הפורום, להלן הפרמטרים הדרושים:

* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סביר להניח שלא יהיו משחקים.

* גודל המסך - אני מניח ש 15.6 אינץ' זה סביר ביותר, אבל אפשר להקטין קצת כדי להתאים לתקציב.

* האם חשוב מסך מבריק או מאט - לפי מה שכתוב בפורום, עדיף מט, אבל שוב, התקציב...

* רזולוציית המסך - לא חשוב במיוחד, העיקר שיראו כמו שצריך.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא.

* משקל רצוי - לא, אבל שלא ישקול כמו מחשב נייח...

* האם נדרש זמן סוללה ארוך - תמיד רצוי, אבל לא חובה - תלוי בתקציב.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא.

* Bluetooth - יהיה נחמד אם יהיה, אבל לא חובה.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - דיסק קשיח רגיל יתאים, כמובן רצוי כמה שיותר גדול...

* כונן אופטי - כן, אחרת צריך לקנות דיסק קשיח חיצוני/כונן USB גדול בכדי להתקין מערכת הפעלה...

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא ממש.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, מספיק שתהיה אחריות בארץ, רצוי כמה שיותר ארוכה.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - אם אפשר, אז כן. אם אי אפשר - נסתדר בלי...

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - אין.

בעיקרון צריך מחשב שיוכל להתחבר לאינטרנט.

אני מניח שלא יהיה צורך בכרטיס מסך חיצוני, אז אפשר יהיה להסתפק בכרטיס המסך המובנה (היום זה בכלל תלוי במעבד).

קודם כל - ברור לי שמחשב נייד לא מרכיבים כמו מחשב נייח, אלא הוא מגיע כיחידה סגורה, אז אין 100% שליטה בכל הרכיבים, אבל לפי התשובות שלכם לשאלות הבאות, אני אנסה לצמצם את הבחירה:

1. אני לא מכיר מספיק טוב את תחום המעבדים לניידים, אז רציתי לברר לגבי מעבד - AMD או INTEL (ואיזה דגם כמובן).

אני לא יודע אם מייצרים עדיין מעבדים בעלי ליבה בודדת, אבל רצוי מעבד בעל 2 ליבות לפחות. האם יש פרמטרים נוספים שצריך לשים לב אליהם? (אני מניח שמבחינת הדרישות, גם המעבד בעל תדר השעון הכי קטן יתאים).

האם יש מעבדים שרצוי לא להתקרב אליהם בכלל?

2. כמות זיכרון - אני לא הייתי הולך על מחשב עם פחות מ 4GB זיכרון, אבל יש כאלו רק עם 2GB. האם ההשפעה על הביצועים תהיה ניכרת?

3. מבחינת איכות החומר - ראיתי פה בפורום שממליצים להתרחק ממחשבים מסויימים כי הם מורכבים מפלסטיק זול. מאילו מחשבים יש להיזהר?

תודה על התגובות.

עריכה:

מה דעתכם על המחשב הזה - Lenovo G585 M839JIV:

http://ksp.co.il/?uin=18207

חוץ מאחריות של שנה בלבד, האם יש בו משהו לא בסדר/לא מומלץ?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני מבין שהכיוון הוא סידרת X501A של ASUS.

ראיתי בפורום פה גם המלצה לדגם ASUS X501A-XX227H, שהוא Core i3, במחיר של כ-2000 ש"ח. נראה כי ההבדל הוא רק במעבד.

אני אעביר את ההמלצות למחשבים האלו.

תודה.

פורסם

לשימושים של מורה הזול יותר יספיק, ההבדל בביצועים לא שווה קרוב ל-500 ש"ח.

שתקנה בהפרש עכבר אלחוטי ואם היא גם מחברת את המחשב בכיתה ומרצה איתו אז אולי לקנות גם איזה לייזר-פויינטר-עכבר משולב למצגות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים