עבור לתוכן

שאלה שלא מצאתי עליה תשובה- האם זה חוקי שבהרבה מקרים קשה יותר לבטל שירות מלהזמין אותו?

Featured Replies

פורסם

אני מדבר כאן על כל השירותים בעלות חודשית, כגון סלולר\אינטרנט, אך גם שירותים נטענים כמו כרטיסי אשראי וירטואליים - נתקלתי בהמון מקרים בהם תהליך הזמנת שירות מסויים קל הרבה יותר מביטולו: להזמין אפשר באינטרנט, לבטל אפשר רק בטלפון. להזמין אפשר בטלפון, לבטל אפשר רק בפקס. להזמין אפשר אצל הנציג בקניון, לבטל אפשר רק במרכז השירות שנמצא בפיתול השביעי של מעלה העקרבים.

במקרים מקוממים אף יותר, אדם הרשאי מבחינת חברה מסויימת להזמין שירות, אינו רשאי מבחינת אותה החברה לבטלו - תופעה נפוצה למדי בחבילות תקשורת "משפחתיות", כאשר כל אחד מהמנויים יכול להתחבר לחבילות השונות הרלוונטיות לקו שלו, אך בשביל לבטלם החברה דורשת התערבות של בעל החשבון הראשי.

אני מניח שרובכם נתקלתם בתופעה הזו בצורה זו או אחרת. ניסיתי לחפש מידע על חוקיות הדבר, אך לא מצאתי כלום. מישהו כאן במקרה יודע את לשון החוק בעניין זה, או שפשוט אין חוק המסדיר את העניין?

פורסם
  • מחבר

אני מבין שמדובר בתחום אפור, שרק העסקים מרוויחים ממנו. חבל.

פורסם

לפי הדין הכללי -

אתה יכול לתת הודעת ביטול בעל פה, בדיוק כמו שאתה יכול לכרות חוזה בעל פה.

עילות הביטול והתנאים לפי דיני החוזים, חוק המכר, חוק חוזה קבלנות וכד'

חוק הגנת הצרכן מקנה לצרכן זכויות ביטול נוספות בעסקה עם עוסק.

החוק מבחין בין סוגי עסקאות וקובע תנאים שונים לביטול כ"א מהן. זה לא תחום אפור..

http://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_001.htm

מעבר לשאלת תוקף הביטול, אם שלחת הודעה בכתב אתה משפר את מצבך מבחינה ראייתית.

ונקודה למחשבה: כשאתה עושה עסקה אתה והצד השני במצב של הסכמה. בביטול אתם במצב של עימות. לכן כל צד מעוניין את למצות מלוא זכויותיו על פי דין.

בברכה

פורסם
  • מחבר

אולי כדאי שאבהיר את דברי: אין כוונתי לעסקה שברצוני לסגת ממנה אחרי שחתמתי עליה, אלא על עסקה מתמשכת שברצוני להפסיק לאחר תקופה מסויימת, מבלי שחתמתי על התחייבות כלשהי (או אחרי תום ההתחייבות) - למשל, חבילת אינטרנט כלשהי שברצוני להתנתק ממנה, או שירות מסויים שניתן בפלאפון בו השתמשתי חודשיים (תמורת דמי שימוש חודשיים) ושאני רוצה להפסיק.

פורסם

הבעייה שלך אינה ברורה.

קרא את "חוק הגנת הצרכן" ותראה שהוראות הבטול פשוטות מאד - הצרכן צריך להודיע על בטול (ומפורטות הדרכים ומה צריך להיות בהודעה).

אפשרי בהודעה טלפונית, אבל החוק מאפשר גם בכתב (אימייל, פקס, מכתב רשום). שים לב שבמקרה של הודעה בכתב החוק מדבר על *משלוח* ההודעה. בכלל לא מוזכר שיש לוודא שהצד השני קיבל אותה. כלאמר - שלחת ? אחריות הספק היא לדאוג שהפקס שלו יהיה תקין, שמישהו ימשוך ויקרא דואר (כולל משיכת מכתבים רשומי) ושתיבת הדוא'ל תהיה פעילה ומטופלת. *אין זו אחריות הצרכן לדאוג שההודעה הגיעה !*. זו אחריות נותן השירות.

טעות קלאסית היא אחרי משלוח ההודעה בכתב להתקשר לברר אם הנתוק בוצע. לא עניינו של הצרכן, חבל על הזמן, ורק נותן לעסק פתח לאמר "הוא התקשר לבטל את הודעת הבטול" ולך תוכיח שהאחות שאין לך באמת לא עוסקת במקצוע העתיק בעולם.

ואם בכל זאת ימשיכו לחייב אותך ? אזי, ובמידה והודעת בכתב, ניתן לתבוע פיצוי לדוגמא בסך 10,000 ש'ח. וכמובן גם נזקים כספיים ישירים.

החיים פשוטים לפעמים. לא צריך להתעקש לסבך אותם.

פורסם

בואו אני אספר לכם מה קרה לי עם חברת הוט נט

עברתי אליה מבזק בינלאומי כשהתחלתי לגלוש המהירות הייתה איטית והתנתקויות היו בלי סוף

עד שתפסתי את השירות הטכני שלהם לקח המון זמן והם כל הזמן היו עסוקים בלקנפג את המודם ושום דבר לא עזר ככה ארבע ימים אפילו טכנאי לא שלחו

חזרתי לבזק בינלאומי והכל הסתדר ועבד חלק בלי ניתוקים.

עכשיו נדבר על תהליך ההתנתקות שלחתי להוט נט מכתב לפקס שבו צינתי שאני לא מעוניין שיחיבו אותי בכלל בגלל שלא הצלחתי להתחבר לאינטרנט וכשהחלפתי לספק אחר הכל הסתדר (את הפקס שלחתי מיד בתום ארבע ימים ששללתי את הבעיה כאשר התחברתי לבזק בינלאומי)חשוב לציין שלא עברו 14 יום מביצוע העיסקה. אחרי יומיים נציג מהוט נט התקשר ואמר לי למה אתה מתנתק סימן שהוא קיבל את המכתב אמרתי לו שאני רוצה להתנתק בגלל הסיבה שצינתי וזהו ולא תצליח לשכנע אותי יש מכתב שתופס יותר משיחה טלפונית למרות שגם השיחות הטלפוניות מוקלטות.

לאחר כחודש אני מגלה חיוב על 20 שקל אפילו חיוב יחסי לא עשו.

מה שעשיתי זה שחסמתי אותם דרך הויזה וביטלתי את החיוב

לסיכום אני פעלתי לפי הנהלים גם שלחתי פקס, היתה התקשרות מצד הנציג של הוט נט שידע על הפקס הרי הוא לא סתם התקשר

לפי מה ben-zone רשם יכולתי לתבוע אותם ולקבל 10,000 ש"ח פיצוי רק שאני מעדיף שהם יעשו את הצעד הראשון.

פורסם

הבעיה שלו מאוד ברורה לצערי.

ניסיתי לא מזמן להתנתק מבזב"ל דרך אתר "נתק" והם שמו פס על הודעת הביטול.

התקשרתי אליהם, אמרתי לנציגה שאני רוצה להתנתק היא נפנפה אותי לנציג אחר (כדי שזה לא יהרוס לה את המאזן) ואחרי שיחה ארוכה איתו הייתי מנותק מהם.

וגם כשהייתי מחובר לפלאפון - היה מכשיר שהיה רשום על שם אבי ורציתי לפתוח לסים פרי (באותה תקופה שיצא החוק) והגעתי למרכז שירות שלהם.

מסתבר שהיה להם נוהל מוזר שכזה שבעל המכשיר חייב להיות נוכח. (באורנג' ביטלו לי את הנעילה בשיחת טלפון)

לעומת זאת לשנות חבילה / להוסיף שירותים אפשר לעשות בשיחת טלפון גם כשהקו לא רשום על שמי, שזה דבר שיכול לייקר את החשבון. אבל ביטול נעילת סים, שזה דבר שלא משפיע על החשבון, חייב נוכחות של בעל המכשיר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים