עבור לתוכן

בעיה קשה לפתירה בעת התקנת מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להתקין את מערכת ההפלה XP.

יש לי כונן של 250Gb שחילקתי למספר חלקים.

כדי שיהיה לי יותר קל בהתקנה, את אחד הכוננים פירמטתי ב-FAT32 והעברתי אליו את קובצי ההתקנה כדי להתקין ממנו ולא מהתקליטור. שימו לב שבעבר זה כבר עבד ואין כל בעיה עם זה.

שלב הבא: הרצתי את ההתקנה דרך הדוס, בהתקנה הוא התחיל להעתיק קבצים וכל מיני שטויות. בסיום העתקת הקבצים הוא עשה רסטארט שלאחריו הוא אמור להגדיר את עצמו ולהתקין דרייברים. אך במקום להתקין את עצמו הוא רושם לי עוד בחלון השחור של הדוס: Boot Disk Failure. יעני, אין מערכת הפעלה ויש להתקין אחת כזו.

הדבר המעניין יותר הוא שלפני ההודעה הזו הוא אומר לי שהוא מחפש קודם מערכת הפעלה מהסידי רום וזאת למרות שאמרתי לו במפורש בביוס שלא לעשות זאת בכלל.

קצת נתונים טכניים:

הכונן יושב על IDE1 ומחובר ל-Master.

כמאור, הוא פורמט כ-FAT32.

כאמור לא היתה בעיה בעבר של התקנת מערכת הפעלה עליו.

ניסיתי לחבר כונן אחר עם מערכת הפעלה עליו והוא עבד מצוין.

פורסם

דבר ראשון - לגבי החיפוש בCD למרות שהוא לא מוגדר כראשון בBOOT - בגלל שהמחשב לא מוצא מערכת הפעלה על ההארדיסק, הוא מחפש אותה אח"כ על הCD.

איך חילקת את המחיצות? מי מהן היא המחיצה הראשית? מאיזו מחיצה לאיזו מחיצה אתה מנסה להתקין? אם אתה מתקין ישר מהCD, זה עובד?

פורסם

ניסית להתחיל את ההתקנה מחדש?

בכל אופן, תבדוק אם המחיצה שעליה התקנת את הווינדוס היא ACTIVE. כלומר, המחיצה שממנה המחשב עושה BOOT...

פורסם

בכל אופן, תבדוק אם המחיצה שעליה התקנת את הווינדוס היא ACTIVE. כלומר, המחיצה שממנה המחשב עושה BOOT...

זה לא משנה על איזו מחיצה אתה מתקין - תמיד קבצי הBOOT יהיו על המחיצה הראשונה - :C, כל השאר מוגדר בBOOT.INI.

פורסם

גם לי היה פעם ווינדוס כזה. קודם כל אני ממליץ בפעם הבאה להתקין מהדיסק... חוסך צרות... עד כמה שהבנתי הוא פשוט לא מזהה את ההתקנה במחיצה שאמרת לו? ואז הוא עובר לנסות מהCD והוא לא בפנים?

פורסם

ימי העתקת הדיסק למחשב לפני ההתקנה נגמרו בWindows 9x.

אין שום צורך לעשות את זה בXP ואלא אם כן יש לך סיבות מיוחדות (כמו קיומה של עוד מערכת הפעלה מהדור הישן על המחשב) עדיף שכל המחיצות יוגדרו כNTFS.

לגבי בעייתך - הביוס זיהה את הדיסק בגודלו המלא?

תחזיר את הביוס להגדרות המקוריות (Optimal/Default Settings) תעשה זיהוי אוטומטי לדיסק (אמור להיות במצב LBA) ותנסה להתקין מהתקליטור (ולו רק לשם הבדיקה).

אם לא עובד הייתי מנסה עדכון ביוס.

תוכנת ההתקנה של הXP יודעת לפנות לדיסק ישירות גם אם הביוס לא מזהה אותו כראוי.

אולם לאחר ההתקנה, הביוס הוא זה שצריך לטעון את המערכת מהדיסק ואז נוצרת תופעה כמו שלך.

פורסם

אם התקנה של XP מ HD עבדה לך קודם רק על HD אחר זאת אומרת שלא הדגרתה את C כ ACTIVE פראטישן, נראה לי שז הבעייה שלך.

תנסה משהו אחר בטח פירמטטה שוב נכון? כך דיסקט SYSTEM של WINOWS או DOS תעביר את הSYS כמו שהיינו עושים פעם לC ותראה אם הוא כותב לך אותו דבר אם כן ז"א שלא הגדרתה נכון את הפרטישנים.

פורסם

האמת שההתקנה של הווינדוס XP אמורה לטפל בזה.

אבל ייתכן שלא במצב הדוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים