עבור לתוכן

בקשה להמלצה למפרט מחשב נייד עד כ-5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, אשר ישמש אותי לצרכים הבאים:

1. עבודה משרדית רגילה.

2. סטודנט, דברים שקשורים לתואר (חישובים ב-Wolfram, אוליי).

3. פיתוח תכנה. הדבר כולל מבחינתי סביבות פיתוח, קימפולים (אוליי כבדים - Kernel), שימוש ב-Windows וגם ב-Linux (אני נוטה ל-VM בתוך Windows ולא ל-Dual Boot).

4. מדיה. קצת עבודת Photoshop ועריכת וידאו/אודיו.

5. משחקים (עדיפות נמוכה מבחינתי).

כמו כן, אני מעדיף לשלם עכשיו קצת יותר, כדי לקבל מחשב, שיישאר חזק למשך הרבה (יחסית) זמן, ולא להרגיש כבר בעוד חצי שנה, שהמחשב שלי מיושן.

התקציב שלי מבחינתי הוא כ-6000 ש"ח, אך הדבר צריך לכלול גם מסך (גדול וטוב - 22", ועדיף 24", אם נכנס בתקציב. ד"א, אשמח לקבל המלצות גם לגבי זה), מקלדת (עדיף ארגונומית), עכבר ורמקולים. אני יכול גם להיגרר קצת לאזור ה-6500 ש"ח, אבל רק אם יש באמת סיבה טובה לזה. כך שלדעתי נשאר כ-5000 ש"ח למשחב עצמו.

* מטרות המחשב? ראה לעיל.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לנייד עצמו אפשר להסתפק במסך קטן יחסית מבחינתי.

* רזולוציית המסך? המסך הראשי מבחינתי הוא המסך השני, ראה לעיל.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת ארגונומית. אני אוהב את הארגונומית ה"רגילה" של Microsoft. אם יש משהו יותר נוח באותו המחיר, אשמח לשמוע.

* משקל רצוי? לא משנה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף זמן ארוך כמובן, אך לא בעדיפות עליונה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא.

* Bluetooth? לא.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata). כ-250GB SSD וכ-1TB HD.

* כונן אופטי? לא.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף שכן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) לא מעוניין במסך מגע (תוספת תקציב מיותרת).

נראה שאני נוטה ל-i7. כמו כן, העדיפות היא ל-8GB RAM (ולא ל-4, כפי שיש בד"כ), ומן הסתם למעבד ולכרטיס גרפי טוב.

אשמח לקבל המלצות למפרט, תודה מראש.

פורסם

הקניה דחופה או שאפשר לחכות לקראת תחילת הסמס' ולקנות בתחילת אוק' ?

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקנות בעוד כחודש-חודשיים, אבל:

1. אני רוצה להתחיל לחשוב על מפרט כבר עכשיו, כי בהמשך לא יהיה לי זמן להתעסק בזה.

2. לדעתי, אפשר "לכוון" עכשיו למפרט קצת יקר מהתקציב, ולבנות על ירידה קטנה במחירים (~500 ₪)

פורסם

הכיוון הוא לבחון נניח מחשב 14" כך שיהיה גם נייד מבחינת משקל ללימודים וזמן סוללה, מעבד I7 (מרובע ליבות, לא "חסכוני"), שדרוג זיכרון זה לא בעיה (לרוב יגיע עם 4GB, תוספת של 8GB ואז יהיה 12GB סה"כ יספיק), דיסק קשיח אז בנוסף לדיסק קשיח שיגיע עם המחשב 500-750 נוסיף SSD נורמלי 128GB (כי 250-256 יקר מדי), במחשבים עסקיים נניח אז תהנה גם ממסך מט ומקלדת מוארת לדוגמא. מבחינת כרטיס מסך אז מצד אחד רשמת שזה לא למשחקים אך בשורה האחרונה רשמת שאתה רוצה משהו "טוב".

כאמור, עדיף לחכות קצת כי יוצאים דגמים חדשים ואמרת שאתה רוצה להיות בקידמת הטכנולוגיה ושיספיק לך לכמה שיותר זמן. אז שווה לחכות ולראות מה יושק.

לדעתי המחשב לבד יעלה כ-5000-5300 ש"ח כולל כל מה שרשמתי פה. (תוספת 8GB זיכרון וכונן SSD 128GB).

מסך FHD IPS:

23" יעלה 900~

24" יעלה 1200~

מקלדת/עכבר: לבחירתך בהתאם לתקציב שישאר

רמקולים: לבחירתך בהתאם לתקציב שישאר

--------------------------

אם ללכת על כיוון החיסכון במחשב וללכת על 15.6" סטנדרטי בסיסי לא "עסקי/מיוחד", אפשר נניח לקחת נייד עם I7-3630QM, זיכרון 8GB, כרטיס מסך 7670M (ממוצע), דיסק קשיח 1TB - בכ-3,700 ש"ח

http://fre.co.il/items/148589

תוספת דיסק קשיח(בנוסף לקיים על חשבון הצורב) SSD 128GB זה עוד 600 בערך, אם אתה ממש רוצה 256GB אז זה 1000~ ש"ח

זיכרון - המחשב מגיע עם 8GB כבר (4+4), אז לעת עתה לא צריך לשדרג יותר מדי.

ואז זה משאיר לך מתוך ה-6,000 סכום של:

כ-1,700 למסך+עכבר+מקלדת+רמקולים אם תיקח 128GB

כ-1,300 למסך+עכבר+מקלדת+רמקולים אם תיקח 256GB (תקציב צפוף יותר אם אתה רוצה מע' רמקולים 2.1 טובה)

---------------------------------

מבחינת המחשב אז יתכנו שינויים בטווח של חודשיים אז לדעתי תתחיל הפוך מהציוד ההיקפי ואז עם מה שישאר תקנה מחשב. כי אלו הנתונים ה"קבועים" במשוואה שלא ממש ישתנו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובך. במידה ואני מוסיף דברים כמו זכרון/SSD, מרכיבים לי את זה בחנות, נכון?

יצא לי לפרק ולשחק בחומרה של נייח, אבל עם נייד אני די מפחד לעשות את זה.

פורסם

אם שיחקת בנייח אז בנייד זה זהה. ואני לא רואה סיבה לשלם לחנות תשלום נוסף על זה.

התקנת זיכרון - תוך פחות מדקה.

החלפת צורב בכונן - קצת יותר אבל יש סרטוני הדרכה ביוטיוב ואחרי שתראה איך זה נעשה תבין שזה שטויות.

תצטרך לקנות מוצר כזה - HDD Caddy (ראה באיביי, זה עולה 10$) שתכניס למחשב במקום הצורב ותצטרך לסגור עם הפאנל של הנייד אח"כ.

http://www.ebay.com/itm/2nd-HDD-Hard-Drive-SATA-Caddy-Adapter-for-Samsung-np350v5c-t01us-Swap-SN-208BB-/281140964387?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41754eac23

פורסם

ברור שה-ASUS עדיף, אך הוא יקר יותר ולא ברור לי את אתה רוצה להכניס גם SSD ואת כל הציוד שאמרת בתקציב שלך.

עדיין תצטרך להחליף את הצורב ב-SSD.

כאמור, בוא תמתין ונראה אילו דגמים יצאו. אין טעם לדון במשהו שלא יהיה רלוונטי (אולי) בקרוב.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להכניס למחשב צורב וגם SSD? כאילו, זה סלוט אחד פיזית?

פורסם

באסוס יש מקום לדיסק קשיח אחד ולצורב. במקום הצורב אפשר לשים מתאם שיכיל דיסק קשיח נוסף, במקרה שלך SSD.

אם אתה רוצה אפשר להוציא את הדיסק קשיח הגדול הסטנדרטי לגמרי ולשים במקומו כונן SSD.

------------------

אפשר משהו כזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21396

פה אמנם הכרטיס מסך חלש יותר, אבל יש מקום לצורב + דיסק קשיח + SSD (בחיבור mSATA, זה כונן קטן יותר מ-SSD רגיל).

זה הדגם 14" אם אתה רוצה משהו מעט קל יותר: http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/vm-rd33-6442.htm

אבל פה המסך של המחשב הוא ברז' סטנדרטית לעומת ב-15.6" שהוא FHD וגם בעל מקלדת מלאה עם ספרות.

ועדיין, צריכים לצאת הדגמים המעודכנים שלהם כי אלא דגמים משנה שעברה אז יתכן והחדשים יציעו משהו מעניין יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אתה מכיר דגמים ספציפיים (שאתה יכול לתת שמות/לינקים), שלדעתך יהיו זמינים בישראל בעוד כחודשיים במחיר סביר,

או שזה יותר אמירה כללית של "חכה, נראה מה יהיה בעתיד" ?

פורסם

ענית בעצמך.

לדגם שציינתי אולי יהיה מעניין לראות מה יהיה הדגם המעודכן שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים