עבור לתוכן

איך להטעין נכון סוללת טלפון חדשה.

Featured Replies

פורסם

האם יש דרך או צורה נכונה להטעין סוללה?

פורסם

לפי דעתי לרוקן את הסוללה ואז להטעין טעינה מלאה

פורסם

כמו שסייבר אמר ככה עושים

פורסם

אני מניח שמדובר בסוללות ליתיום, כדי לשמר את הסוללה שלך שתחזיק מטען רב לאורך זמן, אתה צריך לטעון אותה כמה שפחות ו/או לשמור על החום שלה נמוך ככל הניתן.

סוללות ליתיום קשה לטעון נכון, וזו הסיבה:

הסוללה עצמה בטעינה מלאה כאשר היא כ-60% (כ-3.7-3.8 וולט), אם מטעינים אותה ל-100%, זה בטוח מגיע לכ-4.2 או 4.3 וולט וזו טעינת יתר שמזיקה.

ניתן לשמר את חיי הסוללה לאורך זמן הבנת הטכנולוגיה שלה:

לסוללות ניקל קדמיום (Ni-Ca) ומטאל (Ni-Mh) יש מה שנקרא "אפקט זיכרון", כלומר כדאי לרוקן אותן לפני ההטענה.

- Ni-Ca נפוצות כיום בתאורות חרום כיוון שהן מסוגלות לשמר את המטען שלהן לאורך זמן.

- Ni-Mh נפוצות בתור סוללות אצבע ויכולות להחזיק יותר מטען, אבל מאבדות כ-20% ממנו אחרי יום יומיים גם ללא שימוש (וגם אחרי זה מהר יותר).

- מגיעות עם מתח 1.2 וולט (חלש יותר מסוללות אצבע אמיתיות שהן 1.5).

סוללות ליתיום איון (Lithium-Ion) כיום השתלטו על הטלפונים, מסוג פולימר קצת יותר חזקות, אבל זה לא עקרוני:

- יקרות (אני לא מדבר על החרא שמוכרים באיביי שמפסיק לעבוד אחרי שבועיים).

- מחזיקות מטען רב יחסית לגודלן (יש גם מסוג שלא נטען, חזקות בהרבה).

- רגישות לחום.

- דליקות ועלולות להתפוצץ או להישרף כאשר מקוצרות (יש הגנות).

- אין אפקט זיכרון.

- האמפליטודה (וולטים) נופלת בפתאומיות, כלומר אם תשתמש בפנס, הוא לא יתחיל להבהב וידעך לאט כמו עם סוללות אחרות.

- מגיעה במתח של 3.7 (עד 4.2 בטעינת יתר) או 3 וולט, 1.5 וולט זה עם צ'יפ ממיר מתח מיוחד עד כמה שידוע לי.

פורסם

אם אפשר להוסיף שאלה כי זה קשור מאוד..

האם ניתן להחליף סוללה מקורית שהיא Li-Ion, בסוללת Ni-Ca או Ni-Mh?

פורסם

כמו שכתבתי, סוללת Ni-Ca או Ni-Mh הם ממתח 1.2 וולט (בטור סוללה כזו יכולה להיות 2.4, 3.6, 4.8, 6 וכך הלאה).

סוללות ליתיום איון לטלפון זה 3.6+, בתאוריה אם תמצא כזו סוללה, היא תהיה 3.6 וולט וזה כנראה יהיה נמוך מדי לעבודה (או יתפרש כאילו הטלפון טעון חלש מאוד, 30%).

פורסם

הטעינה הראשונית לא כזאת משנה. משנה השימוש העיקרי :

לא רצוי לתת לסוללה להגיע נמוך

לא רצוי שתהיה לזמנים ממושכים על 100% (כלומר, לא צריך להקפיד שתהיה על % טעינה גבוה אלא ניתן לתת לה להיות הרבה בסביבות ה 50% וניתן לא להטעין עד הסוף)

ולשמו עליה בטמפ' נמוכה - לא להשאיר את הפלאפון ברכב סגור בשמש למשל

פורסם

העניין הוא שיש טעינות ממושכות שאי אפשר לשלוט עליהן. רבים פה כמוני שמים את המכשיר לטעינה במהלך כל לילה, כל הלילה.

פורסם

כל הלילה לא אמורה להיות בעיה לפי דעתי.

להשאיר את המכשיר יומיים-שלושה לפחות בטעינה - כאן מתחילה הבעיתיות. לכן במקרה כזה כדאי לנתק אותו, לתת לסוללה להתרוקן לאזור ה 50% ולחבר בחזרה.

פורסם

כל הלילה זה לא הכי מומלץ מכיוון שהסוללה נטענת ועומדת על 100% לזמן ממושך

פורסם

זה בכלל לא רלוונטי לסלולרים, לפחות לא כאלו עם בטריה נשלפת. בניגוד לסוללות לניידים שעולות המון כסף ומאבדות מהאפקטיביות תוך שנה, סוללות של סלולרי כל כך זולות שהכי פשוט זה להחליף.

אם הסלולה נגמרת מהר הבעיה במשתמש ובשימושים שלו ולא בסלוללה.

פורסם
כל הלילה זה לא הכי מומלץ מכיוון שהסוללה נטענת ועומדת על 100% לזמן ממושך

כשאני מגיע הביתה באזור 17:30 יש לי בערך 40% טעינה, עד סוף היום זה מתקרב ל 15%-20%, אז אני מניח שברוב שעות הלילה הוא נטען ולא נשאר על 100% במשך שעות על גבי שעות.

פורסם

מה שאנטי פסטו אמר צודק, לא חשבתי על זה אבל במקרה שלי נקסוס 4, וטלפונים אחרים (בלי סוללה נשלפת) צריך לדאוג לזה כי לא ניתן להחליף סוללה בקלות

פורסם

בנקסוס 4 יש לך סוללת ליתיוןם פולימר, הם הכי פחות סלחניות לטעינת יתר מצד אחד ולפריקת יתר מצד שני

אפשר לקוות שהמכשיר מנהל את הטעינה כמו שצריך אחרת זו בעיה בטווח הלא כזה רחוק

פורסם

אין כאםן בעיה של להשאיר אותו במטען יותר מידי זמן, ולא יקרה לו כלום גם משבוע על המטען. הנקודה היא שלא צריך "לדאוג" שהסוללה תהיה קרובה למלאה כל הזמן כי השחיקה של הסוללה מואצת יותר כשהיא כל הזמן טעונה עד הסוף או קרוב לכך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים