עבור לתוכן

מפרט למשחקים וסרטים ב-4000 ש"ח כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, עבר זמן מה מאז שעזרתי ונעזרתי במסגרת הפורום המצוין הזה, וכעת הגיע הזמן להיעזר שוב במסגרת קניית מחשב חדש(למרות שה-core 2 duo חי ובועט כבר 8 שנים! :D )

אז לעניינו, נמלא את הטופס:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קלות, במידה וזה ישדרג את המפרט משמעותית(חריגה של עד 400 ש"ח)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכנות אופיס וסרטי FULL HDב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לדוגמא - אין, אני כבר מזמן לא בסצינה, ואתחיל להכנס לעניינים רק אחרי שהמחשב יהיה בידי. אך אני מעוניין לא להיות מוגבל. כרגע משחק רק ב-DOTA 2 :)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציית FHD, מסך בין 22-24'(תלוי בדגם שתמליצו)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בציוד היקפי מלא. אני מעוניין ברמקולים טובים, 2.1(עם אופציה ל-5.1, במידה ואפשרי ולא ינפח את התקציב, ויש משהו מאד מומלץ בשוק, אני זורם), עכבר טוב ואמין אך אין צורך בתכונות מיוחדות ומקלדת נוחה(עדיף עם מגש תחתון להשענת הידיים).

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן כל אוברקלוק.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה לחנות, אך החנות חייבת להיות במרכז(בתחום שבין ראשון לציון לכפר סבא)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אין.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן.

הסתכלתי על המפרטים במדור המפרטים המומלצים, אך הוא כבר טיפה outdated(כחודש, וחודש לפעמים זה לא מעט במונחי קניית מחשב חדש), ואין שם המלצות לדגמים ספציפיים של רכיבים שונים, החל ממרכיבים קטנים כמו זכרונות ועד להמלצה לדגמי מסכים וציוד היקפי.

אודה מאד לעזרתכם, כי אין כמו להוציא את המיץ מכל שקל :)

פורסם

מדור המפרטים המומלצים נועד בעיקר לאנשים שרוצים לקבל ידע בסיסי וכיוון. מן הסתם שבפורום אתה תקבל מפרט מותאם-אישית ומדוייק יותר. המדור מעודכן תמיד - הוא עובר בצורה שוטפת עדכונים (גם אם רשום שהעדכון הגדול האחרון היה לפני X זמן). בימים הקרובים הוא יתעדכן שוב.

בכל מקרה לא הבנתי משהו - כחלק מהציוד ההקפי, אתה רוצה לכלול גם מסך בתקציב?

פורסם

מסך וכל הציוד ההיקפי שאמרת לא יכנס בתקציב של מחשב גיימינג חזק. מחישוב מהיר מקלדת -עכבר- רמקולים -מסך יעלו כ1500 שקל. כרטיס מסך חזק 1300 שקל זה כבר 2800.

נערך על-ידי ABL

פורסם

טוב שמחקת את המפרט ששמת, כי היה אפשר לחסוך שם מאות שקלים בלי להרגיש הבדל בביצועים ולבטל את החריגה.

עם החריגה של ה-400 ש"ח שהוא נתן, אפשר לבנות אחלה מפרט כולל מסך. אבל אין שום סיבה לקפוץ לספקולציות ולהציע מפרטים עד שנדע את כל הפרטים.

פורסם
  • מחבר

היי, כן, אני מעוניין לכלול גם מסך בתקציב, יש עוד פרט חסר?

פורסם

הנה לדוגמא מפרט בסיס, שים לב להערות בתחתית בנוגע לשאר הציוד.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪785

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - NZXT Source 210 Elite White + FSP 460W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪435

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪964

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪849

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4050

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3969 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rn5m8c9e

- מקלדת ועכבר אמליץ לך לבחור לבד, שכן כל אחד מעדיף ארגונומיה אחרת. פשוט לך לחנות כלשהי ובחר מה שנראה נוח לך.

בכללי, הדגמים המומלצים הם החל מ-Microsoft Comfort Mouse 6000 דרך Logitech G400 ועד ל-Razer DeathAdder. מבחינת מקלדות אין משהו ספציפי מומלץ, לך על צורה שנראת לך נוחה.

- רמקולים לרוב של מיקרולאב מומלצים. למשל M-111 שהוא בסיסי יחסית אבל מפיק סאונד לא רע ביחס למחירו. לגבי מערכות 5.1, הן יקרות יותר מן הסתם. בכללי, יש צורך לבדוק גם מבחינת החיבורים ללוח האם, שכן הלוח ששמתי לך כולל מספר חיבורים מצומצם (לוחות עם 5 חיבורים ומעלה יקרים יותר).

פורסם
  • מחבר

נשמע מצוין!

האם ה-core i5 שווה את המחיר יחסית ל-core i3?

כלומר, quad core כבר נותן שיפור משמעותי בביצועים במשחקים?

האם 4gb זכרון לא מספיק?

פורסם

כן, בחלק מהמשחקים הכבדים יש הבדל מסויים בביצועים בין שני המעבדים הללו. בכללי, i3 הוא מעבד "תקוע" בין i5 שכולל זוג ליבות נוספות בתוספת קטנה יחסית של מחיר, ומצד שני מעבדי G שזולים בחצי ונותנים ביצועים די קרובים בכל מה שנוגע לשימוש בתוכנות כלליות.

בדומה למעבד, 4GB זיכרון כן ינוצל כמעט עד מלואו אם תריץ כמה תוכנות ברקע+משחק כבד.

זה המפרט הכי משתלם עבורך. כל שינוי שתעשה בשביל להוזיל את המחיר יפגע בצורה משמעותית (כנראה) במרווח הנשימה העתידי שלך.

תמורת כמה עשרות שקלים אתה יכול לקחת את אותו דגם כרטיס המסך, רק של חברת ספרקל. לא שמתי לך אותו, כי הוא כולל קירור בסיסי ולא מואץ מהמפעל. לגבי המסך, יש דגם גם של 22" שעולה כמה עשרות שקלים פחות מאותה הסדרה, אך גם פה הוא פחות משתלם לדעתי.

פורסם
  • מחבר

פונקצית המטרה היא לא לחסוך בכל מחיר, אתה בדיוק קולע לראש שלי. תודה רבה על העזרה! אני כנראה אכן אלך על המפרט הזה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מתנצל מראש על הטרחה, אך התוכניות שלי נדחו בזמנו ואני מתכוון לרכוש את המחשב רק עכשיו.

רציתי לדעת אם המפרט שהוצע עדיין רלוונטי או שב-3 החודשים האחרונים(פרק זמן לא כל כך קטן לעיתים) היו שינויים משמעותיים שיכולים לשנות ולשפר את המפרט?

תודה!

פורסם
  • מחבר

בקשה נוספת לעזרה...

בכל מקרה, המעבד ולוח האם כבר לא נמכרים באתר. אשמח להמלצות לדגמים חליפיים, וכמובן לשינויים כדאיים במפרט מלפני 3 חודשים. תודה!

פורסם
  • מחבר

טוב, נסיון אחרון לפני שאני מבין את הרמז...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים