עבור לתוכן

דעתכם על מפרט מחשב לגרפיקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניינת לקנות מחשב לגרפיקה, אנימצית לא תלת ומשחקי מחשב (אבל משחקים זה משני)

התוכנות שבשימוש אצלי: After Effects, Zbrush, Flash, Premiere, Photoshop

אני לא מבינה גדולה במחשבים אבל התייעצתי עם חברים, מכרים ובניתי מפרט, שנראה לי טוב ובגבולות המחיר שאני מוכנה לשלם.

הרבה מאוד דברים בחרתי בצורה רנדומאלית, על בסיס המחיר - ספק, מארז, קירור.

אשמח לשמוע את דעתכם, האם אני בכיוון

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1396

Gigabyte GA-H77M-D3H Socket 1155 H77 CHIPSET DDR3 ,2xPCI-E,VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪466

Westren Digital 1TB 64MB Sata3 7200rpm Black WD1002FAEX, יחידות 1 ₪440

GigaByte GeForce GTX660 OC 2GB GDDR5 192Bit DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E, יחידות 1 ₪1125

Kingston 4GB DDR3 1600MHZ CL11 1.5V KVR16N11S8/4G, יחידות 3 ₪510

צורב LiteOn DVDRW iHAS124 (D) DVDRW, יחידות 1 ₪106

Scythe S-Flex SFF21E 120mm 1200rpm\20.1dba, יחידות 1 ₪78

Deepcool Alta 9 Socket 1155/1156/775 92mm , יחידות 1 ₪45

HEC Win+ 600 600W ספק כוח, יחידות 1 ₪353

כרטיס קול Dynamode Sound Adapter 7.1 Channel USB2.0 With Microphone and Volume Control, יחידות 1 ₪57

Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪193

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4769

כמובן שאם למישהו/י יש הצעה טובה יותר למפרט, אשמח (אם אפשר, עם הסברים, כדי שגם אני אלמד :)), אז הנה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

1000 אבל הייתי מעדיפה שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

גרפיקה ואנימציה לא-תלת, תוכנות After Effects, Zbrush, Flash, Premiere, Photoshop, שימוש תדיר

גיימינג - משחקת בקטנה ממש, אבל זה לא הייעוד של המחשב

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

עדיף WINDOWS והרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיף אזור מרכז - ת"א, רמת גן וכאלה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

ייתכן שבעתיד ארצה להוסיף זיכון, ולשדרג את הדיסק הקשיח..

תודה מראש!

פורסם

שלום וברוכה הבאה לפורום.

יש כמה חלקים במפרט שהייתי משנה. למשל, כונן קשיח מסדרה שחורה לרוב לא משתלם וגם לא ממש שקט, יש ספקי כח טובים מזה שבחרת, במקום ללכת על מארז בסיסי ומאוורר נוסף בנפרד, אפשר ישר ללכת על מארז איכותי יותר שממילא כולל מאווררים נוספים. לא ברור לי מה פשר כרטיס הקול, שכן יש אחד מובנה בלוח-האם. לקינוח, 3 סטיקים של 4 ג'יגה זיכרון זה די מיותר ובזבזני מבחינת החיבורים ע"ג הלוח, אפשר פשוט ללכת על סטיק אחד של 8GB או שניים כאלו (16GB סה"כ), וישארו לך יותר חריצים ע"ג הלוח להוספה עתידית של זכרון.

כעיקרון, השאלה האם את באמת צריכה מחשב שכזה. כלומר, אם כובד השימושים בתוכנות הנ"ל הוא לא בשמיים ולא מדובר על שימוש לפרנסה, בהחלט ניתן לרדת למעבד כמו i5-3470 ולחסוך כאן מאוד שקלים. כנ"ל לגבי כרטיס המסך, אם את לא משחקים במשחקים כבדים במיוחד ו/או לא אכפת לך לשחק על הגדרות גרפיות מעט נמוכות יותר, בהחלט ניתן לחסוך גם כאן מאות שקלים. תני בבקשה יותר פרטים לגבי כובד השימוש בתוכנות ואילו משחקים לדוגמא תרצי לשחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים