עבור לתוכן

ויזה של לאומי קארד - איך כדאי להמיר את הכסף לליש"ט בקנייה דרך פייפאל?

Featured Replies

פורסם

כשאני מזמין דרך אתרים בריטיים, ASOS למשל, זה שואל אותי אם להמיר את השקלים לליש"ט דרך פייפאל או דרך חברת כרטיס האשראי.

מה יותר משתלם לי לבחור?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר
דרך חברת האשראי.

בוודאות זה יותר כדאי דרך חברת האשראי?

ומה לגבי דולר?

שוב תודה!

פורסם

תמיד המרה דרך חברת האשראי תהיה בעמלה נמוכה יותר מזו ש-PayPal גובים - לכן מומלץ לבטל את ההמרה הזאת בכל מקרה ולשלם במטבע המקורי.

עסקאות בדולרים כדאי לבצע עם ויזה/אמריקן אקספרס.

אם אתה מרבה לבצע עסקאות בדולרים, כדאי לפתוח חשבון מט"ח של דולרים בבנק ולקשר אותו למשל לויזה - כך לא תהיה עמלת המרה כלל.

פורסם

בנוסף - גם אם החיוב מפייפל מתבצע בשקלים חברת האשראי ממירה את החיוב לדולרים וחזרה לשקלים עם עמלה כמובן.

פורסם

נכון, טריק מסריח שתקף רק ללאומי קארד. בנוסף ביטול עסקה גם כן מחויב בעמלה כפולה! העמלה הראשונה על ההמרה של העסקה (שקל => דולר), ועמלה נוספת על היפוך הכספים (דולר => שקל) עבור הביטול. פשוט גנבים.

פורסם

אתה בטוח שזה רק לאומי קארד? עד כמה שידוע לי כל הויזות ככה.

פורסם

ב MasterCard של ישראכרט ו AmericanExpress ירוק (שהונפקו דרך בנק הפועלים), זה לא קורה. גם עמלות כפולות על ביטול עסקה, וגם המרה כפולה (שקל => דולר => שקל).

פורסם

עד כמה שידוע לי רק כ.א.ל. ולאומי קארד מנפיקים ויזה. זכור לי איפשהו שבכ.א.ל זה לא קורה.

פורסם
  • מחבר

קצת בלבלתם אותי.

מה מכל מה שרשמתם פה תקף לגבי ויזה של לאומי?

תודה.

פורסם

או ליתר דיוק תשלם במטבע המקורי.

פורסם
בנוסף - גם אם החיוב מפייפל מתבצע בשקלים חברת האשראי ממירה את החיוב לדולרים וחזרה לשקלים עם עמלה כמובן.

נראה לי שזה מה שנעשה רק בלאומיקארד לפי מה שהבנתי בתגובות.

אבל... לפי הנתונים כ.א.ל עושה את זה:

https://www.cal-online.co.il/he-IL/Cal/CalServices/About/Pages/AmlotNew.aspx

הערה [4]

עמלה זו תיגבה בכל מקרה בו תופקד לפירעון עסקה המבוצעת בחו"ל ו/או במטבע זר ו/או הנסלקת על ידי בית העסק גם באמצעות הארגונים הבינלאומיים בחו"ל, וזאת לרבות במקרים בהם תבוצע עסקה זו בש"ח, מלבד אם בוצעה בבית עסק שפועל בישראל. בחשבון שקלי ההמרה על פי השער היציג בתוספת 2.5%. במידה והעסקה בוצעה במטבע שאין בו שער יציג תבוצע ההמרה לדולר על פי שערי החברות הבינלאומיות ומשם המרה לש"ח על פי השער היציג של הדולר בתוספת 2.5%. בחשבון דולרי ההמרה על פי שערי החברות הבינלאומיות בתוספת 2.5%.

לפחות העלמה שלהם מבוססת על השער היציג ולא על השער המחאות והעברות של הבנק שלאומי קארד לוקחת 2% על שער המחאות והעברות.

שיותר יקר באחוז אאל"ט.

שערי המחאות בנק לאומי

שערי המחאות בנק הפועלים

אני עם מסטרקאד בישראכרט וכל חיוב בדולרים ואירו מומר בבנק ולא בחברת האשראי ככה שעמלת ה1.75% איננה ורק שער ההמחאות והעברות של הבנק מהווה עמלה. (ואפשר "לדלג" עליה על ידי מט"ח בחשבון)

https://www.isracard.co.il/pdf/isracard_T12.pdf

תקראו את החלק השני (אם אין מט"ח בחשבון אז מתבצע המרה בבנק למיטב ידיעתי)

לעומת זאת קניות בליש"ט או מטבעות אחרים נעשה ההמרה בחברת האשראי בלי שום קשר למט"ח בחשבון ויש עמלת 1.75% וגם ההמרה מבוססת על השער העברות והמחאות של בנק הפועלים ככה שכנראה הכדאיות של חברת האשראי מוטלת בספק ועל סמך השער שבו פייפאל ממירים את המטבע (דיי זכור לי שזה לא היציג).

רק צריך לדעת איזה שערי המרה יותר משתלמים בחברות הבינלאומיות (ויזה, מאסטרקרד, אמריקן אקספרס)

כי כל המרה של מט"ח שהוא לא דולר/אירו מבוסס עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים