עבור לתוכן

רומים שונים בגלקסי s4

Featured Replies

פורסם

אהלן ,

אני לא ממש מתמצא בכל עניין הרומים אז אני חייב פה עזרה קטנה .

אני הולך לרכוש את מכשיר הגלקסי היום , הבנתי שהעדיפות היא שהיה מותקן רום של סאני ? המקורי והנקי ולא רום של חברת פלאפון נגיד וכו' או שזה לא משנה ?

מכאן נובעת השאלה אם אני קונה את המכשיר שלי מאייבורי או כל חנות אחרת עם רום של סאני , ואני נמצא בחברת פלאפון , הם לא משנים לי את הרום בחברה ?

ושאלה אחרונה שמתקשרת אני חושב גם לעניין , הקטע של הpota inside שזה מעדכן את כל העידכונים , פועל גם כן רק במידה ואני קונה את המכשיר מהיבואן הרשמי/עם רום של סאני ?

תודה רבה מראש.

פורסם

נתחיל מהסוף:

לגבי עדכונים OTA (ר"ת: Over The Air), בד"כ יש כאלה ב-ROM-ים רשמיים (של סמסונג, סאני, או החברות הסלולריות) ואין כאלה בפרוצים.

התהליך הוא ש-Samsung מוציאים ROM בינלאומי, מעבירים אותו ליבואניות הרשמית (סאני במקרה שלנו) לתרגום, והם מעבירים אותו לחברות הסלולריות להתאמות נוספות.

לכן העדכון האוטומטי מגיע קודם לבעלי ROM בינלאומי, אח"כ לבעלי ROM מתורגם מהיבואנית, ובסוף לבעלי ROM-ים של החברות הסלולריות.

אין תשובה מוחלטת לאיזה ROM עדיף. זה עניין של העדפה אישית.

מה שכן אפשר להגיד זה שה-ROM-ים המותאמים של החברות הסלולריות נוטים לכלול מלא bloatware שמכביד וסתם מציק. בד"כ אנשים נוטים לא לאהוב אותם. בנוסף, לפי שרשרת העדכונים הנ"ל, אתה יכול לראות שהם מתעדכנים אחרונים (חודשים ארוכים אחרי שעדכון יוצא, ולפעמים בכלל לא).

ה-ROM הרשמי של סאני (היבואנית הרשמית של Samsung בישראל) אכן אמור להיות קצת יותר נקי. אבל אני אישית הייתי ממליץ להתקין כבר את הבינלאומי של Samsung רק מכיוון שתקבל את העדכונים האוטומטיים מהר יותר. התפריטים יהיו באנגלית, אבל קריאה וכתיבה בעברית לא יהיו בעיה.

אף אחד לא יחליף לך ROM אלא אם תמסור את המכשיר פיסית בעמדת שירות ותבקש את זה (וכנראה שגם תשלם על זה). אין לך מה לדאוג.

ודבר אחרון: לא משנה מאיפה אתה קונה ועם איזה ROM מגיע המכשיר (יש חנויות שמוכרות עם ROM פרוץ בכלל), אתה תמיד יכול להתקין איזה ROM שבא לך מתוך כל אלה שהזכרנו. בד"כ זה גם לא כזה מסובך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה אחי , שאלה אחרונה יש חנויות שמוכרות את המכשיר עם אחריות לשנה ע"י החנות , ויש אופציה לרכוש בקצת יותר יקר עם אחריות לשנתיים על ידי היבואן הרשמי , אני מעדיף לקבל אחריות לשנתיים , או שזה סתם בזבזו כסף?

אגב , שהתקשרתי לאייברוי לשאול איזה רום מובנה במכשיר הגלאקסי שלהם העבירו אותי בין נציגיים וכל אחד אמר לי שזה ג'ילי בין ולא הבינו בכלל את השאלה שלי , זה הגיוני חח?

נערך על-ידי arkadi_s

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים