עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע ל- ASUS N56VB

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני מספר ימים את המכשיר בגרסת (ASUS N56VB 4022H) עם המעבד i5 3230M. יש לי מספר שאלות שאשמח מאוד לתשובה עליהן-

1. אני מעוניין בעתיד הקרוב מאוד לשדרג את הזיכרון RAM מ-4GB ל-8GB, יש המלצה לדגם ספציפי של כרטיס זיכרון? מחפש משהו בסביבות ~150. אשמח לקישור מאתר של IVORRY\ KSP. (האם האחד בקישור הזה מתאים? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9267)
  2. לפי מה שראיתי יש מכסה בחלק התחתון של המחשב ופתיחה שלו לא פוגעת במדבקת האחריות - האחריות עדיין תהיה תקפה לאחר הוספת הזיכרון החדש?
  3. האם החלפת הדיסק הקשיח של 5400RPM בזיכרון SSD שווה את המחיר או שזה סתם גימיק להרצה יותר מהירה של מערכת ההפעלה?
  4. לפי מה שראיתי מסקירות שונות באינטרנט הטמפרטורה המקסימלית שה-CPU הספציפי אמור להגיע עליה היא 70C במאמץ אחרי שעה. מה זמן הרצה ממומלץ למשחקים כבדים דוגמת Bioshock ו- Skyrim על הנייד בצורה שלא תפגע בו?

סליחה על עומס השאלות, תודה מראש למגיבים :)

פורסם

1. אין שום בעיה, תבחר את הכי זול 1600. שים לב שאתה יכול לשדרג עד 16GB. כלומר אפילו לקנות סטיק של 8GB ואז יהיה לך סה"כ 12GB. מה שבחרת יתאים.

2. כן, אין שום בעיה ופגיעה באחריות. כמובן שאל תשבור שום דבר על הדרך. בגדול זו פעולה שלא אמורה לקחת מעל לדקה.

3. במרבית החנויות המחשב נמכר עם דיסק קשיח 750GB במהירות 7200RPM. איפה קנית את שלך שהוא הגיע עם כונן 5400?

ה-SSD תורם, אין ספק, הפעולות הבסיסיות היומיומיות יהיו מהירות ונגישות יותר. אך זה יקר וגם הנפח שאתה קונה ביחס למחיר נמוך יחסית.

4. תריץ כמה שבא לך.

5. תתחדש. :)

פורסם
  • מחבר
1. אין שום בעיה, תבחר את הכי זול 1600. שים לב שאתה יכול לשדרג עד 16GB. כלומר אפילו לקנות סטיק של 8GB ואז יהיה לך סה"כ 12GB. מה שבחרת יתאים.

2. כן, אין שום בעיה ופגיעה באחריות. כמובן שאל תשבור שום דבר על הדרך. בגדול זו פעולה שלא אמורה לקחת מעל לדקה.

3. במרבית החנויות המחשב נמכר עם דיסק קשיח 750GB במהירות 7200RPM. איפה קנית את שלך שהוא הגיע עם כונן 5400?

ה-SSD תורם, אין ספק, הפעולות הבסיסיות היומיומיות יהיו מהירות ונגישות יותר. אך זה יקר וגם הנפח שאתה קונה ביחס למחיר נמוך יחסית.

4. תריץ כמה שבא לך.

5. תתחדש. :)

תודה על התשובה :). קניתי ב-IVORY.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10837

כונן 1TB 5400RPM. אני חושב שאני אמתין עם ההחלפת הארד דיסק כי זה נעשה זול יותר ככול שעובר הזמן, ועוד שאלה קטנה - במידה שאני מחליף דיסק יהיה אפשרי להתקין עליו WIN 7 ועדיין לשמור על כול הדרייברים?

פורסם

מה הבעיה להוריד פשוט מהאינטרנט?

שים לב, שניתן לשים דיסק קשיח במחשב במקום הצורב (אם אתה לא משתמש בו) ואז אתה יכול נניח לקנות לך כונן SSD של 128GB למע' ההפעלה בנוסף לכונן 1TB שלך.

למה קנית מאייבורי? יקר יותר שם וגם הדיסק קשיח פחות טוב.

רק להבהרה, זה לא משנה מאיזו חנות אתה קונה כל עוד אתה מקבל אחריות מהיבואן הרשמי. כך שלהעדיף חנות אחת על אחרת, פה זה לא המקרה. אלא אם כן החנות מציעה אולי נניח יותר תשלומים או משהו בסגנון.

בכל מקרה, לא ראיתי בעוד חנות שהדיסק קשיח כזה בדגם הספציפי הזה.

פורסם
  • מחבר

השיקול היה שהם פשוט יותר קרובים לבית שלי (כן, כן, שמעתי על משלוחים... ובכל זאת לא היה להם אותו במלאי ונאלצתי לחכות..אבל זה עדיף מהמחיר של הדלק) יתכן שהם יתבלבלו בנתונים באתר בין הדגם 4022H ל-4023H שבאמת בה עם 1TB 5400RPM. המחשב אמור להגיע ביום ראשון נחכה ונראה לאן נפל הפור כשיגיע.

פורסם

אני הייתי מוותר/מבטל את הקנייה של המחשב אם הוא מגיע עם 5400 במיוחד כשיש במחיר נמוך יותר 7200, אתה כאילו מראש יורה לעצמך ברגל עוד לפני שקיבלת את המחשב ו"מפסיד" בביצועים מעט.

פורסם
  • מחבר

לאחר שיחה ממושכת עם נציג השירות שלהם התברר שבאמת יש טעות באתר שלהם. לדבריו "אין אנו משנים את החומרה של דגמים ספציפיים, יש באמת טעות במפרט באתר ואנחנו נתקן אותה בהקדם במיידי". אז בסוף לשמחתי זה יהיה דגם נורמלי עם 750GB 7200. לאור העובדה הזאת נראה ששדרוג הכונן ל-SSD ירד מהפרק לפחות לעתיד הנראה לעין. תודה שהארת את עיני לנושא ומנעת שפיכת כסף מיותרת.

פורסם

תוודא לאחר קבלת המחשב שזה אכן כך.

וכפי שציינתי:

ניתן לשים דיסק קשיח במחשב במקום הצורב (אם אתה לא משתמש בו) ואז אתה יכול נניח לקנות לך כונן SSD של 128GB למע' ההפעלה בנוסף לכונן הקיים.

פורסם
  • מחבר

ניתן לשים דיסק קשיח במחשב

במקום הצורב (אם אתה לא משתמש בו) ואז אתה יכול נניח לקנות לך כונן SSD של 128GB למע' ההפעלה בנוסף לכונן הקיים:

לצערי יהיה שימוש כזה או אחר בצורב. ולפי מה שראיתי כדי להגיע לצורב צריך לפרק חלק משמעותי מהמחשב ובצורה בלתי נמנעת לבטל את האחריות שדי נחוצה לי בהתחשב בכך שאני מתכוון שהמחשב יחזיק לי לפחות 3 שנים במהלך הלימודים. למרות שזה רעיון יפה, אין לי מספיק ידע כרגע לבצע את זה בצורה שאני יהיה בטוח בעצמי לחלוטין וחבל לי להרוס אותו בתהליך, אני חושב שדיסק רגיל של 7200 יספיק לי לבינתיים ביחד עם שדרוג ל-12GB RAM שזה אפילו קצת אובר קיל למה שציפיתי בהתחלה מהמחשב (אגב הכרטיס הראשון מולחם למחשב? ואם הוא מולחם זה משהו שאפשר לפתור עם מלחם רגיל או שלא כדי לנסות?). תודה בכל מקרה.

פורסם

לא מונע פגיעה באחריות.

כמו שלהוסיף זיכרון פנימי ולהחליף דיסק קשיח.

מפרקים בעזרת בורג בתחתית המחשב, מוציאים את הצורב ומחליפים בסוג מתקן שאליו מחברים דיסק קשיח אחר (או SSD)

הנה וידאו שמדגים מה צריך לעשות:

https://www.youtube.com/watch?v=ZE1i3uty5GI

והמוצר שצריך לקנות:

http://www.ebay.com/itm/2nd-Hard-Drive-HDD-SSD-Caddy-For-ASUS-N56VZ-N56VZ-DS71-N56VZ-ES71-Optical-Bay-/221243416594?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item338322a012

-------------------------------

בעניין הזיכרון הפנימי - שלילי, שני התאים נגישים וניתנים להחלפה, שום דבר לא מולחם.

פורסם
  • מחבר

מעולה נראה נהדר, הייתי בטוח שיהיה צריך להתחיל להתעסק עם כל הקבלי DATA ו-ADRESS ולהלחים אותם פין פין, וכאב ראש. נראה שזה פשוט מאד ובר ביצוע. אני אפתח אשכול חדש כשאני אתחיל לעבוד על זה. בינתיים שבת שלום ותודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים