עבור לתוכן

מפרט חלקי למשחקים כבדים+מסך. תקציב 6K - צריך חוות דעת

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה, המחשב המפלצתי שבניתי במו ידי לפני שנים הפך לכלבלב וסוף סוף צברתי תקציב לקנות מחשב חדש בין השכר דירה\רכב\דלק\לימודים וכו'... אני כבר לא מתמצא כמו פעם אבל התחלתי קצת לשוטת בפורום שוב ולבדוק מה מומלץ יותר ומה פחות, הרכבתי מפרט חלקי שאני צריך, חלק מהחלקים אני אקח מהמחשב הישן (ארד-דיסקים וציוד היקפי) אבל הנה השאלון כדי לסגור את כל הפינות

1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שמביא את התמורה הכי טובה למחיר

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD כבד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קצת תכנות

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 ו GTA החדש...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 1080P הגדרות גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ארד-דיסקים, רמקולים, מקלדת\עכבר

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? המחשב יהיה בסלון ככה שהוא לא חייב להיות שקט לחלוטין אבל שיהיה סביר במצב idle

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי קל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות עדיף אם זה מקום שאפשר לסמוך עליו

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מאחר ואני לא רואה מתי המחשב הבא יגיע אז שיהיה כמה שיותר עדכני מבחינת טכנולוגית

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי בעתיד כרטיס מסך

המפרט שבניתי בינתיים לפי שיטות בפורום הוא:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 20%]קטגוריות[/TD]

[TD=width: 35%]מוצרים[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מעבד[/TD]

[TD=width: 35%]Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]1[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1184[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD]

[TD=width: 35%]Scythe MUGEN 3 REV B[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪209[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם[/TD]

[TD=width: 35%]MSI Z87-G45 Gaming[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪845[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מארז[/TD]

[TD=width: 35%]באנדל Fractal Design Define XL R2 + Seasonic 620W - שחור, בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪999[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון[/TD]

[TD=width: 35%]Corsair 8G CMV8GX3M1A1333C11 CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]2[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪305[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כרטיס מסך[/TD]

[TD=width: 35%]Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1440[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מסך[/TD]

[TD=width: 35%]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪859[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: left]סה"כ:[/TD]

[TD=align: center]8[/TD]

[TD=align: center]₪6146[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

החלקים שאני דיי סגור עליהם הם, המעבד, הקירור למעבד, המארז (מעדיף מרווח), כמות הזיכרון (בשביל עוד 300 שקל אני מעדיף לסגור את הפינה הזאת, מה גם שאני אוהב לפתוח המון דברים במקביל) והמסך.

אני ממש לא סגור על הלוח אם (סתם בחרתי משהו) סוג הזיכרון, ספק הכוח (האם הוא באמת שווה?) כרטיס המסך (האם הוא יסחב את BF4 ו GTA החדש למחשב? או שזה מוקדם להגיד)

מה אתם אומרים על המפרט? מה עדיף לשנות? לחסוך? לשפר?

תודה רבה!

פורסם

למה לקחת את המארז XL ?

תיהיה החלטי לגבי ה OC כי כמו שאתה רואה הרכיבים הרבה יותר יקרים אם אתה רוצה תמיכה בOC.

אם המטרה היא אך ורק גיימינג בהחלט אין צורך בOC ואפשר להשקיע יותר בכרטיס מסך ואולי SSD

נ.ב אם אין לך SSD אני ממליץ לך לקנות עכשיו.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את ה R4 והוא נראה לי דיי צפוף, המארז הקודם שהיה לי עבר שיפוצים כבדים על מנת להתאים אליו כרטיס מסך גדול ו 5 ארד-דיסקים כך שהפעם אני מעדיף משהו יותר גדול ומרווח שלא אצטרך לשבור את האצבעות כדי להחליף משהו.

לגבי ה OC, יכול להיות ששווה לוותר על זה מאחר שאני מעדיף מחשב יציב, אך חשוב לי שהוא יהיה מקורר טוב בכל מקרה.

ויש לי כרגע SSD 128GB שאמור להספיק למערכת הפעלה וכמה משחקים כבדים, מקסימום אני אקנה עוד אחד יותר מאוחר.

פורסם
  • מחבר

נ.ב מה ההבדל בין ה

4670K ל 4670 הרגיל? יכולות OC רק?

פורסם

רק שתדע ש-R4 מארז מרווח, ניתן להסיר את כלובי הקשיחים האמצעיים כדי להכניס כרטיסי מסך גדולים.

כיוון שהדרישה לשקט לא כזו גדולה,אין צורך בקשיחים, והחלטת לוותר על אופציית ה-OC:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1057

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪484

מארז:

באנדל NZXT Tempest 410 Elite + FSP RAIDER 550W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪675

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX770 WINDFORCE X3 OC 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪2009

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪859

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5532

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5422 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/wtqvn3ue

פורסם
  • מחבר

תודה

האם השדרוג ל 770 מהווה שיפור משמעותי? או שעדיף אולי להישאר עם 760 ואולי לשדרג בעתיד, מה יצא יותר משתלם?

והאם ההבדל בין ה 4670 לגרסת ה 4670K הוא בפליטת החום ויכולת ה OC בלבד?

פורסם

770 חזק בכ-20% מ760, אך עולה 51.62% יותר מ760 (2009 שקל לעומת 1325 שקל). ברור שהוא פחות משתלם ביחס ל760 (וזה הולך ונעשה גרוע ככל שעולים למעלה בסקאלה)..

אתה מוזמן לעיין בתוצאות הבאנצ׳ים במשחקים שכבר קיימים בקישור הבא:

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_gigabyte_windforce_review,17.html

אני לא יכול להבטיח לך שהכרטיס שתבחר יוכל להריץ משחקים עתידיים שציינת כמו bf4 על הגדרות אופטימאליות כי קשה לדעת מה יהיו דרישותיהם כאשר המשחקים עוד לא יצאו.

כל שיש לנו כרגע הם מבחני ביצועים שדלפו ונערכו בשלבי אלפא לפני שבוצעה אופטימיזצייה.

עם זאת, אני כן יכול לציין שלקחת 760 עכשיו וכרטיס נוסף במחיר זהה עוד שנתיים זאת אופצייה אם אתה מעוניין לחסוך כרגע.

היתרון- באותו תקציב יתאפשר לך להשאר רלוונטי לאורך יותר זמן-יותר משתלם.

החסרון-אתה לא מקבל את הכרטיס הכי חזק לתקציב שלך, ואולי (אנחנו עוד לא יודעים) תצטרך להתפשר בהגדרות של bf4 ביחס ל770.

פורסם

עד שנה מרגע שקנית את הכרטיס זה הזמן להוסיף עוד אחד, אם עברו שנתיים...כנראה ששניים כאלו כבר לא רלוונטיים ועדיף כרטיס חדש וחזק.

פורסם

אהה... הבנתי למה אתה מתכוון, אבל לא זו הייתה כוונתי.

לא בחרנו לו גם לוח לsli.

התכוונתי שהאופצייה החסכונית היא תוך שנתיים (או אפילו 3, תלוי מתי יש צורך) להחליף כרטיס לגמרי, כמו במפרט שבנינו עם ה7870xt (לפני ש760 נעשה משתלם יותר), ובהתאם לאסטרטגיה של גיל ופותח הדיון דאז.

פורסם

עם זאת, אני כן יכול לציין שלקחת 760 עכשיו וכרטיס נוסף במחיר זהה עוד שנתיים זאת אופצייה אם אתה מעוניין לחסוך כרגע.

טוב כנראה שלא הבנתי נכון..האמת שעוד שנתיים כרטיס כזה יעלה כמעט חצי מחיר.:undecided:

פורסם

התנסחתי בצורה גרועה.

התכוונתי ״כרטיס חדש במחיר זהה שיחליף בעוד שנתיים את הקודם...״.

אולי זה היה יכול להיות יותר ברור.

מתאר לעצמי שההבדל יהיה כמו בין 580 ל780 - כ50%.

Moore's law מת מזמן.

אבל זה בטח לא ימנע ממחיר הכרטיסים הנוכחיים לצנוח באגרסיביות.

אגב, ראיתי בדיון מקביל שאתה חולה, אז תרגיש טוב..

פורסם

תודה רבה..

פורסם
  • מחבר

OK, חשבתי אולי ללכת על מסך 27 אינצ' אם כבר, זה תוספת של עוד 2k לתקציב, אבל יביא לדעתי שינוי גדול מאוד ממסך ה 17 אינצ' שיש לי עכשיו.

העניין הוא שאני לא יודע בכמה זה ייקר לי את התחזוק של כרטיסי המסך, זה אומר שאני צריך גם לשפר את הלוח והספק כדי לשמור מקום ל SLI בעתיד.

מה דעתכם שווה את ההימור? ה 770 יסחוב אותו בעתיד הקרוב?

פורסם

מסך 27 אינץ׳ ישפר את החוויה פלאים, במיוחד אם הקודם היה פאנל מסוג TN.

באשר למשחקים, כן הוא יריץ אותם, אבל לעיתים תצטרך להתפשר ולוותר על הפילטרים כמו MSAA ואולי גם על כמה הגדרות.

אפשר לעשות הכנה לsli אבל רק אם, כפי שעידן ציין, אתה מתכנן לקנות עוד כרטיס בשנה הבאה.

אם שיעור השיפור בביצועים הוא לפי תבנית קבועה, אז עוד שנתיים, gtx 970 צריך להיות חזק מgtx 770 בכ-50% (בדומה להבדל בין 580 ל780) ואולי גם יביא אותו פיצ׳רים חדשים.

בהתחשב בכך שsli לא נותן לך שיפור של 100% והתמיכה והחוויה בו לא לגמרי חלקה, יורדת הכדאיות של השלמת מערך עם עוד כרטיס בעוד שנתיים.

פורסם
OK, חשבתי אולי ללכת על מסך 27 אינצ' אם כבר, זה תוספת של עוד 2k לתקציב, אבל יביא לדעתי שינוי גדול מאוד ממסך ה 17 אינצ' שיש לי עכשיו.

העניין הוא שאני לא יודע בכמה זה ייקר לי את התחזוק של כרטיסי המסך, זה אומר שאני צריך גם לשפר את הלוח והספק כדי לשמור מקום ל SLI בעתיד.

מה דעתכם שווה את ההימור? ה 770 יסחוב אותו בעתיד הקרוב?

מסך "27 יתן לך חוויה מדהימה, כמו שאיתן אמר תצטרך לקצץ בפילטרים ובמשחקים מסויימים גם בהגדרות.

לא משתלם כגע ללכת על הכנה ל-SLI, הלוחות יקרים והלוח הכי זול ושנראה מתאים למשימה עם מקום לשני כרטיסים ומרווח ביניהם הוא:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4518#sp

מה גם שצריך לחשוב על ספק חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים