עבור לתוכן

מפרט זול לצרכים בסיסיים מערכת הפעלה והרכבה בחנות RSM + ייעוץ מחיר (נמוך) וציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, שמי בר, ואני עוזר לאמא שלי בקשר למחשב חדש שהיא רוצה: :s0403: היא מבקשת ממני מחשב שיהיה כמה שיותר זול בתקווה לא לעבור את האלפייה (ואני לא יודע אם זה אכן ריאלי, אבקש ייעוץ גם לגבי זה), ועם זאת אמין, לצרכים מאוד בסיסיים כגון גלישה באתרים, יוטיוב וכו'. בנוסף, אני מאוד רוצה שהמחשב יגיע "מוכן לתפעול פשוט", בעצם מכיל מערכת הפעלה, תוכנות חיוניות ועזרים בצורה נוחה ( כגון CHROME, WORD, FLASH\JAVA ,אנטי וירוס ראוי וכו'), שיהיה נוח לתפעול מיידי ללא צורך בהורדת תוכנות מהאינטרנט (כי לעולם לא ידענו להסתדר עם זה). ארצה לדעת גם אם יש תוספת במחיר לגבי עניין ה"תפעול הפשוט". אבקש גם ייעוץ לגבי מקלדת ועכבר , שניהם זולים בסיסיים אמינים ואלחוטיים. החנות ממנה ארצה לקנות את המחשב היא RSM שבעפולה. קראתי את חוקי הפורום, ונתקלתי במושג הנקרא OC (אוברקלוק). מה זה? האם זה הכרחי\חיוני? ובמה זה תלוי? תודה רבה לכל מי שיקדיש מזמנו לקרוא\לעזור, והמשך ערב נעים! (:

פורסם

מערכת מינימלית תעבור את האלף שקלים, אתה יכול למצוא מערכת בסיסית ביותר באיזור ה-1200 שקלים.

או לחפש אלטרנטיבות במדור יד שניה.

מעבר לזה מערכת מבוססת פנטיום G2020 יחד עם לוח בסיסי, 4 ג'יגה זכרון, מארז פשוט וספק בסיסי אך מומלץ שלא ג'נרי יעשו

את העבודה. יש ב-RSM מערכות מחשב מוכנות מבוססות G2020 בסביבות ה-1000 שקלים וקצת, תוכל לגשת לשם

עם בקשה למחשב בסיסי, ולשדרג את הזכרון והמארז\ספק מה שיביא אותך לאיזור ה-1200+.

תוכל למצוא גם באייבורי מערכות דומות שיתכן שיהיו זולות יותר במעט.

פורסם

ניסיתי לבנות לך משהו וכמאת שברתי את העכבר אחרי שתי דקות... אי אפשר לבנות שם כלום, זה לא נוח!

Roy חבל שלא ראיתי את מה שכתבת קודם...

פורסם

האמת שאני מרגיש בנוח עם הממשק בניה עצמית שלהם משנים קודמות.. דווקא לא נורא פשוט צריך להתרגל.

בכל מקרה אל תטרח, לבנות מפרט יעלה עם הרכבה הרבה מעבר לתקציב.

פורסם

ממליץ לך להקשיב לRoy.T ולקנות מערכת מבוססת G2020, לא תתאכזב.

עם זאת אמין, לצרכים מאוד בסיסיים כגון גלישה באתרים, יוטיוב וכו'. בנוסף, אני מאוד רוצה שהמחשב יגיע "מוכן לתפעול פשוט", בעצם מכיל מערכת הפעלה, תוכנות חיוניות ועזרים בצורה נוחה ( כגון CHROME, WORD, FLASH\JAVA ,אנטי וירוס ראוי וכו'), שיהיה נוח לתפעול מיידי ללא צורך בהורדת תוכנות מהאינטרנט (כי לעולם לא ידענו להסתדר עם זה)

לגבי מה שרשמת פה, זה טיפה בעייתי להכיל מערכת הפעלה פה ותוכנות בסיסיות.

אם אתה קצר בתקציב אז זה בעייתי כי מערכת הפעלה תעלה לך מינימום 300 ש"ח (זה עוד מחיר טוב), הפתרון היחיד שאני לא כל כך רוצה להמליץ עליו הוא מערכת הפעלה פרוצה אך אתה טוען שאתה לא מבין את כל העניין של ההורדת תוכנות וכאלה אז יהיה לך סיבוך להתקין.

לגבי התוכנות הבסיסיות זה לא יגיע עם המחשב אבל זה ממש ממש פשוט, יש לך אתר שאני אישית ממליץ עליו מאוד בשם Ninite (תלחץ על השם לכניסה לאתר) ואתה פשוט מסמן בV מה אתה רוצה שיהיה במחשב, לוחץ Get Installer לאחר הורדה של כמה שניות בודדות כנס לתוכנה והיא תתקין לבד הכל, רק להשאיר את המחשב דולק עד שיסיים וזהו (משתנה במהירות האינטרנט).

פורסם

בכלל לא שמתי לב לשורה הזו, מערכת הפעלה לבד עולה 370 שקלים, איך בדיוק אפשר לצפות לקבל את כל זה

בתקציב של 1000 שקלים?

בעצם אפשר, אצל הטכנאי השכונתי, אבל ככה גם המערכת תיראה. בטח שלא ב-RSM שזו חנות מקצועית

שלא עוברת על החוק.

פורסם

חפש ביד 2 יש הרבה מציאות..

פורסם

למרות חיבתי למציאות יד שניה, לא הייתי בהכרח הולך על זה אם לקוח הקצה הוא לא מהסוג שיכול לתקן תקלות נפוצות בעצמו (האמא של פותח הדיון, ולפי ההודעה הראשונה, גם הוא עצמו). העניין הוא שמחשב בסיסי שאינו זבל גמור (הכוונה למארז והספק, כל השאר די סטנדרטי) יעלה כ1300 שקל לפחות, פלוס עוד 400 למערכת ההפעלה, פלוס עוד 500 שקל אם אתה רוצה אופיס חוקי. בנוסף, אני אישית לא מכיר שום חנות המציעה שירותי התקנה של משהו מעבר למערכת הפעלה (וגם זה, אגב, לא בחינם - בRSM זה עולה 150 שקל), בטח ובטח כשמדובר במשהו שלא נקנה אצלם (כמו כל תוכנה חינמית, למשל) - ולו בגלל הזמן שההתקנות דורשות. אולי יש שירותים שכאלה לעסקים, אבל אני מניח שמדובר בחנויות שמוכרות רק מחשבי מותג במחירים מופקעים - אבל עם תנאי אחזקה מפליגים.

בקיצור, אם לסכם... מחשב ב1000 שקל (ועוד עם מערכת הפעלה חוקית)? תשכח מזה. מחשב שמגיע מוכן עם כל מה שצריך? תשכח גם מזה, אלא אם אתה מוכן לשלם תעריפים "עסקיים" כולל שעות טכנאי לכל ההתקנות. אה, ולגבי אוברקלוק? ממש לא מדובר במשהו חיוני, אלא דרך לשפר את ביצועי המעבד, אבל בהתחשב ברמת ההכרות שלך ב"התעסקות" עם המחשב (אם לשפוט לפי דבריך) תשכח גם מזה.

פורסם

מה שאני מציע לך זה ללכת דווקא על נייד פשוט מבוסס ATOM שמגיע לרוב כבר עם WIN7 ואפילו office starter שאמור להספיק בהחלט למה שציינת.

כבונוס תקבל ניידות, מסך נוסף, קישוריות אלחוטית ומערכת ש"עובדת מהקופסה" כמו שביקשת.

רק לדוגמה:

http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2592

http://www.tms.co.il/product/11261

המחיר הוא מפרט חלש יותר ויכולת שדרוג/תיקון יקרות משמעותית במידת הצורך אבל לשימושים שציינת זה די והותר ואתה לא נשמע לי מהמשדרגים...

אני מבין שיש לה מסך? איזה?

מה עם רמקולים?

מחשב נייח לא-זבל עם מערכת הפעלה חוקית וציוד היקפי סביר לא ירד מ~1900-1800 ש"ח...

פורסם

למען האמת, לגלישה באתרים ויוטיוב אתה יכול לקנות לה טאבלט אנדרואיד סיני איכותי ב~600-800 ש"ח עד הבית.

זה גם יחסוך את המקלדת והעכבר ואפילו את עניין ההורדות וההתקנות זה יפתור כי כל ילד/זקן יודע להתקין אפליקציות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים