עבור לתוכן

מחפש לפטופ לסטודנט עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לפטופ (או אולטרה-בוק - אף פעם לא הצלחתי להבין איפה בדיוק עובר הגבול ביניהם), לשימוש של סטודנט במחיר של עד 5000 ש"ח.

יש עדיפות לקנייה בארץ, אבל אני יכול לקנות גם בארה"ב אם יש סיבה ממש טובה.

תשובות לשאלון:

מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט, office), צפייה בסרטים, תוכנות סימולציה למיניהן (מטלב, orcad וכו'). ממש לא משחקים.

גודל המסך: 15.6 בלבד. לא משנה אם מבריק או מט.

רזולוציית המסך: 1920x1080 בלבד.

דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מאוד מאוד מאוד רצויה מקלדת הכוללת NumPad. אין צורך במקלדת מוארת.

משקל רצוי: חשוב שיהיה קל יחסית. רצוי בסביבות ה-2 קילו. בכל מקרה לא יותר מ-2.5 קילו.

האם נדרש זמן סוללה ארוך: רצוי מאוד. הייתי מקווה למשהו באזור ה-4-5 שעות.

האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI1.4a, USB3.0.

Bluetooth: כן.

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: יש לי כבר כונן SSD שאני מתכוון להעביר ללפטופ, אז אם מחשב בלי כונן בכלל יכול להוריד מהמחיר, עדיף. בכל מקרה שלא יהיה עם SSD cache.

כונן אופטי: מאוד עדיף שלא יהיה, כדי לחסוך במשקל.

האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא.

האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא.

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא. כבר יש לי רישיון, אז אם מחשב ללא רישיון חוסך במחיר, עדיף.

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: אני נוטה לסמוך יותר על Dell ו-HP אבל פתוח גם לאחרים.

כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: עדיף ללא מסך מגע, ממש לא מסך מגע מסתובב. כמו-כן, אני די סגור שאני רוצה מעבד i7 מסדרת ה-U כדי למקסם ביצועים במינימום צריכת סוללה.

בינתיים הצלחתי למצוא רק את: Dell Inspiron 15R 5521 שעונה על רוב הדרישות (חוץ מחוסר הכונן האופטי):

http://ksp.co.il/?uin=17772

מה אתם אומרים על הדגם הזה?

האם יש דגמים אחרים רלוונטים?

תודה מראש!

אה, שכחתי להוסיף: אם מישהו מכיר אתר שאפשר לחפש בו בצורה טובה (צורה טובה == אפשרות להכניס את כל או רוב הפרמטרים הנ"ל לסינון), זה גם יעזור מאוד. הופתעתי לגלות עד כמה האתרים של היצרניות גרועים בקטע הזה.

פורסם

חבר יקר :hi:

אם הקניה לא דחופה, הייתי ממליץ לך לחכות לקראת תחילת שנה"ל, צריכים בקרוב להיכנס דגמים חדשים שיתנו לך גם זמן סוללה ארוך יותר. זה ישתלם ותקבל תמורה טובה יותר לכספך.

חסרונות: הדל עם מסך מבריק, משקל, כונן אופטי, דיסק קשיח איטי מה שיצריך קנייה של SSD מצידך, חיבור רשת 100Mbit בלבד.

פורסם

האסוס הזה כבד יחסית ועם זמן סוללה בינוני.

מאחר והדרישה היא למחשב עם מפרט חזק יחסית ועם זאת קל ועם זמן סוללה ארוך,

רצוי כמו שדני ציין לחכות ליציאת דגמים נוספים מבוססי האסוול.

המעבדים החדשים מגיעים עם מעטפת טרמית נמוכה יותר ועובדים במתח נמוך -

ולכן אפילו מעבד שאינו חסכוני יתן זמן סוללה גבוה יחסית ובנוסף יאפשר בניית ניידים קלים יותר (דרישה לפיזור חום מופחת)

האופציה הכי מתאימה לדרישה שלך נכון להיום הוא ה-UX51 של אסוס שעולה בארץ הרבה מעל התקציב שלך.

אם יש לך חברים בארה"ב או בקנדה, הוא יעלה לך שם כ-5000 שח - http://www.memoryexpress.com/Products/MX43707

המחיר שם הוא 1500 דולר קנדי, שהם כ-5200 שח.

פורסם
  • מחבר

וואו, נחמד לראות פה פנים מוכרות. :hi:

הקנייה לא דחופה. אז אני כנראה אחכה באמת לדגמים החדשים המבוססים על Haswell.

אני רק מקווה שיהיו דגמים כאלה בתקציב שלי.

תודה לכולם. :)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

בעצתכם, עדיין לא קניתי שום דבר ואני מחפש כרגע רק מחשבים מבוססי Haswell, שבינתיים כבר התחילו לצאת.

עד כה נתקלתי בשני דגמים מעניינים.

הראשון הוא Asus N541LA. נראה שהוא מתאים בדיוק לכל הדרישות והוא ממש הלפטופ המושלם.

הבעיה היחידה איתו: הוא לא נמכר בשום מקום. שאלתי את "אסוס ישראל" והם אומרים שהם לא מתכננים להביא אותו בעתיד הקרוב. כנ"ל "אסוס צפון אמריקה". אפילו חיפוש בגוגל לא מוצא שום חנות בעולם שמוכרת אותו. מוזר מאוד...

מה שכן ראיתי שמוכרים (גם בארץ) זה דגמים מקבילים של Asus עם Haswell בסדרת N החדשה (כמו למשל N550LF או N550JV), אבל כולם כוללים צורב מיותר שמגדיל את העובי ומעלה את המשקל עד ל-2.6 ק"ג. לכן אני נוטה לוותר על הדגמים האלה.

השני הוא HP ENVY TouchSmart 15t-j000. נראה ממש סבבה. המשקל שלו בגבול העליון שלי (2.5 ק"ג), אבל חוץ מזה כל הנתונים שלו נראים טובים. יש לו גם גרסה זולה יותר עם 8GB זיכרון, ועוד שלל גרסאות נוספות עם גדלים שונים של הארד-דיסקים שפחות רלוונטים בשבילי.

תגובותיכם?

האם מישהו במקרה נתקל בחנות שמוכרת את ה-N541LA?

האם בדגם של HP, הפרש המחירים שווה את תוספת ה-8GB?

דעות נוספות על הדגמים הנ"ל? המלצות לדגמים אחרים בסגנון?

תודה!

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום!

עברו חודשיים, ובינתיים קניתי לפטופ. רציתי לעדכן, למקרה שעוד מישהו יתעניין.

ראשית, לגבי הדגם הנ"ל של Acer: הוא היה לא רע, אבל החלטתי לוותר עליו מכיוון שהוא הגיע עם מעבד i5 חסכוני, ואני די בטוח שלשימושים שלי אני צריך i7, או לפחות i7 חסכוני / i5.

שנית, לגבי ה-Asus N541LA: עד היום אני לא רואה שהוא נמכר איפשהו בעולם (בהתאם למה שאמרו לי הנציגים אסוס ישראל ואסוס צפון אמריקה), ככה שגם הוא ירד מהפרק די מהר.

לכן, המשכתי להתעניין במחשב של HP שקישרתי אליו בפוסט הקודם: HP Envy 15t-j000. מכיוון שהייתי יכול לקנות בארה"ב, גיליתי שנפתחה לי אופציה מאוד מעניינת - להזמין ישירות מהאתר של HP. היתרון הגדול בזה הוא האפשרות להתאים את רכיבי המחשב ספציפית לצרכים שלי, וכך לשפר מאוד את העלות-תועלת.

בין היתר, עשיתי את ההתאמות הבאות:

• מסך ללא Touch. מראש אמרתי שאין לי צורך בזה, וכך חסכתי גם 100$ מהקנייה, וגם כ-400 גרם ממשקל המחשב! כנראה שהזכוכית ששמים בשביל Touch כבדה יותר. זה הביא את הלפטופ בגודל 15.6" למשקל מעולה של 2.18 ק"ג.
  • רזולוציית ה-FHD שרציתי: 1920x1080.
  • ויתרתי על כרטיס המסך המשופר NVIDIA GeForce GT 740M. מכיוון שאני לא מתכוון להריץ משחקים אי פעם, הדרישה הכי רצינית מכרטיס המסך היא סרטי HD, ולפי כל הביקורות הכרטיס המובנה של Intel HD Graphics 4600 מספיק בהחלט. עוד חיסכון של 80$.
  • שדרגתי את הזכרון הפנימי מ-8GB ל-16GB במחיר מגוחך של 30$. כנראה היה איזה מבצע זמני בתקופה שקניתי, כי מאז העלו את המחיר של שדרוג כזה ל-80$.
  • הוספתי מקלדת מוארת ושבב BT בתוספת של עוד כ-40$.

שאר המפרט זהה לזה שבקישור הנ"ל ל-Amazon.

החסרון היחיד בהזמנה מהאתר של HP הוא שהם לא מציעים כונן mSata SSD בגודל נורמלי, אלא רק כונן קטן (24GB) לצורך SSD Cache. לכן הזמנתי את המחשב רק עם הארד-דיסק רגיל של 1TB, והזמנתי mSata SSD בגודל 120GB בנפרד.

אבל היתרון הכי משמעותי שהיה בהזמנה מהאתר של HP הוא שהזמנתי בשבוע של ה-Labor Day, שבו הם נתנו הנחה מיידית של 100$ על כל הדגמים באתר! לכן, המחשב הכי מותאם שיכול להיות בשבילי, עלה לי 880$ (או 1040$ כולל ה-SSD שהוזמן בנפרד)! חיפשתי הרבה זמן, ואף מחשב עם נתונים כאלה לא התקרב בכלל למחיר כזה.

אני עובד כבר כמה שבועות על המחשב החדש ואני ממש מרוצה מכל פרט ופרט שלו.

אני כן אציין שהוא מגיע אך ורק עם מסך מבריק, ואני יודע שהדעה הרווחת כאן בפורום היא שזה השטן. אבל כמו שאמרתי בהתחלה, זה לא משנה לי. אני מכיר טוב את ההבדלים בין מבריק למט, ומסך מבריק פשוט לא מפריע לי.

אז תודה לכל מי שעזר.

מקווה שהמידע שנתתי כאן גם יעזור למישהו. :)

פורסם
  • מחבר

לגבי התחממות: לא יצא לי להרגיש שום זכר לזה. המאוורר בד"כ כבוי, אחת לכמה דקות אני שומע שהוא מתחיל להסתובב לדקה או שתיים ואז שוב כבה. בכל מקרה אני לא מרגיש התחממות אפילו קלה על הגוף של המחשב או במקלדת. כל זה בעבודה יומיומית סטנדרטית. עוד לא יצא לי להכניס את המעבד ל-stress ארוך. אולי בשיא הקיץ בחדר לא ממוזג המצב יהיה קשה יותר.

לגבי זמן סוללה: כ-5 שעות של עבודה רציפה. לא 9 השעות שהם מבטיחים, אבל עדיין לא רע.

ה-SSD אכן עלה 160$. קניתי את ה-Intel 525. גם המחיר שלו ירד בינתיים, אז באמת יצא טיפה יקר. חבל, אבל לא אבכה על חלב שנשפך. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים