עבור לתוכן

טיפים\עיצות לפני רכישת מכשיר מחנות?!

Featured Replies

פורסם

ערכתי על מנת לקצר טיפה [אולי מישהו יגיב :D ]

המלצתי לחבר לרכוש נקסוס 4 מELINE כי יש לה כמעט 700 ביקורות חיוביות, והמחיר נמוך יחסית...

אצטט פה כמה דברים שנרשמו בפורום בעבר, ואם יש לכם עוד הנחיות וטיפים אשמח לשמוע [וסליחה שאני כבר לא זוכר מאיפה ציטטתי- תוכלו בכיף לציין מה שאתם רשמתם...]

"ממליץ למי שקונה מכשיר SMARTPHONE בארץ לא לצאת מהחנות לפני שבדקת לפחות ש:

א. אין נקודות מתות במסך המגע.

ב. הרמקולים הפנימי וה"SPEAKER" עובדים כיאות.

ג. התמונה על המסך תקינה וללא עיוותים.

ד. שהמכשיר לא מרגיש רופף. (אם אתה מחזיק ומנער קלות, לא מתנדנד משהו בפנים)."

דבר נוסף שצוין:

"תצוגת עברית פועלת out of the box, אפילו עם RTL מושלם איפה שחשוב ובדקתי (ג'ימייל)"

הניסוח מהציטוט הזה בלבל אותי [אמנם אלו דברים מלפני שנה- אך אשמח איך לבדוק בצורה רלווטית היום]:

"בייצור החדש אין בעיות כמעט, אך בייצור הישן (לפני 2012), היו כל מיני בעיות שהאחריות כיסתה.

מרונלייט בד"כ תאריך הייצור הוא פאברואר 2013 (302K) מיבוא מקבילי זה נע בין סוף 2012 לאפריל 2013 (212K-304K).

ניתן לזהות את תאריך הייצור ע"י הסיריאל שעל הקופסא. מתחיל 30xK כשהספרה הראשונה מציינת את השנה (13/12=3/2) וה- x מציין את החודש."

ולסיום- חלקים מתוך כתב האחריות של ELINE:

"סעיפים אשר מחריגים את תנאיי אחריות יצרן:

* מדיניות הפיקסלים: ... עשויים להיות חסרים או נקודות אור מסוימות לא יאירו. הדבר אינו מעיד על תקלה במוצר. אחריות במקרה של פיקסלים שרופים תהיה במקרה של הופעה של 3 פיקסלים ו-2 מתוכם בצבע שונה ובמרחק של 1.5 ס"מ אחד מהשני.

* לא תחול אחריות יצרן על מוצר אשר בו הותקנה גרסת תוכנה השונה מזו אשר סופקה ללקוח ע"י Eline בעת הרכישה. עדכון גרסה מורשה לביצוע ע"י Eline או מי מטעמה.

* לא תחול אחריות יצרן על חוסר רגישות למגע מלאה או חלקית. שכבת נגיעה על גבי מסכי LCD הינה רכיב פסיבי ותפקודו הלקוי נובע ישירות משימוש הלא סביר במוצר כגון: מזעזוע, מכה והפלת לחץ מופרז על גוף המוצר."

- האם אני צריך לקחת מהדברים האלה משהו ולוודא איתם? או שזו המדיניות ואין מה לעשות?

או שזה רק כסת"ח של החנויות?

- האם חובה לשאול\לדרוש מהם שאוכל לבצע עדכון תוכנה שמגיע מגוגל [OTA] בצורה אוטומטית?

בזמנו היה פה בחור שהתלונן שניסו לטרטר אותו- ובשביל עדכון תכנה מסכן רצו שיפקיד את המכשיר אצלם לתקופה וכו וכו...

- האם לודא\לדרוש במעמד הקניה שיש למכשיר בהכרח את הגרסה העדכנית ביותר מגוגל?

האם המצב השתנה? האם יש מה לעשות?

והאם כל החנויות בעצם נוהגות אותו דבר, באותה מדיניות מסריחה כדי לנסות להתנער מהאחריות בכל מצב?

תודה רבה לכולם!!!!!

נערך על-ידי yoel14
קיצור הטקסט

פורסם

הרבה שאלות רשמת שם.

"

לרכוש נקסוס 4 מELINE כי יש לה כמעט 700 ביקורות חיוביות" איפה יש לה כמעט 700 ביקורות חיוביות. אפשר לינק?

טיפ: כשמסתכלים על ביקורות באינטרנט (בזאפ למשל) צריך לדעת לקרוא אותם. למשל אם מישהו כותב "באתי שאלתי היו מאוד נחמדים סבלניים קניתי" אין לזה שום משמעות.

ולמה? כי אתה רוצה לשמוע איך החנות מתנהלת כשיש בעיות. הרבה חנויות יהיו מאוד מהירים למכור לך ופחות מהירים בלפתור בעיות עם המוצר. לכן צריך לקרוא אנשים שמספרים על שירות שהם קיבלו - מה קרה אם הם ניסו לממש אחריות.

"אם יש לכם עוד הנחיות וטיפים אשמח לשמוע"

קופסה סגורה! זה ההמלצה שלי. חלק יפתחו את הקופסה בשביל לשים מטען ישראלי במקרה שהמכשיר יובא ממדינה עם תקע לא תואם, ולכן לגיטימי שיפתחו את הקופסא. חלק יפתחו את הקופסה כדי לגנוב אוזניות או סוללה או מטען.

נקסוס 4 לא מגיע עם אוזניות/סוללה נשלפת, וכיוון שאין צורך לפתוח אותו כדי להתקין עברית, אתה יכול להתעקש לקנות רק באריזה אטומה מהיצרן. לשיקולך.

גם אם אתה לא מתעקש על קופסה סגורה, לפחות תתעקש שיהיה מטען LG מקורי.

לגבי תנאי האחריות המזעזעים שלהם. אני לא יודע מה הם מתכוונים אבל אם הם מתכוונים לא לממש לך אחריות בגלל עדכון תוכנה אוטומטי (OTA) הם לא ראויים לראות שקל אחד ממך.

"- האם לודא\לדרוש במעמד הקניה שיש למכשיר בהכרח את הגרסה העדכנית ביותר מגוגל?" לא, זה נקסוס 4, הוא גם ככה יבוא עם הגירסה הכי עדכנית או לחילופין (אם הגרסה עודכנה מאז שהוא יוצר) יקפיץ לך בקשה לעדכן כמה דקות אחר שתתחבר לWi-Fi.

:cwm4:

"

והאם כל החנויות בעצם נוהגות אותו דבר, באותה מדיניות מסריחה כדי לנסות להתנער מהאחריות בכל מצב?"

לא, אבל כנראה רוב החנויות, במיוחד אלה שמוכרות במחירים הכי נמוכים שיש, כנראה אחרי משלוח המוצר לארץ מסים חשמל משכורות לעובדים ומכירת המוצר במחיר מהזולים בארץ נשאר רווח רק בתנאי שלא מממשים אחריות ללקוחות (מימוש אחריות זה לעיתים עלות גבוהה מאוד לחנות).

אז או שתקנה ממקום מהזולים ביותר ותקח בחשבון שתיקונים תראה רק במעבדה פרטית (וביוקר), או שתעשה סקר שוק ותראה איפה אחריות שווה משהו (ואז המוצר יבוא ביקר יותר).

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל "

או שתעשה סקר שוק ותראה איפה אחריות שווה משהו (ואז המוצר יבוא ביקר יותר)."

- לא קיימות כבר המלצות על חנויות\נותני שירות שכאלה שהם טמינים כהגדרתך? הרי סמארטפונים, לצורך העניין, נמכרים בארץ כבר שנים רבות...

סקר שוק- אתה מתכוון שאתחיל לסרוק עשרות פורומים ותגובות ברחבי האינטרנט ודפי הפייסבוק- כדי למצוא חנות או שתיים מתוך עשרות שכן נותנות "שירות ראוי"? אין לזה סוף... ותמיד ימצא לקוח לא מרוצה.. וזה גם לא כ"כ קל למצוא את המידע....

כן ה700 ביקורות הן מזאפ, ואתה צודק- רובן לא מתייחסות לשירות שקיבלו לאחר תקלה אלא רק לחווית הקניה. אבל זה מה שיש :|

אם יש לך מקום אחר מומלץ [חוץ מהסקר שוק הנ"ל] למצוא בו מידע והכוונה היכן כדאי לרכוש- אשמח לשמוע :)

תודה על המידע עד כאן . . .

פורסם

אה זה מזאפ? (

כמעט 700 ביקורות חיוביות")

מעניין כי לי זאפ מראה

הוא מראה 568 חיוביות 11 ניטרליות 117 שליליות(!).אכן חלק מהשליליות קטנוניות/מטופשות, אך צריך לקרוא הרבה תגובות זה הדרך להפיק תועלת. למשל מקריאת הרבה תגובות עולה בי החשש שאם המכשיר יועבר אליהם לצורך תיקון תיאלץ להיפרד ממנו לכמה שבועות, ולא בטוח שהוא יחזור מתוקן.

לי אישית אין המלצה מאיפה לקנות (קניתי מeBay, טפו טפו טפו חמסה חמסה מלח מים אם הוא יצטרך תיקון כלשהוא) אז אני אפנה את הבמה אולי מישהו יש לו סיפור חיובי של שירות שקיבל בחנות.

נערך על-ידי My Gnexi

פורסם
  • מחבר

נכון, לא ה-כ-ל----ח-י-ו-ב-י , הרוב.. לא קראתי את הרוב, אלא רפרפתי בכמה עמודים...

חבר חשב לקנות בבאג ב2290, אז אמרתי לו "למממממה!??!?!" ואז שלחתי אותו לELINE כי יש להם סניף צפוני, והוא מעדיף להיות מסוגל "להסתכל למוכר בעיניים" כשהוא קונה משהו :D כמובן שהמחיר משחק תפקיד משמעותי [הפרש של למעלה מ300 ש"ח....]

שאר החנויות- או שאינן בצפון, או שיקרות יותר ואז כבר הייתי אומר "אז תקנה ברשת גדולה" כמו באג\אופיס דיפו וכו, רשתות גדולות שהוא בוטח בהם יותר... קנית מEBAY?

זה הרפתקני מידי בשבילו.. לגבי הבאה מחו"ל- אולי אני פרנואיד אבל המלצתי לו שאם יש לו שם מישהו שיוכל לשחק\לבדוק\להשתמש במכשיר לפחות לאיזה שבוע-שבועיים - אז שיביא מארה"ב... כי אותי אישית- גם לרכוש מגוגל ולהביא לארץ בלי שום כיסוי על תקלות יצרן [לך תדע...] אז גם זה הרפתקני בעיני...

פורסם

לדעתי מה שכתוב בתקנון שלהם זה לגבי אחריות,

כלומר אחרי שהשתמשת במכשיר ולא אם הוא חדש מהקופסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים