עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב מאוד חלש - יש סיכוי לשדרוג?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, ברשותי מחשב בן כ2-3 שנים, נקנה בזמנו בחוסר ידע מוחלט וגם לא בתקציב כזה גבוה.

בכל מקרה אני לא אתחיל למלא עכשיו טפסים וכו', אני רק רציתי לדעת אם יש סיכוי כלשהו "לשדרג" את המחשב כך שיתאים קצת לדרישות מערכת מעט יותר עכשוויות, או במילים אחרות, להשתמש לפחות בחלק מהרכיבים שלו בלי לזרוק את כולו לחלוטין ולבנות מפרט חדש מאפס.

מטרת המחשב היא גיימינג בעיקר, ואין התייחסות כרגע לתקציב כי אני רק רוצה לדעת אם שדרוג כזה או אחר בכלל אפשרי.

המפרט:

לוח אם: MSI P67A-C43

מעבד: i5 2300 2800MHz

ראם: 2X2GB DDR3 (לא יודע דגם מדוייק, לא חושב שרלוונטי כי ע"פ הידע הדל שלי אצטרך להחליף בכל מקרה)

כ. מסך: GT 430

ספק: שוב לא יודע דגם/חברה אך לא חושב שרלוונטי מפני שהוא 450W.

מארז: מארז גנרי לחלוטין ומכוער לאללה, מת להעיף אותו מהחדר שלי כבר ;)

בכל אופן, הידע שלי בתחום הוא מאוד דל יחסית, אם הייתם שואלים אותי הייתי אומר שהמצב אבוד, אבל אולי אחד הצדיקים פה יכול לתת ניצוץ של תקווה :P

אם אתם צריכים עוד מידע על אחד החלקים במחשב אשמח לספק את המידע, אבל אני חושב שהצגתי את כל המידע הרלוונטי.

תודה מראש :)

פורסם

הדבר היחיד שחלש במפרט הזה הוא כרטיס המסך. גם הזכרון (4G) גבולי לשימושים מודרניים.

תתקין כרטיס מסך נורמלי ותוסיף עוד 4GB של זכרון והמחשב יהיה סבבה לגמרי עוד זמן רב.

ייתכן שתצטרך לשדרג את הספק. דווקא הדגם/חברה מאוד חשובים, כי זה יכול להיות ההבדל בין ספק 450W אמיתי שיספיק בכיף לכל מערכת ממוצעת פלוס, לבין ספק שרק רשום עליו 450W, ובפועל תגיד תודה אם זה 250W.

פורסם
  • מחבר
הדבר היחיד שחלש במפרט הזה הוא כרטיס המסך. גם הזכרון (4G) גבולי לשימושים מודרניים.

תתקין כרטיס מסך נורמלי ותוסיף עוד 4GB של זכרון והמחשב יהיה סבבה לגמרי עוד זמן רב.

ייתכן שתצטרך לשדרג את הספק. דווקא הדגם/חברה מאוד חשובים, כי זה יכול להיות ההבדל בין ספק 450W אמיתי שיספיק בכיף לכל מערכת ממוצעת פלוס, לבין ספק שרק רשום עליו 450W, ובפועל תגיד תודה אם זה 250W.

אוקי האמת שאלו חדשות נהדרות תודה רבה!

המחשב הוא למעשה מפרט מוכן של אייבורי, לכן אני מניח שהספק הוא זבל ואעדיף להחליף אותו בכל מקרה (אני לא סתם מתעצל כמובן, פתחתי את המארז ואני פשוט לא מוצא שם/דגם מסויים שכתוב על הספק, מה גם שאני מסתכל על מפרטים מוכנים של אייבורי עכשיו וכל מה שאני מוצא נראה זבל).

אתה לא חושב שכדאי להחליף גם מארז? להוסיף אולי איזה קירור?

אה ועוד דבר, כרטיס מסך מהסדרות החדשות ביותר לא יצור צוואר בקבוק עם שאר המערכת?

נערך על-ידי TomL94

פורסם

צוואר בקבוק בכלל לא אמור להיות, אבל זה תלוי במה שתשחק בו.

אם תעלה הנה תמונה של המדבקה הגדולה עם המידע שמודבקת על הצד של הספק, נוכל לומר לך אם טוב או רע.

כמדומני יש ברוב החנויות באנדלים של ספק ומארז, כך שבמידת הצורך תוכל להשתדרג בזול.

אה, והכרטיס שלך חלש, ולהחליף עולה כסף...

כמה אתה מוכן להוציא על כרטיס ומהי רזולוצית המשחק שלך?

פורסם
  • מחבר
צוואר בקבוק בכלל לא אמור להיות, אבל זה תלוי במה שתשחק בו.

אם תעלה הנה תמונה של המדבקה הגדולה עם המידע שמודבקת על הצד של הספק, נוכל לומר לך אם טוב או רע.

כמדומני יש ברוב החנויות באנדלים של ספק ומארז, כך שבמידת הצורך תוכל להשתדרג בזול.

אה, והכרטיס שלך חלש, ולהחליף עולה כסף...

כמה אתה מוכן להוציא על כרטיס ומהי רזולוצית המשחק שלך?

תוכל לפרט על עניין הצוואר בקבוק?

בכל אופן לאחר חיפושים רבים אני חושב שמצאתי את הדף של המפרט המקורי, מה שרשום לגבי הספק הוא:

A.PFC 450W FAN12 POWER MAN INWIN

אני חושב שאני אעדיף לקנות באנדל באמת ולחסוך מעט כסף על הדרך :)

בכל אופן אני חושב שאני אפתח שרשור חדש עם טופס, אני אשאיר פה לינק תודה על העזרה!

השרשור החדש פורסם:

http://hwzone.co.il/community/threads/527957-%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%91%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-3-5K

אשמח אם תגיבו :)

נערך על-ידי TomL94

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.