עבור לתוכן

משב נייד בלי או עם מערכת הפעלה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכול חבריי הפורום היום בשוק מחשביי הנייד אפשר לרכוש מחשב בלי מערכת

זה מבחינת זה שההוצאה הכספית יותר על הרכיבים שבמחשב ולא על המערכת הפעלה

קיצור מה יותר טוב?

ואם נגיעה למסקנה שיותר טוב מחשב נייד שנקנה ללא מערכת הפעלה איזה ווידוס צריך להתקין עליו פשוט מה שמורידים מהאינטרנט או ווינוד מיוחד למחשב שבה עם בנדל מיוחד

תודה לעוזרים

פורסם

לא הבנתי איך אתה מתכוון להשיג וינדוס. אם מדובר בעותק לא חוקי אז אני לא מתכוון לענות על זה.

אם אתה מתכוון לרכוש עותק של וינדוס, אז עדיף לך כבר לקנות מחשב שכולל מערכת הפעלה.

פורסם

(אין לי שמץ כמה באמת עולה וינדוס וגם לא ממש אכפת לי, המחירים שנתתי הם דוגמה)

נסתכל על המצב שאתה משתמש וינדוס ורוצה וינדוס על המחשב :

רוב המחשבים הניידים שמגיעים אם וינדוס מגיעים אם גרסת OEM, מה שאומר שאם אתה משלם על וינדוס הום בחנות נניח 600 שקל, אז ליצרן המחשב אותו וינדוס עולה 300. כלומר, אם החומרה של המחשב עולה נניח 2000, אז כשאתה קונה מחשב אם וינדוס אתה מקבל את זה ב 2300 שקל, אותו מחשב + אותו וינדוס בנפרד יעלו לך 2600 ואתה תצתרך להתקין לבד (אוליי לחפש קצת בשביל דרייבר כלשהוא וכו) - עד כאן היתרון לקנות את המחשב אם הוינדוס

רוב המחשבים הניידים שמגיעים אם וידוס מגיעים ללא דיסק התקנה, מה שאומר שכל מה שיש לך זה מחיצת השחזור שיש על הדיסק (נכון, בדרך כלל אתה יכול לצרוב ממנה סט של DVDים להתקנה מחדש וכו אבל בזה זה מסתכם). עכשו, זה יכול לגרום לך למגבלות אם אתה רוצה לעשות שינויים מתקדמים כלשהם בדיסק : לחלק מחדש מחיצות, להתקין דואל בוט, להחליט שבא לך לקחת את מערכת ההפעלה אם הרישיון למחשב אחר וכדומה. המערכת במחשב מקובעת למצב שבו היא קיימת. אם למשל תנסה להתקין דואל בוט, אתה יכול לדפוק (ללא אפשרות חזרה) את הגישה לאפשרויות השחזור בכלל....

אז תשקול, כמה שווה לך החסרונות של וינדוס OEM. אם זה שווה את החיסכון של איזה 300 שקל (סדר גודל, אני לא יודע באמת) הבדל במחיר של הוינדוס,תקנה מחשב אם, אם זה לא. תקנה מחשב בלי + וינדוס בנפרד

בשבילי אישית ההעדפה היא מחשב ללא וינדוס, אבל לא מהסיבות שאמרתי למעלה אלא כי אני בכל מקרה הולך למחוק את הוינדוס ב 5 דקות הראשונות שהמחשב אצלי ולהתקין מערכת הפעלה נורמלית, לכן כמובן שאני לא רוצה לשלם עליו כחלק ממחיר המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים