עבור לתוכן

נייד הנוח להתקנת linux, לצורכי תכנות, תקציב עד כ-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

בזמן האחרון אני מתלבט בין כמה מחשבים ניידים. הדרישה העיקרית היא שהמחשב יעבוד בצורה חלקה עם linux (הדיסטרו שאני משתמש בו הוא Arch Linux). זה פחות קל עם מחשבים ניידים בגלל החומרה והדברים המולבשים עליה, אז חיפשתי במקומות המציעים התקנת linux במקום windows.

לפני כן, הציפייה הכללית:

* מטרות המחשב: בעיקר תכנות. אני לא משתמש ב-IDEs כבדים או במערכות גרפיות מתוחכמות, אז מעבד כמו i5 וכ- 6gb זיכרון יספיקו בהחלט. חוץ מזה, הדברים הרגילים - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, אבל לא אריץ עליו משחקים גדולים.

*

גודל המסך: כ-15 אינץ' יהיה נהדר, אבל גם 13 יהיה בסדר. אם יש למסך IPS, מה טוב.

*

רזולוציית המסך: 1366x768 יתקבל, אך עדיף 1920x1080.* משקל רצוי: עד כ-3 ק"ג, אבל יש לי קצת סיבולת.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? המחשב יהיה בעיקר בבית או במשרד, מקסימום שעה וחצי בנסיעה, אז הבטרייה לא צריכה לחיות לנצח.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD עם 500GB נראה המינימום הקיים. למרות צרחותיהם האנושות של עמיתי, אין צורך ב-SSD.

* כונן אופטי? לא חובה.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם יהיה על המחשב windows כבר מותקן, אז עדיף שיהיה אפשר לבקש החזר כספי על המערכת הפעלה.

זה הוביל אותי לכמה אפשרויות. ל-KSP היו כמה, אבל האחד שהתאים ביותר היה Dell Vostro 3560. קראתי עליו כמה ביקורות טובות וכמה פחות טובות, בעיקר בנושא התאימות ל-linux.

המחשבים הניידים שהפתיעו אותי לטובה היו מ-system76:

Gazelle Professional או Pangolin Performance.

הבעיה היא היבוא. הם לא עושים משלוחים לארץ, והמסים השונים בטח יעלו את המחיר בכמה וכמה. אני לא בטוח בדיוק בכמה, בגלל שעדיין אין לי תכנית ברורה איך אייבא (חבר שנוסע לחו"ל, משלוח מקרוב משפחה או מחברה כלשהי שיכולה לסדר איתי משלוח נוח).

לבסוף האופציה השלישית היא מהמלצה חמה על ה- Asus UX31A. הוא בנמצא בחנויות יד-שנייה בכ-4000 ש"ח, וקראתי שאפשר להתקין עליו דיסטרוס שונים בלי יותר מדי בעיה.

אשמח לחוות דעת על בחירה בין שלושת האפשרויות, או על הצעות נוספות באותו הקו. תודה מראש.

פורסם

פשוט תריץ גוגל על החלקים של החומרה שיכולים היות בעייתיים כמו כרטיס מסך ו wireless

מחשבים שאהבתי בקטע הזה היו ה Thinkpad-ים של 2007-2008 וכמובן ארצ' אם KDE עף עליהם (גם אני משתמש ארצ'). לא היתה לי סיבה לבדוק מחשבים חדשים יותר....

פורסם

אני הייתי לוקח את ה-E5430 או E5530 של דל לדרישה הזו.

לא יצא לי עדיין להתקל במצב של חוסר תאימות של לינוקס לנייד בדגמים העסקיים.

יכול להיות שמדובר בעניין של הפצה, מאחר ו-arch היא לא ההפצה הכי פופולרית, יתכן וחסרים לה התאמות.

אם זה המקרה, החיפוש שלך יהיה דיי ארוך אחרי דגם שנתמך ב-100 אחוז בוודאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים