עבור לתוכן

חוות דעת - מפרט למשחקים עד 6.5K

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני בדיוק סיימתי להכין לי מפרט למחשב חדש שאני מתכנן לקנות בסניף KSP אילת, לכן התקציב עומד על 6500.

המחשב מיועד למשחקים ויבוצע בו OC.

הייתי מעונין לשמוע דעתכם :) תודה.

2vae44j.jpg

פורסם

המערכת נראית ממש מפלצת, אך מלאה בבזבוזים ובמותגים ואין בה SSD או HDD.

תענה על השאלון, בבקשה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
  • מחבר

HDD וSSD כבר יש. אל חשש.

המחיר באילת אגב, 6700.

לנצל הכל.

מחשבים למשחקים ויעבור OC.

שימוש כבד.

משחק בכל משחק אחרון שיוצא על מקסימום.

מסך FullHD.

אין צורך בציוד הקפי

לא צריך לכלול HDD או SSD

כן מתוכנן OC ל 4.5GHZ

לא צריך תוכנות.

קניה מKSP אילת בלבד.

מחשב מיועד להחזיק לטווח ארוך מאוד.

ושקט מאוד חשוב.

ואגב, מותגים מוכיחים עצמם. השאר נכשלים ויש סיבה לכך.

פורסם

אם אתה רוצה OC של 4.5GHZ תצטרך להסתפק באייבי ולא אהסוול, הלוח שבחרת יקר מדיי בשביל התועלת, הזכרונות יקרים בלי תוספת ניקרת לביצועים. אני רואה שאתה אוהב ASUS אבל GIGABYTE לא פחות טובים. אז הנה מה שאני הייתי קונה עולה 4865 ש"ח (חסכת 1635 ש"ח):

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=class: cartcolcode, align: center]B001[/TD]

[TD=class: cartcolpic, align: center]lrg16014.jpg[/TD]

[TD=class: cartcoldetail, align: center]הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel[/TD]

[TD=class: cartcolprice, align: center]4865[/TD]

[TD=class: cartcolqnt, align: center]minus-icon.png1plus-icon.png[/TD]

[TD=class: cartcolfinal, align: center]4865[/TD]

[TD=class: cartcoldel, align: center]101.png[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]24015[/TD]

[TD=align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏Intel Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1155 - Tray‎[/TD]

[TD=align: center]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]20318[/TD]

[TD=align: center]מאוורר למעבד[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]23704[/TD]

[TD=align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏Gigabyte Z77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI HDMI‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]20776[/TD]

[TD=align: center]זכרונות[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24‎[/TD]

[TD=align: center]2[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]27338[/TD]

[TD=align: center]כרטיסי מסך[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GTX770 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E GV-N770OC-2G‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]19277[/TD]

[TD=align: center]צורבי DVD[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]19656[/TD]

[TD=align: center]ספקי כוח[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail) ‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]23423[/TD]

[TD=align: center]מארזים[/TD]

[TD=colspan: 4, align: center]‏Antec P280 Mid ATX Tower Black Case (No PSU)‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם
  • מחבר
אם אתה רוצה OC של 4.5GHZ תצטרך להסתפק באייבי ולא אהסוול, הלוח שבחרת יקר מדיי בשביל התועלת, הזכרונות יקרים בלי תוספת ניקרת לביצועים. אני רואה שאתה אוהב ASUS אבל GIGABYTE לא פחות טובים. אז הנה מה שאני הייתי קונה עולה 4865 ש"ח (חסכת 1635 ש"ח):[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=align: center][/TD]

[TD=align: center][/TD]

[TD=colspan: 4, align: center][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

צר לי לבשר לך ידידי, לא מעונין להעליב אותך או משהו...

אבל אני מבין מעט בתחום הזה, ראיתי כמה הצעות שלך פה בפורום לאנשים, המפרטים שאתה נותן לא מוסברים בעליל.

או שאתה רושם את מה שאתה רושם מתוך הנחה שכך וכך.. או שאתה חושב שדברים טובים כי אתה מכיר את החברה או מתאימים או עדיפים מתוך חוסר הבנה או חוסר ניסיון.

המשך יום נעים :)

פורסם

הבחור צודק , לזכרונות האלו בקושי יש יתרון , וגם אם יש - הוא לא שווה את המחיר אבל זו החלטה שלך.

גם לגבי הHASEWELL , הO.C שלהם חלש יותר מהIVY , והוא לא רשם את זה על סמך דעתו , קשה לי להאמין שתגיע ל 4.5 במארז שהבאת.

פורסם
צר לי לבשר לך ידידי, לא מעונין להעליב אותך או משהו...

אבל אני מבין מעט בתחום הזה, ראיתי כמה הצעות שלך פה בפורום לאנשים, המפרטים שאתה נותן לא מוסברים בעליל.

או שאתה רושם את מה שאתה רושם מתוך הנחה שכך וכך.. או שאתה חושב שדברים טובים כי אתה מכיר את החברה או מתאימים או עדיפים מתוך חוסר הבנה או חוסר ניסיון.

המשך יום נעים :)

אתה קצת סותר את עצמך. אתה אומר שאתה מבין מעט מאוד בתחום (תכלס, לפי השטויות שאתה רושם) ואני לא יודע מה אני ממליץ? הרי אתה לא מבין כלל אז איך אתה יודע שמה שאני מביא לא טוב?

פורסם

אני אנסה להיות מאוד מאוד עדין.

המפרט הראשון שהועלה הוא סוג של מפרט חלומות לייט בסגנון של EAD (שכבודו במקומו מונח וזו זכותו לעשות עם כספו כרצונו).

איך זה בא לידי ביטוי?

1. אין לך באמת צורך בi7.

2. אין לך צורך ב16GB זכרון ובפרט לא עם 2400MHZ.

3. חומרה לא חייבת להיות של ASUS כדי להיות עתירת ביצועים ואמינה. אם תסתכל במפרטים המומלצים ובפורומים, תראה שלרבים כאן יש לוחות אם או כרטיסי מסך של Gigabyte והם מרוצים.

4. באשר לספק, 760W זה לא רלוונטי אלא אם כן אתה מתכנן SLI או CF, אם אתה מעדיף מקסימום נצילות - Platinum זה כבר לשיקולך.

המפרט שהוצע לך אמור לתת לך במקרה הגרוע 3 פריימים פחות מהמפרט שאתה העלית, אבל יש לי מספר הערות.

א. בקשר למעבד (וללוח), הייתי מעדיף ללכת על Haswell. למה? כי 1155 הוא סוקט מת והפער בOC בסה"כ יתבטא אולי ב100-200Mhz.

בנוסף לכך, הלוחות של Haswell הרבה יותר מפוצ'רים, עם יותר יציאות USB3 וSata 6.

ב. מאחר שאתה טוען שהמחשב מיועד לשנים רבות, במקום 2X4GB הייתי לוקח סטיק אחד של 8GB.

הפער בביצועים (Dual vs Single channel) הוא מזערי ומקסימום אם יש צורך, תמיד אפשר להוסיף בהמשך ובדרך לקבל Dual Channel.

כך, אם בעתיד פתאום יהיה שימוש ל32GB, במקום לזרוק 2 סטיקים של 4GB לפח, אתה רק תוסיף כאלה של 8GB.

ג. אני במקומך הייתי הולך על 7970GE או על GTX 770 4GB. למה? כי עושה רושם ש2GB הולך להיות המינימום מעתה והלאה ואם תרצה להפעיל פילטרים כמו MSAA, נפח גדול יותר של זיכרון ייאפשר זאת.

בהקשר הזה כדאי לך לראות את הקישור הבא: http://hwzone.co.il/games/news/141572

אמנם מדובר בAlpha וסביר להניח שהדרישות ירדו, אך מכאן ניתן ללמוד שבעתיד בהחלט יש מה לעשות עם יותר מ2GB Vram ברזולוציית 1080P.

אם אתה מאוהב במפרט שלך ואתה תרגיש נקיפות מצפון אם זה לא יהיה i7 וASUS ו16GB, אני באמת באמת יכול להבין את זה, אתה מוזמן לעשות כרצונך וזה יחסית לא כ"כ נורא כאשר מורידים 18% מע"מ מהחשבון.

אולם, אם חשוב לך לקבל מקסימום ביצועים תמורת מינימום כסף, אני ממליץ לך לנסות להתגמש.

מאחל לך המון הצלחה בבחירה שלך! :)

פורסם
  • מחבר
אני אנסה להיות מאוד מאוד עדין.

המפרט הראשון שהועלה הוא סוג של מפרט חלומות לייט בסגנון של EAD (שכבודו במקומו מונח וזו זכותו לעשות עם כספו כרצונו).

איך זה בא לידי ביטוי?

מאחל לך המון הצלחה בבחירה שלך! :)

(מכייון שהאתר המעצבן הזה סגר לי את חלון התגובה 3 פעם אני כותב הכל שוב בקצרה...)

תודה רבה על התגובה המלאה, מוערך מאוד.

לגבי המפרט.

1. נכון I7 לא ימשש עצמו במלואו אבל עקב מחיר טוב ורצון להשאר רלוונטי עוד שלוש שנים גם זה שווה את זה.

2. נכון אין צורך ב16GB בפועל אני לא מריץ שום סוליד וורקס או רינדור אבל היי זה מגניב זה כיף שיש, בסופו של דבר זה משפר את ביצועי המחשב מעט וזה כבר אני מדבר מנסיון לא קטן. ושוב הפרשי המחיר לא גדולים ככה שזה לא משנה ממש. ובשביל הפרש של 90 שקל בין 1600 ל 2400 .. היי למה לא..?

3. נכון חומרה לא חייבת להיות של אסוס, יתרה אפילו אני פאן לא קטן של גיגהבייט בכלל. אבל עקב המון קריאת ביקורות של G1.Sniper M5 לבין המקסימוס שהתברר שהאסוס עדיף במקרה הזה. התייעצות נוספת עם אנשי RMA שסיפרו לי כבר כמה לוחות של גיגהבייט סנייפר חוזרים בכמויות לא רגילות לעומת אסוס שעומדים על אחוז החזרה ממש נמוך. שכנע אותי קצת יותר. (תחשוב על הטלפון שאתה עושה לבחור הזה שכל העבודה שלו זה בדיקות לוחות אם חוזרים שצועק עליך לא לקנות את הלוח הזה! O.o )

4. כן בקשר לספק היה את ההבדל בין 660 ל 760 - עקב כך שההבדל גם פה הוא 50 שח וזה יתן לי אופציה בעתיד לעשות SLI אם יתחשק לי. ובקשר לפלטינום אין ספק שזה עדיף ואם אפשרי אז למה לא.

בקשר לסוקט אכן אין שום סיבה לקנות 1155 כשיצא כבר 1150. בטח בישבל כמו הדברים הנחמדים שנותנים לך בצי'פסט Z87.

בקשר לזכרונות אכן אני לוקח 2 של שמונה וזה סוגר לי ת'פינה לתקופה הקרובה ואף הרחוקה.

מבחינת כרטיס מסך ממה שקראתי האסוס מספק את הביצועי קירור הטובים ביותר וביצועים הכי טובים. אלא אם כן תאיר את פניי למשהו שעוד לא ראיתי. למרות שהכרטיס של ג'יגהבייט זכה פה ושם בביקורות טובות יותר.

כמו כן אם למישהו יש הצעה למארז סולידי יפה גדול לא יקר מאוד וש-ק-ט =] אני אשמח לשמוע. תודה !

פורסם

1.מה היתרון של מעבד COREI7 על פני COREI5 בגיימינג שישאיר אותו רלוונטי לזמן רב הרבה יותר?

2.כמות זכרון מופרזת לא משפרת את ביצועי המחשב, למערכת גיימינג גם ב-8 ג'יגה קיימת רזרבה גדולה למדי.

התוספת ביצועים המורגשת שתקבל מזכרונות 2400MHz לעומת 1600Mhz שווה לתוספת טעם שתקבל מגרגיר סוכר בגלידה.

3.מעבדי המכפלה הפתוחה של דור ה- Haswell המיועדים לאוברקלוק הם מעבדים פתטיים למדי, זה לא משנה איזה

לוח במחיר מופקע תשדך להם, ולא משנה גם איזה קירור מפלצתי יהיה שם, בשורה האחרונה זו השקעה של בערך אלף

שקלים יותר במקרה הזה בעבור מה? תוספת קטנה לתדר אחרי הטורבו בוסט.

4. הבדל של 50 שקלים בעבור ספק חזק יותר מילא, השקעה שיכולה להחזיר עצמה במקרה שתעביר את הספק למערכת הבאה

שלך ואתה מקבל איכות ללא פשרות, אבל גם פה אף אחד לא אומר שאתה חייב לקנות את חוד החנית של סיסוניק, אתה

לא באמת תרגיש השפעה לרעה מספק איכותי אחר שניתן למצוא בחצי הסכום.

אם אתה מחפש מערכת ל-OC שתצדיק איכשהוא את התוספת הגדולה במחיר, דווקא יש סיבה טובה למדי להביט

לאחור, התוספת בסטוק בין שני הדורות די עלובה ובהתחשב בכך מעבדי אייבי מתעלים על מקסוואל ביכולות ההמהרה.

לסיכום, אין טעם לנסות "להגן" או להצדיק בנייה של מערכת כזו, זה לא משתלם, זה לא הגיוני, זה הולך לחוות במהירות

ירידת ערך בצניחה חופשית, ואפשר לבנות כמעט שני מערכות גיימינג במחיר הזה, גם אני לא יכול להצדיק את המערכות

המבוזבזות בעליל שלי, כי אין לה הצדקה בתכלס, לכן אני לא שואל אם לקנות את מה שאני קונה זה "בסדר"..

אתה הריי יודע מה אתה קונה לא? אתה לא איזה משתמש מזדמן ותמים בפורום שאין לו מושג על מה מדברים איתו

בכלל. בא לך לוח אקסטרים, מעבד I7 שלא ינוצל, ספק סופר פרימיום בהספק כפול ממה שצריך וכמות זכרון מוגזמת - אדרבה,

אתה חושב שזה יסב לך הנאה ואתה בונה מערכת עוצמתית כתחביב כמו שעושים רבים פה תיהנה, ההנאה דווקא שווה את הכסף.

פורסם

בקיצור תענה כמו שצריך על השאלון וירכיבו לך מפרט בהתאם לצרכים שלך..נראה כרגע לפי המפרט שהרכבת שאתה הולך לזרוק כסף לפח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים