עבור לתוכן

דרוש חוות דעת למפרט למחשב לעבודה שוטפת וגיימינג 4K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג במאה

2. מה שימושי המחשב?גיימינג באופן סטנדרטי, ופעילות שוטפת שכוללת הרבה חלונות פתוחים בו זמנית (כמה דפדפנים וכו')

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, SIMS 4, Final Fantasy XIV

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אם אני לא טועה 1920x1080 אני אעדכן מחר במדויק.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שגבוהות...?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שהמחשב יורכב בחנות, עדיין לא החלטתי איזה חנות, המערכת הפעלה תיהיה וינדוס 7 64 ביט. עם אופיס וNOD32 מעודכנים

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אשמח לקבל המלצה ממכם, אני נמנע מKSP ואייבורי מכיוון ששמעתי עליהם דברים רעים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? ציינתי בהמשך.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

טוב, בעיקרון כבר יש לי מפרט מוכן, או לפחות חצי מוכן, עם העדפות שלי:

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

קירור למעבד:

מתלבט בין

Arctic Alpine 11 Rev.2

לבין

Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan

או אולי המלצה שלכם למשהו אחר? אבל שיהיה בטווח מחירים שלהם. 100-50 שקל.

לוח אם אינטל:

Gigabyte GA-H87M-HD3 LGA1150, Intel H87, DDR3 1600

זיכרון פנימי:

אני רוצה שני כרטיסים של 4G, בסה"כ 8G. ושיהיו 1600Mhz. שמעתי המלצות על החברה Corsair.

כרטיס מסך:

בעיקרון אני רוצה כרטיס מסך של נבידיה, ולפי התקציב שלי החלטתי על ה660GTX, לצערי ללא TI. השאלה שלי זה האם לקחת אסוס, ג'יגהבייט, או EVGA? מה ההמלצה שלכם?

כונן קשיח:

בעיקרון 1TB, שמתי לב שבשוק יש טווח מחירים ענקי רק ל1TB... אני רוצה אחד בסביבות ה330 ש"ח ושל WD.

כונן אופטי:

המליצו לי על LG, ואמרו לי שחשוב שיש גם + וגם -, ראיתי בשוק כמה כאלה, מה אתם מציעים?

ספק כוח:

אמרו לי שעם החומרה הזאת, אני צריך לפחות 500W ולכן אני מתלבט בין:

Antec Basiq 550W Active PFC 12cm PSU VP550P (Retail)

לבין

FSP RAIDER 550W 80Plus Silver 42A @ 12V A.PFC

מה יותר טוב? שניהם באותו טווח מחירים של 320 שקל... מה אתם ממליצים? העיקר שיהיה לי מעל 500W

כרטיס קול ורשת:

מובנה עם הלוח אם.

מארז:

עכשיו זה חלק מאוד חשוב... אני לא כלכך מבין במארזים, והבנתי שמארז זה לא רק היופי של המחשב, אלא הוא ממלא תפקיד חשוב מאוד במפרט... לכן, על איזה מארז אתם ממליצים? אחד בטווח של 300 שקל, ואם יש אפשרות לבחור בין כמה מארזים (אחרי הכל, אני רוצה לבחור איך המשחב שלי ייראה חח) אז אשמח לבחור, אם תגידו לי מה אני צריך לשקול.

זהו בעיקרון, תודה מראש על הזמן ואני מקווה שתעזרו לי להחליט!

נערך על-ידי Shinryuu

פורסם

Radeon HD 7870 XT חזק יותר מ660 ולפעמים עובר את ה660TI ויותר זול מהTI אתה יכול לראות פה:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1651/pg5/sapphire-hd-7870-xt-with-boost-tahiti-le-graphics-card-review-far-cry-3.html

בזכרונות אתה צריך 8GB לא 16. הנה חבילה יותר משתלמת:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪1201

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-D3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪508

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪146

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪338

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST - בקניית מחשב חדש בלבד כולל חבילת משחקים

כמות: 1 - מחיר: ₪1099

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪101

סה"כ: ₪4199

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4116 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/t6w5lqrk

נערך על-ידי ABL

פורסם

ראשית אין טעם במעבד מכפלה פתוחה ^ ללא חומרה תואמת או כוונה לבצע אחד, שנית חסרים פרטים בשאלון, שהחשוב

שבינהם הוא רזולוצית המסך שברשותך.

במחיר זול במעט מה-TI אתה יכול כבר לקבל GTX760 שבאיזור הביצועים של GTX670.

אין שום טעם במעבד I7 לגיימינג, אתה לא תפסיד שום דבר אם תישאר עם I5 שזו הבחירה האופטימלית לגיימינג.

המפרט המקורי לא להיט, הייתי מציע שתערוך את ההודעה המקורית, תיפתר ממנו ותענה על כל השאלון כראוי.

פורסם

כן צריך לשים את המעבד בלי הK (ככה יורד 100 שקל).

אני לא חושב שיש בחנויות כבר את ה760 כי רק היום ראיתי שהם יצאו. אבל אם תחכה/תמצא בהחלט עדיף.

פורסם
  • מחבר

הנה, לפי הבקשה ערכתי את כל ההודעה הראשונה, ומילאתי שאלון, וציינתי את הבקשות שלי.

פורסם

יש צורך בווינדוס מקורי ?

לגבי הקשיח , של SEAGATE הרבה יותר מהיר , אתה מוזמן לקרוא ביקורות עליו .

אפשר לחסוך טיפה בלוח אם ולקחת B85.

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪968

קירור למעבד:

Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan

כמות: 1 - מחיר: ₪96

לוח אם:

Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪513

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1459

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4326

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4240 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/l8nsuxr9

אפשר לחסוך ב -

לוח אם , לקחת B85 במקום.

מעבד , אפשר לקחת גרסאת BOX שבאה עם קירור ולהוריד את הקירור למאבד , יוצא חסכון של בערך 50 ש"ח.

כרטיס מסך [ לא מומלץ ] , אפשר לקחת את ה 7870XT שמביא תמורה מעולה למחיר שלו.

מארז , אפשר לקחת את הבאנדל של TMS .

פורסם

מאחר והדרישה לרמת השקט גבוהה מאוד מומלץ להישאר עם הבאנדל במפרט הראשון שגם כולל מארז

עם יכולות טובות יותר לבידוד רעשים וגם ספק שיהיה שקט יותר ועל הדרך מגיע עם תוספת של שנתיים לאחריות.

זו תיהיה אופציה טובה יותר לטובת השקט מאשר קירור פשוט למדי שסביר שאפשר לוותר עליו ולהישאר עם הסטוק נחושת.

פותח הדיון, אתה צריך להבין שהדרישה לרמת שקט גבוהה אם זה מה שאתה באמת מחפש דורשת חומרה בהתאם, אם

אתה מתפשר על רמת השקט לאחת סטנדרטית יותר ושקטה פחות מגוון המארזים לבחירה יהיה גבוה בהרבה.

קח בחשבון שהבאנדל במפרט הראשון לא רק ששקט ואיכותי ביותר, אלא שגם מדובר בדיל מוזל בכ-200 שקלים

ברכישת מחשב חדש וזהו דיל משתלם במיוחד.

הסיגייט אכן עדיף במעט על ה-WD, לכן כדאי להישאר איתו. נכון גם מה שנאמר לגבי הלוח, ניתן ללכת על ערכת שבבים B85

במקום אך מאחר ומדובר בהפרש מחיר לא גדול בתושבת הזו ואתה מרוויח עוד כמה יציאות ופיצ'רים זה נתון לשיקולך ושתי

האופציות טובות.

בכל מקרה במידה ותלך על לוח H87 מומלץ ללכת על זה שבמפרט הראשון, גם מרווח יותר, גם

מגיע עם פאנל אחורי עשיר יותר ביותר יציאות USB וכולל יציאה אופטית, וגם זול בכמה גרושים.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

בבקשה:

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪968

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪484

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪745

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST - בקניית מחשב חדש בלבד כולל חבילת משחקים

כמות: 1 - מחיר: ₪1099

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4080

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3999 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3b849jdg

פורסם
  • מחבר

חבר'ה באמת תודה, עברתי פה על כל מה שהצעתם. יש מצב שהגזמתי עם הבקשה לרעש, לא הבנתי באופן יחסי מה זה 7 חח, אבל אני מתכוון לרעש קצת יותר שקט מהסטנדרט.. קצת.

בקשר לכונן קשיח, החלפתי לסיגייט כמו שהצעתם.

בקשר לכונן אופטי... התחשבתם בקשר ל+- הזה שמסומן? הבנתי שזה עושה בעיות וממש קריטי שיהיה גם + וגם -

בקשר למאוורר חיצוני, אני מעדיף מאוורר חיצוני על המעבד, השאלה שלי זה האם ה- Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan חזק? או שיש מאוורר חיצוני באותו טווח מחיר שמומלץ?

ושוב, באמת שאני רוצה להתמקד על השאלה הזאת... הכרטיס מסך שאני בחרתי זה GTX660 או של EGVA או של ג'יגהבייט. הם עולים 1115/1034, השאלה שלי זה האם אני יכול לקבל כרטיס מסך יותר חזק בטווח מחירים הזה? (אני ממש לא יכול להעלות את התקציב...) המלצתם לי על הסאפיר 7870... שבתכלס הוא יותר זול, השאלה שלי אם הוא יותר טוב? זאת גרסת הTX? אני יודע שכתוב בשם של המוצר XT, אבל אולי כי זה הפוך אז זה משהו אחר?

פשוט כל החיים שלי אני רק על כרטיסי מסך של נבידיה... מה אתם ממליצים?

ושאלה אחת אחרונה... פעמיים המלצתם לי על המארז של סיסוניק, שיש בתוכו כבר ספק... השאלה שלי זה האם זה ספק חזק? מה בנוגע ללבחור מארז בלי ספק ולקנות את הספק שכתבתי בהודעה הראשונה?

ואם אני רוצה לבחור מארז, אני רוצה שיהיה בתקציב של 300 שקל, ואני נכנס לרשימת מארזים שיש בTMS ובמה אני צריך להתחשב? הבנתי שאני צריך מיד-טאוור

נגיד מה דעתכם על המארז הזה?

http://www.tms.co.il/product/11517

או על זה?

http://www.tms.co.il/product/11233

תודה רבה על העזרה!

נערך על-ידי Shinryuu

פורסם

1. האופטי הזה בסדר גמור, אמין ועושה את העבודה.

2.כמובן שיש מאוורר על המעבד, הקירור המשלוב במפרט האחרון הוא קירור הסטוק נחושת של אינטל. די והותר

למערכת הזו ואין צורך במשהו אחר. חבל על התוספת 50 שקלים הזו בעבור קירור בסיסי אחר.

3.בנוגע לכרטיס מסך בוא נעשה סדר, הבחירה צריכה להיות ביחס לעלות=תמורה, זה שאתה כל החיים עם כרטיס של NV

לא צריך לשנות לך שום דבר. הכרטיסים של המקבילה האדומה עושים עבודה טובה לא פחות.

לכל כרטיס יש מספר דגמים במחירים שונים, חלקן נחשבים דילים עדיפים מאחרים לדוגמה, אם אתה הולך על ה-660, יש

דיל בקניית מחשב חדש בלבד ב-917 שקלים שהוא דיל טוב ומשתלם לכרטיס הזה:

http://www.tms.co.il/product/12418

למה ללכת על זה במקרה שתבחר ב-660 ולא בגרסאות יקרות יותר?, כי באיזור ה-1100 שקלים ישנו ה-7870XT, אותו ה-XT שאתה

מבולבל לגביו לא נקרא כך סתם, מדובר בגרסת בוסט עם ליבה שונה מה-7870 הרגיל, למעשה מדובר באותה ליבה (חדשה יותר) שקיימת

בכרטיסי 7950\7970, מבחינת ביצועים הוא חזק מה-660, סביב הביצועים של ה-7950 וה-660TI שאלו לא בגרסת OC וזול יותר.

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון זה שהוא מגיע עם שלושה משחקים נהדרים מה שהופך אותו למשתלם אפילו יותר.

את ה-7870 "הרגיל" אתה די יכול להוריד מהפרק כי ביחס המחיר\ביצועים הוא נופל בין הכיסאות, בדיוק כמו ה-660TI.

את אתה רוצה להוריד את מחיר הבאנדל ולחרוג מהתקציב בעבור כרטיס חזק יותר, ישנו ה-GTX760 החדש, באיזור הביצועים

של ה-GTX670 עדכני וזול יותר.

אז לסיכום, הבחירה שלך צריכה להתמקד בין שלושת אלו:

660 ב-917 שקלים

או

7870XT ב-1100 עם שלושה משחקים.

או

GTX760 ב-1450.

שלושת דילים שבקניית מחשב חדש בלבד.

4.הספקים שמוצעים לא נמצאים בתוך המארז, מדובר בדיל מוזל למארז וספק שמוצע ע"י החנות ברכישת מחשב חדש, רצוי

שתתמקד בבאנדלים הללו כי מדובר בבאנדלים מוזלים, לדוגמה הבאנדל של ה-R4 עם ה-RAIDER במחיר של 745 שקלים עולה

במידה ותרצה לקנות בנפרד או ללא קניית מערכת שלמה 930 שקלים, הבדל מחיר משמעותי מאוד עם תמורה מעולה לכסף.

מאחר ואתה קונה מערכת שלמה רצוי שתבחר בבאנדל בקניית מחשב חדש בלבד, אחרת אתה משלם יותר ולא מנצל את הדיל

וזה חבל.

שים לב שמרבית המפרט בנוי מרכיבים בדילים של קניית מחשב חדש, מה שמביא לחיסכון לא קטן בסופו של דבר.

אני הבנתי מה אתה מחפש מבחינת מארז, משהו יותר מעניין ומצועצע מעיצוב סולידי וחלק, לא הייתי ממליץ לך ללכת על מארז

שהעיצוב שלו יבוא בפשרה על האיכות החומרים בנוסף לרמת השקט.

באנדל שכולל ספק איכותי מאוד עם 5 שנות אחריות ומארז איכותי, מקורר היטב מעוצב יפה לטעמי שכולל חלון יכול להיות זה:

http://www.tms.co.il/product/12480

גם פה כמו שאתה רואה מדובר בבאנדל מוזל בקניית מחשב חדש בעלות של 675 שקלים, במידה ותקנה בנפרד את אותו המארז

וספק העלות תיהיה כ-800 שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים